x
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Velotrack lopásgátló rendszer elektromos kerékpárokhoz

Felmerült Önben már, hogy milyen rossz lenne, ha ellopnák elektromos kerékpárját?
Esetleg pont emiatt a félelem miatt nem merte eddig megvenni a vágyott pedelec bringát?

 

Évek óta dolgozunk azon, hogy valódi megoldást találjunk a kerékpárok vagyonvédelmére. Sajnos tudjuk, hogy a lakat nem mindig jelent akadályt a tolvajok számára, főleg ha jó erős erővágóval "dolgoznak". Ha pedig egyszer már sikerült elvinniük a bringát, akkor sajnos nagyon kis esély volt eddig, hogy előkerüljön és visszakapjuk.

 

A MEGOLDÁS: VELOTRACK

 

Mostantól van egy jó megoldásunk erre a problémára!

 


A Velotrack nevű, GPS alapú lopásgátló rendszer, mely magyar fejlesztésű, és a következőképpen működik:

Velotrack
  • Egy kattintás az okostelefonján lévő mobil applikációban és a védelmi rendszer élesedik, innentől egy láthatatlan dzsinn vigyáz a bringájára. (Újabb kattintással természetesen feloldhatja a védelmet.)
  • Bárki megmozdítja a kerékpárját, azonnal üzenetet kap a telefonjára, így még idejében fülön csíphetik a tolvajt.
  • Bármikor és az EU-n belül bárhol nyomon tudja követni bringája pillanatnyi helyzetét, még akkor is, ha ellopták, így mindig van esélye visszaszerezni, akár a rendőrség értesítésével.
  • A telefonján és számítógépen is láthatja túrái útvonalát és főbb adatait, melyeket megoszthat a közösségi oldalakon.
  • Akár több kerékpárt is beregisztrálhat magához, így a család összes bringáját nyomon tudja követni egyetlen térképen. Így nem kell keresni, ki hol maradt le vagy tévedt el túra közben...

 

Ugye jól hangzik?

 

Különösen örülünk, hogy a Velotrack rendszert magyar mérnökök fejlesztették/fejlesztik. A lelke egy gps alapú, többféle érzékelőt tartalmazó egység, mely egy integrált mobilkártyán keresztül kommunikál a központi adatbázissal, illetve azon keresztül az okostelefonunkra letöltött applikációval. A telefonunkon így láthatjuk az egység állapotát, aktuális helyzetét, illetve az adatbázisban  megtekinthetünk minden korábbi mozgásunkat is.


A Velotrack rendszer az elektromos kerékpár akkumulátoráról töltődik, de saját akkumulátora egy ideig akkor is biztosítja a tápot, ha a pedelec akkut leveszik a kerékpárról. Bekapcsolni illetve élesíteni lehet távolról az okostelefonunkról is, de egy kis kulcstartós "lapkával" közvetlenül is. A hardveren futó szoftver a mobil kártyán keresztül bármikor a későbbiekben távolról, automatikusan frissül, így mindig a legtöbbet tudó verzió fut a rendszerünkön, az upgrade-re nem kell időt pazarolnunk.

 

A Velotrack egység természetesen rejtve van a kutakodó szemek elől, azaz egyáltalán nem látható, így semmi sem figyelmezteti a tolvajt arra, hogy szét kellene szednie a kerékpárt és kivennie a nyomkövetőt. Ezzel is javul a felderítés hatékonysága.

 

A fejlesztők tervezik, hogy a későbbiekben a pedelec rendszer adataihoz is hozzáférést kapjanak, avval kommunikálni tudjanak (pl távolról lekapcsolni a rásegítést, ha ellopják a kerékpárt), de ehhez még a nagy gyártók hozzájárulása szükséges. Komoly tárgyalásokat folytatnak a Bosch céggel, de más pedelec rendszert gyártókkal is remélhetőleg születik majd együttműködés. Mi mindenesetre szurkolunk ennek a kreatív csapatnak!

Velotrack lopásgátló rendszer

Velotrack lopásgátló rendszer elektromos kerékpárokhoz

További információt ebből a videóból tudhat meg:

 

 

 

Kérdése van? Szeretné megvédeni kerékpárját egy Velotrack egységgel?

Töltse ki az alábbi űrlapot és jelentkezünk a megadott elérhetőségén:

 

 

Ha szeretne egy Velotrack rendszert szereltetni pedelec kerékpárjába, keressen minket valamelyik elérhetőségünkön, vagy a fenti űrlap kitöltésével!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Landing Page
blog comments powered by Disqus