Pegasus elektromos kerékpárok

 

A német Pegasus immáron 30 éve gyárt kerékpárokat, illetve 2000-es évek eleje óta elektromos rásegítéses kerékpárokat. A kölni székhelyű cég fókuszában alapvetően a kényelmes, túra, illetve városi elektromos kerékpárok vannak. Úgymond a "legvadabb" kerékpárjuk egy-egy cross trekking modell kicsit bütykösebb 28"-as gumikkal. És ez teljesen rendben is van, hisz szerintünk az a jó, ha egy gyártó olyan ebike-okat tervez és gyárt csak, amihez ért, amiben van tapasztalata és mely területen minőséget tud letenni az asztalra.

Egyike a letesztelt és 'SEHR GUT' minősítést kapott ebike-oknak: Pegasus Premio Evo 10 Lite (2020-as modell)

 

Ez a fókuszáltság pedig trekking és a városi kerékpárokra meg is látszik a Pegasus pedelec-ek kiváló minőségén (ezt a sok, 'Sehr gut' minősítést kapó független teszteredmények is alátámasztják pl: a PraxisTest-en vagy a német Focus magazinban). Gyönyörű, jól összerakott, gondosan összeválogatott alkatrészekből álló ergonomikus és kénylemes kérkerekűek a szárnyas ló logóval ellátott bringák. Bátran állítjuk, hogy kínálatunk legszélesebb trekking/city választékát a Pegasus-nál találjuk, de felthetően (hisz minden márkát mi se ismerhetünk alaposan) a globális piacon sincs sok hasonlóan széles palettával bíró gyártó.

Ez a kimagaslóan széles paletta a márka hitvallására vezethető vissza: "Mindenkinek olyan kerékpárokat gyártunk, amit boldogan tekerhet: a kisebb növésűek, a magas, túlsúlyosabb bringások, a fiatalok és az idősek. Azoknak, akik komoly, rendszeres túrázók és azoknak is, akik csak egy-egy vasárnap szeretnének gurulni egyet. A kimagasló kényelemre vágyóknak, illetve a sportosabb trekking modellek szerelmeseinek"

 

 

A pegasus elektromos kerékpárok túlnyomó részében Bosch középmotorok teljesítenek szolgálatot (kiemelnénk itt a Premio Evo, illetve Solero modell családokat. Előbbi a vérbeli prémium modelleket foglalja magába, míg utóbbi remek ár-érték arányával csábítja magához a leendő pedelec tulajdonosokat). A Bosch erőforrásokra nem véletlenül esett a gyár választása, hisz ismert és elismert elektromos rásegítést biztosító motorokról beszélhetünk. Nem véletlen az sem, hogy a 2020-ra jelentős "diétán" átesett csúcs Bosch motort találjuk a Pegasus karbon vázas modelljeibe építve.

 

A karbon vázzal szerelt pedelec: Pegasus Enovo Evo. 400 Wh-s akkuval csak 19,9 kg!

A Bosch motorral szerelt modellek különlegessége, hogy sok gyártóval szemben nincsen kőbe vésve, hogy az adott modell 400, 500 vagy 625 Wh-s vázba rejtett akkumulátorral érhető csak el. A Pegasus-nál ugyanis a döntés a miénk: akár a legkedvezőbb árú rejtett akkus Bosch-os gépet is kérhetjük a legnagyobb akkuval ez nem csak a top modellek kiváltsága. Ez természetesen fordítva is igaz: ha szeretnénk rendelhetjük a csúcsmodellt a legkisebb akkuval, hisz ha az is bőven elég nekünk miért fizessünk többet, illetve cipeljünk extra tömeget?

Bosch motorok mellett több Shimano Steps-szel szerelt ebike-al is találkozhatunk a kínálatot böngészve, ezek az Opero Evo család tagja. Az Opero modellek is a prémium szegmensbe tartoznak (így kvázi házon belüli konkurense a Premio Evo-knak). A Shimano Steps-es modellek létjogosultságát az adja, hogy az Opero-k esetében kimagaslóan nagy, 750 Wh kapacitású akkumulátorral is kérhetjük új ebike-ünk, ami jelentősen több, mint a Bosch-nál 2020-ban debütált új 625 Wh-s csúcs akku.

A fent említett modell családokon kívül érdemes mindenképpen szót kell ejtenünk kínálatunk egyetlen, energia visszatöltésre képes hátsó agymotoros pedelec-jéről, a Pegasus Lavida Evo-ról. Kiváló választás azoknak, akik egy néma motorral szerelt kényelmes trekking elektromos kerékpárt keresnek nagy hatótávval (itt is 750 Wh-s akkuval találkozunk, amit ugyebár menetközben vissza is tudunk tölteni).

Népszerű modell még a Pegasus belépő modellje a pedelec-ek világába, a Pegasus Piazza Evo is, ami az egyik legkedvezőbb árral bíró nyomatékszenzoros motorral szerelt gépünk, ami ráadásul vázba rejtett akkuval is van szerelve! Ebben a kerékpárban egy Suntour HESC motorral találkozunk, ez a 3. féle motorgyártó a német márka kínálatában.

A fentiek tükrében gyanítjuk, hogy nem lesz meglepő, ha Ön egy trekking ebike-ot keres nálunk, az ajánlott modellek között mindenképpen lesz egy Pegasus modell! 

Rendezés:
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Solero Evo 9 elektromos kerékpár (625Wh, ezüst szín)

1.398.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Solero Evo 9 elektromos kerékpár (625Wh, black matt)

1.489.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Evo CX elektromos kerékpár (500Wh, matt szürke)

1.492.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Evo CX 750 elektromos kerékpár (750Wh, grafit szín)

1.499.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Evo CX 750 elektromos kerékpár (750Wh, grafit szín)

1.499.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Evo CX elektromos kerékpár (625Wh, silver matt)

1.577.900 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Premio Evo 5F elektromos kerékpár (500Wh, kék szín)

1.619.900 Ft
Rendelhető
Kívánságlistára teszem

PEGASUS Evo CX elektromos kerékpár (750Wh, silver matt)

1.663.900 Ft
Raktáron