Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

LEVIT

LEVIT

A LEVIT az elmúlt években nagy sikert aratott Apache márka új névvel. Így ha egy korábban vásárolt Apache ebike-hoz keres méltó társat, javasoljuk, nézze meg a LEVIT kínálatát, nem fog csalódni!

 

 

Az új név az arculat mögött a cseh gyártó abbéli terve áll, hogy a cseh piacról jobban kitörve az európai piacokon is stabilabban megvessék lábukat. Erre pedig az okosan összeállított modellek és a kínálat alapján meg is van minden esélyük!

A gyártás helyszíne (Úpice, Csehország) nem változik, ahogy a gyártó és tervező csapat is maradt a régi. Ennek megfelelően a modellekre továbbra is igaz, hogy minőségi, jól kinéző, ugyanakkor remek ár-érték arányú elektromos kerékpárokról beszélhetünk a középkategórián belül jellemzően.

Erre ékes példa az egyik legnépszerűbb modell a LEVIT Musca MX, ami egy okosan összeállított felszereltségű trekking gép Bafang Maxdrive nyomatékszenzoros középmotorral és színes, jól olvasható kijelzővel.

A Bafang Maxdrive motorok egyébként is jelentős részt képviselnek a gyártó palettáján belül, nem véletlenül: kiváló ár-teljesítmény arányú erőforrásokról beszélhetünk, amit a LEVIT modellek esetében akár 630Wh kapacitású akkumulátorral is párosíthatunk.

 

Bafang Maxdrive motor hajtja a képen átsuhanó LEVIT Musca MX-et is, ami az egyik legnépszerűbb modellje a cseh gyártónak.

 

A Maxdrive motorok mellett a cseh gyártó a japán Vinka motorjaival is szereli kerékpárjait. Utóbbiak a "bafangos" ebike-oknál feljebb vannak pozícionálva, azaz magasabb ár mellett magasabb felszereltséget is kapunk.

A LEVIT pedelec kínálatába a belépő modelleket a hátsó agymotoros, pedálfordulat érzékelős gépek jelentik, őket a weboldalon a nevükben jellemzően 'HD' tagról lehet felismerni.

Ha már szóba kerültek az elnevezések, ez igaz a Bafang Maxdrive-os és Vinka motoros ebike-okra is, azaz előbbiek nevében az 'MX', míg utóbbiak nevében a 'Vinka' szó fog szerepelni.

A gyártó ugyanakkor 2022-re nagyobb hangsúlyt fektet a Bosch motoros elektromos kerékpárokra is, így több Bosch motoros pedelec gördül ki majd az úpicei gyár kapuján. Ezek közül kedvencünk a Columba Bosch Performance.

 

 

Nézzük át röviden a modellpalettát:

A Tumbi a gyártó legkedvezőbb árú, pedálfordulatos ebike-jait takarja 26"-os kerekekkel.

 

A LEVIT Chilok "akcióban". A sárga a komolyabban felszerelt Chilo 1, míg tőle jobbra az alapmodell, a Chilo 3.

 

Chilo néven a csehek összecsukható kerékpárjaival találkozhatunk és többféle felszereltségi szint közül választhatunk!

 

LEVIT Musca természetes közegében, egy gyönyörű tájon átvezető túrán

 

A Musca modellek a LEVIT trekking ebike-jai. Ezek vérbeli túra gépek: komfortosabb váz, ugyanakkor sportosabb, enyhén bütykös cross gumik, teljes világítás, sárvédők és csomagtartó. Többféle motorral és felszereltséggel is megtalálhatóak kínálatunkban.

 

A Muan az erdő "szülötte", itt érzi igazán otthon magát, mint a képen látható Muan MX3 is

 

A Muan ebike-ok a gyártó merev farú elektromos mountain bike-jait foglalják magukba. Szintén többféle erőforrással és felszereltséggel kerülnek forgalomba.

 

LEVIT Atlas Vinka, a márka "mindenes" ebike-ja

 

Az Atlas modellek a Musca és a Muan bringák egyfajta hibridjének is tekinthetőek, hiszen ötvözi egy mountain bike sokoldalúságát és egy trekking kerékpár komfortját. Az így kapott Atlas ebike-ok vérbeli SUV gépek, ami az elektromos kerékpáros piac egyik legfrissebb és dinamikusan növekvő ágát takarja. Az eSUV-ok afféle mindenre is jó bringák: legyen szó enyhe terepről vagy aszfaltos túrázásról, egy Atlas-ra számíthatunk! Ugyanakkor érdemes "megvallani", hogy az ilyen mindenes bringák egy-egy specifikus területen "kikapnak" a jobban fókuszált bringáktól. Azaz aszfaltos túrázásra jobb választás lesz egy Musca, Columa, míg hegyi kerékpározásra egy Muan. 

Végezetül a már említett Columba, ami egy vérbeli, magas minőségű trekking modell Bosch Performance Line motorral.

 

Ami rendkívül jó hír, hogy a Tumbi és a Chilo ebike-ok kivételével az összes LEVIT kerékpár vázba rejtett akkumulátorral kapható, így a bringák megjelenése rendkívül modern és letisztult. Erre a minőségi fényezés is rátesz egy lapáttal, így -habár az esztétikum erősen szubjektív dolog- bátran állíthatjuk, hogy igazán mutatós pedelec-ek a LEVIT bringák!

 

Így fest a Care.Bike adatlapja egy LEVIT pedelec-nek, rajta az összes fontos információval!

 

A márka ismertető végén még pár szót ejtenénk a LEVIT által életre hívott Care.Bike rendszerről. A rendszer lelke a minden LEVIT ebike vázán megtalálható QR kód, amit beolvasva láthatjuk az adott kerékpár egyedi azonosítóit, sőt a gyári felszereltségét is! Előbbi a beazonosítás során ér kincset, míg utóbbi évek múlva, amikor lecserélnénk egy-egy alkatrészt. A Care.Bike rendszer emellett azt is rögzíti, hogy ki az adott pedelec tulajdonosa, így afféle mobil törzskönyvként is tekinthetünk rá. Számunkra nagyon megnyerő volt a 2022-es modellek bemutatóján, hogy még ilyen egyedi dolgokra is gondolt a gyártó, hisz ez is jól mutatja mennyire elkötelezettek az "újrabrandingelt" márkájuk és az elektromos kerékpárok mellett.

Rendezés:
Nézet: