Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Új Scorpion fs rekumbens trike-ok

scorpion_fs_26.jpegKémeink jelezték, hogy valami történik a HP-Velotechnik házatáján!
A német rekumbens gyártó nem tétlenkedett a fejlesztésben, és két új háromkerekű fekvőkerékpár különlegességgel fog megjelenni a közeljövőben. Az egyik egy régen várt konstrukció, egy olyan tadpole összteleszkópos trike, melynek hátsó kereke nagyobb a szokásosnál, ugyanis végre nem csak 20"-os méretű kerékkel, hanem 26"-os, montis kerékmérettel is kapható a híres Scorpion fs modell.
Készítettek is egy szuper bemutató videót is hozzá, nézzétek meg:


Íme egy kép is a várva-várt modellről, a Scorpion fs 26 tadpole rekumbensről:

Scorpion fs 26 tadpole rekumbens trike
Miért jó egy ilyen konstrukció?
A hazai utak állapota sajnos érezhető magyarázattal szolgál az összteleszkóp előnyére. Viszont valamiért a fekvőkerékpár gyártók általában csak a merev vázas háromkerekű (trike) modelleknél alkalmaznak nagy hátsó kereket, a lengéscsillapítottaknál szinte mindig 20" kerül hátra. Pedig a legalább 26"-os mérethez egyrészt sokkal többféle váltórendszer alkalmazható, másrészt a váltókanál sincs annyira kitéve a padka vagy az úthiba miatti sérülés veszélyének, ráadásul a nagyobb kerék még jobban tompítja az egyenetlenség miatti zötykölődést. Az elmúlt években mi magunk is többször jeleztük ezt az igényt (többek közt) a HP-Velotechnik részére, így különösen örülünk ennek az újdonságnak.
Természetesen, ahogy a videóból is látszik, ez a modell is gyorsan összecsukható, kis helyen elfér, így nem jelent gondot a szállítása, tárolása.

scorpion_fs_500w_bionx.jpeg
A másik modell egy 500W-os(!) Bionx motorral felszerelt tadpole trike, mely szintén nagyon érdekesnek ígérkezik!
A modell neve Scorpion fs 26 S-Pedelec.
Követve az elmúlt évek trendjét, egyre többen ülnek át autóból elektromos kerékpárokra, és így járnak munkába. Ezzel nem csak az egészségüknek, fittségüknek tesznek jót, de pénztárcájuknak is, hiszen a legolcsóbb közlekedés az elektromos kerékpárokkal valósítható meg, csupán elenyésző töredéke mind a tömegközlekedésnek, mind a belsőégésű motorú gépjárművekének. Aki például 15-20 km messze lakik a munkahelyétől, az évente akár többszázezer Ft-ot is meg tud takarítani egy elektromos kerékpárral!
Ez az új elektromos rekumbens trike modell, a gyors és hihetetlenül erős motorjával akár 45 km/h sebességre is képes, így nem kell attól tartanunk, hogy lassabban érünk a célhoz, mint autóval (legalábbis városban).
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus