Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Specialized

Specilaized. A márka, amit mindenki ismer, aki valamennyire is jártas a kerékpárok világában és amelyről még az egyébként kerékpárok iránt érdeklődök egy része is hallott. Olyan mint a hangszereknél egy Stradivari hegedű, az autóknál a Ferrari vagy éppen a luxus órák esetében a Rolex. Ezen cégek neve mindannyiunk fülében ismerősen cseng. Nem véletlenül, az évek, évtizedek során mindegyik gyártó jogosan érdemelte ki ezt az ismertséget.

A Specialized sem kivétel ez alól. A márkát 1974-ben alapították Morgan Hill-ben, Califronia-ban az USA-ban. Az elmúlt évek alatt számtalan kiváló és azóta ikonikussá vált kétkerekű modelljük született. Ilyen például a Stumpjumper, aminek az egyik első példányát megtaláljuk a washington-i Smithsonian múzeumban. De említettük volna az Epic-et, ami a kerékpáros világtörténelembe a második tömegesen gyártott karbon vázas mountain bike-ként került be.

 

 

 

Míg a gyártók többsége kerékpárjaihoz valamilyen ismert és elterjedt alumínium ötvözetet használnak, a Specialized-nak saját "receptje" is van a magasabb kategóriájú kerékpárjaihoz. Ez az M5-ös, illetve az E5-ös egyedi alumínium keverék. A lehető legkedvezőbb tömeg, illetve kezelhetőség és erősség jellemzi az M5/E5 keveréket. Ilyen speciális váza van például a Turbo Levo FSR elektromos kerékpároknak is!

A Specialized-nek saját szélcsatornája is van, a Win Tunnel (nem elírás, a 'd' direkt maradt le, így lett a 'wind=szél'-ből 'win=győzelem'), ahol rendszeresen teszteli kerékpárjait és kiegészítőit. Illetve olyan kérdésekre keresik itt a választ a cég mérnökei, fejlesztői, mint: mi az a pedálfordulat, ami a legkedvezőbb a légellenállás szempontjából?

Egy dologban biztos lehet, ha egy Specialized kerékpárt választott: egy igazi prémium terméket birtokol, mely kifejlesztése során a legapróbb részletekre is ügyeltek a tervezők. Ha ez még nem lenne elég és a legjobbból is a legjobbat szeretné, válassza az S-Works kerékpárokat.

Az S-Works család eredetileg kimondottan a versenyzőknek készült a következő logika alapján: fogtak egy adott széria Specialized kerékpárt és egy csúcs verseny gépet faragtak belőle. Ez azonban sokszor kompromisszumokkal járt: bonyolult szervizelés, áldozatokat kellett hozni a kényelem vagy a tartosság oltárán. A folyamatos fejlesztéseknek és az évről évre egyre csak gyűlő tapasztalatnak köszönhetően mára az S-Works modellek nem járnak kompromisszummal csak csúcsteljesítménnyel. Ha kíváncsi, hogy mi mindent lehet kihozni egy kerékpárból, üljön fel egy S-Works modellre.

 

 

Rendezés:
Nézet: