Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Rácsfényű lámpa

Rácsfényű lámpaGyakori probléma, főleg azoknál, akik fejlámpával bringáznak, hogy hiába világítja meg erősen az utat a lámpa, az útegyenetlenségek, gödrök nem eléggé feltűnőek. Ezen a problémán segít a "rácsfényű" Lumigrids lámpa, mely LED projektorként négyzethálót vetít a földre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ötlet zseniális. Ha az útra kivetítünk egy rácsot, akkor a fényrács egy tökéletesen egyenletes felszínre érkezve tökéletes rácsozat képét mutatja. Ha azonban az út nem egyenletes felszínű, a rácsozat torzul a hibák nagyságának megfelelően. A bringás ezáltal időben és könnyedén észlelheti a gödröket, bukkanókat, sőt a hosszanti brodázatot is, így lehetősége van azokat időben kikerülni. A hazai utakat ismerve a lámpa hasznos lenne...
A bringázás vele biztonságosabbá válik és a felütéses defektek, a felnisérülések, elesések is elkerülhetőek.
térhálós lámpa
 
Két feltétele van azonban az ötlet működésének:
1, A rácsozatot kibocsátó lámpa más szögből világítsa meg az utat, mint a szemünk, így a torzulás nagyobb, könnyebb észrevenni az úthibákat. (Ha normál lámpánk van, ezt akkor is célszerű betartani, az alacsonyra helyezett lámpa súrolófénye ugyanis hasonlóképpen felfedi az úthibákat.)
2, A normál lámpánk fényében is látható maradjon a fényrács.
 
Ha valakinek van/lesz egy ilyen lámpája, kérem szóljon, örömmel kibróbálnánk a gyakorlatban!
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus