BULLS Bike

 

A kerékpáros szakmában többen, mint a leginnovatívabb márkát tartják számon a Bulls-t. A cég az egyik legnagyobb európai kerékpárgyártó csoport, a ZEG tagja. 1995 óta gyártanak prémium minőségű kerékpárokat. Ezen kétkerekűek minőségét jól jelzik a Bulls csapat verseny eredményei, a teljesség igénye nélkül: többszörös Transalp, Trans Germany, Trans Schwarzwald és Cape Epic mountain bike maraton győzelmek. A csapat tagjai olyan híres kerékpárosokból állnak, mint: Karl Platt, Stefan Sahm, Tim Böhme vagy épp Tomas Dietsch. 2007 óta a Bulls csapat profi versenyzői tevékenyen részt vesznek a termékek fejlesztésében, ezzel jelentős lökést adva a gyár kapuit elhagyó kerékpárok fejlesztésének.  A montis versenyeredmények tükrében talán nem okozunk meglepetést azzal, hogy a Bulls fókuszában alapvetően a mountain bike-ok állnak, illetve a cross kerékpárok és a sportosabb trekking gépek.

2010-ben jelentős változás történt: korábbi tapasztalataikat és erőforrásaikat felhasználva beléptek az elektromos kerékpárok piacára. Itt sem vallottak szégyent, ugyanis 2013-ban az ExtraEnergy (az elektromos kerékpárok legnagyobb független szervezete) 'az év elektromos kerékpárja' tesztjében 10 kategóriában 4-ben a legjobbnak bizonyultak, ezzel magasan a többi gyártó fölé emelkedve. 

A képen a Bulls Design&Innovation Award díjas ('legjobb elektromos monti' kategóriában) ebike-ját, a Sonic Evo AM 6 Carbon-t látjuk

 

A Bulls pedelec-ek az elektromos rásegítéses rendszerek sokszínűsége miatt is rendhagyóak. Ugyanis nem szorítkoznak egy vagy épp két gyártó rendszerére. Jelenleg a következő elektromos rásegítésű rendszerek találhatóak meg a Bulls elektromos kerékpárokban: Bosch, Brose és Shimano. "Természetesen" a legtöbb Bulls ebike valamelyik Bosch motorral van szerelve, hisz ez a legelterjedtebb és legismertebb rásegítéses rendszer.  Ugyanakkor itt is tetten érhető a gyártóra jellemző törekedés az innovációra és a vevőközpontúságra: a legtöbb konkurens márkával ellentétben a Bulls vázba rejtett akkus modelljei esetében nem a tervezők döntik el, hogy mely modellek kapják meg a 400, 500 vagy 625 Wh-s akkut (általában a kínálat teteje körül jönnek a 625 Wh-s akkuk), hanem ezt a vevőre bízzák! Ennek előnye, hogy a legnagyobb akku nyújtotta extra km-eket már a megfizethetőbb árú modell választása esetén is élvezhetjük!

 

A csúcs Brose motoros monti: a kiváló kvalitásokkal és szívdöglesztő kinézettel bíró Bulls E-Stream Evo Am 4!

 

Emellett érdemes még kiemelni a gyártó Brose motoros modelljeit (trekking vonalon ezek a Lacuba, míg mtb modellek esetében az E-Stream névre hallgatnak). A Brose-os Bulls-ok a márkán belül az egyik legerősebb motorral bíró kétkerekűek, illetve itt érhetőek el az extra nagy, 750 Wh kapacitású akkumulátorral szerelt gépek is.

 

Találkozhatunk azért a kínálatban sportosabb trekking, illetve városi ebike-okkal is, nem csak e-mtb-kkel! :)

 

A kíváló német gyártó elektromos kerékpárjai hozzák a hagyományos kerékpárjaiknál megszokott magas minőséget és az apró részletekre való odafigyelést, így biztosak lehetünk benne, hogy ha egy Bulls pedelec-et választunk, nem csak nagy tudást, szép és kimagasló minőséget kapunk, hanem tartósságot is. Erre a legjobb bizonyíték a Bulls csapat 2016-os Cape Epic-i szereplése, ahol a két profi MTB versenyzőjük mellett egy széria elektromos kerékpárjuk is végigment a 8 napos, 674 km-s megamaratonon, amiről végig élőben közvetített a kerékpárosra szerelt kamerákon keresztül. Ez a 'közvetítő-ebike' minden akadály nélkül vette ezt az egyébként a hagyományos kerékpárokra és kerékpárosokra nézve is megterhelő megpróbáltatást. A csapat tapasztalatai szerint az ottani, dél-afrikai körülmények között minden alkatrész és elem legjobb esetben is fele annyi ideig bírja, mint egyéb versenyeken. Ennél jobb bizonyítékot nem is adhattak volna elektromos kerékpárjaik tartósságára és az összeszerelés minőségére nézve!

Rendezés:
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem