Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Instant vigyor - 45 km/h BionX D500 elektromos kerékpár átalakító szett

Instant vigyor - 45 km/h BionX D500 elektromos kerékpár átalakító szett

Sokáig vártunk rá, de megérte. Végre itt van a 45 km/h-ig segítő BionX, az elektromos kerékpár átalakító készletek csúcsa. Nem semmi speed-pedelec-et varázsol ez a szett egy hagyományos kerékpárból, az biztos.....

 

 

Vén rókák vagyunk, sokféle speed-pedelec-en (45 km/h-ig segítő elektromos kerékpár) ültünk már. Ez most valahogy mégis más. Újra hatalmas vigyor jelent meg az arcunkon, újra elöntött minket az adrenalin és az imádott “hátezhihetetlenülkirály!” érzés. A néhai, mondhatni legendásnak számító Bulls Greenmover E45 emlékei köszönnek vissza. Csak még annál is kellemesebben és intenzívebben. Elképesztő, ahogy ez rendületlen menetelés az elektronikusan szabályozott végsebességig.

Magával ragadó az érzés, amikor odalépünk neki és megindul a gép. De ez most más, mint korábban. Ez itt egyszerre brutális és mégis végtelenül kifinomult és kezelhető. Képzeljen el egy csupa izom oroszlánt, amint békésen fekszik a nappalijában akárcsak egy kismacska. 

 

Kerékpár átalakító szettel növelhetjük a teljesítményt

Ilyesmi érzés a csúcs BionX: egy szelíd bestia!

 

A saját csúcsragadozónk

2017. májusának végén elkészült a saját, 500 Wattos BionX szette szerelt demó kerékpárunk, ami már 45 km/h-s sebességig tud rásegíteni. Első blikkre azt is mondhatnánk, hogy nem kapkodtuk el dolgot, tekintve, hogy már márciusban megérkeztek hozzánk az első példányok. De akkor miért csak most lett próbálható, 500 Wattos BionX-el szerelt kerékpárunk? A magyarázat még minket is meglepett: az első szállítmányokkal érkező BionX-eket, látatlanban megvásárolták tőlünk. Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg felfokozott várakozás övezte a csúcs szett megérkezését.
 
500 Wattos szettel felvértezett kerékpárunk

Ez itt már a saját, próbálható D500-as BionX-es Pegasus Premio Superlite speed-pedelec-ünk. Gyönyörű, nem?

 
Azt tudtuk, hogy sokan szerették volna a BionX-et 25 km/h felett is használni, de arra még mi sem számítottunk, hogy ennyien fognak próba nélkül megvásárolni egy elektromos kerékpár átépítő szettet, ami csak hetek, hónapok múlva fog megérkezni. Persze a kanadai BionX nem csak egy az elektromos kerékpár átépítő szettek közül, hanem az egyik legjobb.
 
 

Egy szett mind felett....

A BionX rendszer népszerűségének alapját a kifinomult erő, a hangtalan működés és a visszatöltés lehetőségének szentháromsága adja.
Az ereje fenomenális, amit csak kiemel a motor karakterisztikája. Hátsó agymotor lévén az erőt közvetlenül ott adja le, ahol kell: a hátsó keréknél. Nincsenek köztes, ezáltal hatásfokot rontó elemek, a lánc és a váltók a középmotoros rendszereknél. Ez pedig nagyon sokat számít, ugyanis ezek nélkül a BionX érezhetően gyorsabban, ezáltal természetesebbnek hatóan reagál és mindig megfelelő, kiszámítható erővel, ami tökéletesen egyensúlyban van pedálozásunkkal. (a középmotoros rendszereknél a motor erejét még “megtizedelheti” ha rossz váltó áttételben vagyunk, ilyenkor erőtlennek érezhetjük azokat a rendszereket amíg a megfelelő sebességet el nem érjük).
 
Hangtalanul működő elektromos kerékpár kiegészítő szettel

A BionX olyan néma, mint a korai Chaplin filmek...

A hangtalan működés sokak számára nem tűnhet túl vonzónak, egészen addig, amíg ki nem próbálnak több, a piacon elérhető rendszert és meghallják a különbséget. Egy BionX (vagy egy Bulls Lavida) teljesen hangtalanul teszi a dolgát, a motor nem korrumpálja a kerékpározás élményét. Illetve nem kürtöli világga, hogy “nézd, én egy elektromos kerékpár vagyok!”. Amikor a harmonikus, gyors és prezíc erőleadás párosul a hangtalan működéssel egy pedelec-ben akkor érezzük azt igazán, hogy mi vagyunk ennyire erősek. Hogy egyszerűen világklasszisok erejével vetekednek combjaink. Hogy (újra) erőnk teljében vagyunk. Mit teljében, csúcsformában!

A visszatöltés érdekes dolog. Sokan, mikor még csak kezdik az ismerkedést az elektromos kerékpárokkal, úgy gondolják, hogy szinte mindegyik ebike képes az akku menet közbeni töltésére. Aztán kiderül, hogy erre csak a rendszerek kis része képes. Miért? A középmotor eleve képtelen a visszatöltésre és az agymotoroknak is csak egy része. Így csak ezeknél, a műszakilag legfejlettebb modelleknél, mint a például a BionX-nál élvezhetjük a visszatöltésnek köszönhetően akár 15-20%-al is megnőtt a hatótávot és a motorfék funkciót (kíméli a fékeket!).

 

Érdemes még szót ejteni az okosságokról is: konkrétan az opcionális bluetooth kiegészítőről, mellyel a BionX okostelefonos app-ján keresztül tudjuk a rendszert irányítani és fordítva. De ez nem csak egy nagyobb és szebb kijelző, offline navigáció és fejlett hatótáv becslés (megsaccolja a rendszer, hogy a navigációba beírt célt elérve mennyi energia marad az akkuban) is szerepel az app képességei között. De ha nem szeretnénk a telefonunkat bevonni a villanybringázásba, akkor sem maradunk hoppon, a D500-as szetthez ugyanis alapáron jár a kisebb szettek esetében feláras kiváló színes kijelző!

 

Telefonos appal és színes kijelzővel felszerelt átalakító

Balra a BionX telefonos applikációja, jobbra a DS3 színes kijelző, ami alapból a D500-as szett része. Plusz pont, hogy a kettő együtt is működik!

 

Apropó, akkumulátor! A BionX 555 Wh kapacitású, saját gyártású, a piacon kiemelkedő minőségű akkumulátorokkal szállítja átalakító szettjeit. Ha ehhez a tisztes mérethez és minőséghez még hozzáadjuk a visszatöltéssel nyert kilométereket, rögtön megértjük, hogy BionX használók miért nem szoktak a hatótáv miatt panaszkodni....

Egy szó, mint száz: itt van az 500 Wattos BionX és bitang jó. Ha van egy jó kerékpárja és szeretne villámgyorsan közlekedni, ennél jobbat nehezen találna. Nincs megfelelő kerékpárja? Az se baj, mi tudunk ajánlani megfelelő “alanyokat”, így azoknak is ajánlott, akik gyári, komplett speed-pedelec-et keresnek maguknak. Aztán már csak fel kell villanyozni azt a kerékpárt, hogy Önnek is legyen egy kétkeréken guruló instant-mosoly gépe!

Felkeltette az érdeklődését az 500-as BionX? Jöjjön el hozzánk és próbálja ki