Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Kerékpártúra Bükk és a Mátra között

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: kerekpartura-bukk-es-a-matra-kozott-kerekpartura
Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal

Egy kevéssé felkapott környék felfedezése

Leírás és Paraméterek


 

Túránkat Egerszalókon a Mesés Shiraz Hotellel szemben lévő sportpálya előtti parkolóból indítjuk. A Széchenyi úton Eger felé indulunk, majd a település központjában, a frissen épült téren balra kanyarodunk a Kossuth Lajos útra és azon hagyjuk el a községet.

A falu határában keresztezzük az Eger – Egerszólát közötti országutat, ahol balra kanyarodva Szólátnak vesszük az irányt. Előtte azonban érdemes szemben a földúton a Szalóki-víztározóhoz elkerekezni. Ennek a partján is bringázhatunk egy keveset. Figyelj, a tó nem tekerhető körbe!

Egerszóláton áthaladva érdemes egy balos kitérőt tenni a Fő utca elején található Brezovay kastély megtekintéséhez. A községet a Tarnai úton a temető után hagyjuk el. Egy rossz minőségű, a gyérebbnél is gyérebb forgalmú út vezet át minket egy komolyabb hegy megmászása után Tarnaszentmáriára.

Innen a Tarna völgyében fogunk tekerni egészen Terepesig. Tarnaszentmáriát egy jobb kanyarral hagyjuk el Sirok irányába. Utunk a 24-es főútba torkollik, ahol jobbra fordulva bringázunk be az előbb említett községbe (Nyírjes út). A központban egy balos kanyarral a Petőfi útra jutunk, amelyen elhagyjuk a falut.

A gyönyörű Tarna-völgyben tekerünk Terepes határáig, ahol jobbra fordulva Bükkszéknek vesszük az irányt. A fürdőfalut elhagyva jobbra fordulva egy komolyabb hegyet megmászva, majd onnan lesuhanva érjük el Egerbaktát. Itt a 24-es úton Eger felé vesszük az utunkat.

A 24-es út ezen szakasza lényegesen nagyobb forgalmú, mint az eddigiek és kicsit szűk is. Ha ezen túltesszük magunkat és megmásszuk az előttünk lévő két hegyet győzedelmesen gurulhatunk be Egerbe.

A várost mondhatni egy egérúton hagyjuk el, kikerülve a forgalmasabb részeket. A város után már csak egy komolyabb emelkedő az, ami a célunk előtt áll. Legyőzése után megérkezünk az egerszalóki kiindulópontunkra.

 

Ajánlott látnivalók:

  • Egerszakóki víztározó 2. km
  • Brezovay-kastély – Egerszólát
  • Siroki vár – Sirok
  • Szépasszonyvölgy - Eger
Szintemelkedés 975méter
Átlagos meredekség 3.3%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Gyerekkel nem javasoljuk
Hegység Bükk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!