Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

BRM tapasztalatok

BRM tapasztalatokMost vasárnap öten vettünk részt fekvőkerékpárral a BRM200-as túrán, melyen változatos időjárási körülmények között, kényelmes tempóban megkerültük a Balatont. Ez a létszám már elég volt ahhoz, hogy a résztvevők majdnem 10%-a fekvőbringás legyen. Ez nagy szó, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a hazai indulókra vetítve az arány még jobb, mivel az indulók közel harmada külföldi volt!
A túra első fele kifejezetten élvezetes volt, a délutáni esős idő pedig érdekes és tanulságos tapasztalatokkal szolgált!

A BRM sorozat legrövidebb, 200 km-es távján a Balatont kerültük meg Siófok Aranypartról indulva, az óramutatóval ellentétes irányban, rövid szakaszok kivételével végig a hivatalos kerékpár úton. Az indulási/érkezési ponton kívül két helyszínen, Révfülöpnél és Fonyódnál kellett igazoltatni pecséttel, hogy a rendelkezésre álló időn belül sikerült teljesítenünk a távot. A szervezésért köszönet a tavalyi Paris-Brest-Paris távot (kb 1250km) nagyjából 75 óra alatt teljesítő Székely-Molnár Ákosnak!
A vasárnapi túra során egy defektcserének "köszönhetően" személyesen is sikerült vele találkoznom és mesélt élményeiről. Minden elismerésem a fantasztikus teljesítményéhez, ezúton is gratulálok!

Visszatérve a mostani túrához, az időjárás nagyon változatosra sikeredett. Délelőtt az első kb 120 km-en még napsütésben gyönyörködhettünk a Balaton partjának magaslati pontjairól a táj szépségeiben, délután viszont a hátralévő 90 km-t már zuhogó esőben tettük meg. Nem volt sok szerencsénk az esővel, ugyanis amikor megálltunk ebédelni, akkor nem esett, viszont amint ismét útrakeltünk, azonnal elkezdett zuhogni...

Ha másra nem is, egy dologra kiváló volt a zuhé, ugyanis komoly tesztnek vetettem alá ezáltal az esőruházatomat. A teszt váratlan eredménnyel szolgált. Rájöttem például, hogy hiába jó egy esőkabát, amikor a fekvőkerékpáron tekerek, a hátamon fekve a hasamra ömlik az eső, így viszont a normál zippzáron könnyedén befolyik a víz! (Ez normál bringánál nem gond, csak fekvőnél.)

Mikor erre ráeszméltem, már hiába vettem vissza az Endura Stealth felsőmet, melyen még a  zippzár is vízhatlan, hiszen akkor már csak a hideg ellen tudott védeni, ugyanis a rövidujjú mezem csupa víz volt. De legalább nem fáztam a hideg és nyirkos időben!

Mivel az Endurának csak a hüvösebb időre vannak vízhatlan zippzárral varrt felsői, így kénytelen voltam más gyártók kínálatát is átnézni a kívánt szempontból. Örömmel jelentem, hogy sikerrel jártam, a Vaude kínálatában találtam tökéletes megoldást erre a problémára.
Hamarosan tehát Vaude forgalmazók is leszünk, így tovább növekszik az igényes ruházati kínálatunk például a legdurvább időjárásra is megfelelő, fekvőkerékpárokon is tökéletes, vízhatlan zippzárral varrt, lélegző és teljesen vízálló dzsekikkel. (De persze lesz más is, bármilyen Vaude terméket meg lehet kapni mostantól nálunk.)
Mint minden kiváló termék, sajnos ezek sem olcsók, de legalább megoldást jelentenek azoknak, akik nem akarnak átázni fekvőkerékpárjukon, ha egy bringatúrán elkapja őket egy kiadós zápor.