Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Hévíz 4. bringás körtúra (H4)

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Látogass el a Hévizet körülvevő apró településekre.

Leírás

 

Hévíz elsősorban köztudottan a gyógyító vizéről méltán világhírű. A tó a maga 4,44 hektár kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava, hatása már a rómaiak által is ismert volt. A gyógyvíz 38,5 °C hőmérsékleten jut a forrásbarlangból a felszínre, és télen sem hűl 20-22 °C alá, így egész évben lehet fürdőzni. A parányi város egész évben élettel van tele, hangulatos sétáló utca, kávézók, butikok várják az ide látogatókat, és a kihagyhatatlan „pavilonsor" csábít gasztronómiai kalandozásokra.

A várost körülvevő apró településeket is érdemes azonban meglátogatni, minden egyes helyiség egy aprócska gyöngyszem a maga sajátos szépségével.

E rövid kis túra a városka közvetlen környezetébe nyújt bepillantást, a túra rögtön egy kellemes emelkedővel kezdődik Hévíz legfrekventáltabb utcáján. Elhaladunk a mindenki által Kék templomként ismert különleges formavilágú Jézus Szíve Római Katolikus Templom mellett, másik oldalt pedig a Városháza épülete látható, terén szökőkúttal.

A túra a Hévíz szomszédságában lévő településre, Felsőpáhokra vezet, amelynek fő látnivalója az 1872-ben épült római katolikus templom, helyén eredetileg egy 1369-ben épült kőtemplom állt. Felsőpáhokról Kátyány-hegy következik, a már Zalában megszokott szőlősbirtokokkal, kellemes pincékkel, dimbes-dombos tájjal. A hegyről Alsópáhok felé jutunk ki, amely Felsőpáhok közvetlen szomszédságában található, a két település szinte összenőtt. Nevezetessége az 1777-78-ban épült, barokk stílusú római katolikus templom. A túra innen már Hévízre visz vissza, ahol még tehetünk egy kört a belvárosban...

Ajánlott látnivalók:

Hévíz

  • Hévizi-tó

  • Kék templom

  • Városháza épülete

Felsőpáhok

  • római katolikus templom

Kátyány-hegy és környéke

  • a Zalára jellemző dimbes-dombos táj szőlősbirtokokkal, kellemes pincékkel

Alsópáhok

  • barokk stílusú római katolikus templom

Paraméterek

Szintemelkedés 169méter
Átlagos meredekség 1%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Igen, de vannak nagyobb odafigyelést igénylő részek