Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Téli túra Bulls Monster fat pedelec bringán

Téli túra Bulls Monster fat pedelec bringán

Szoktál bringázni télen?

Na nem arra gondolok, amikor még januárban is 10 fok feletti az idő, hanem az igazi havas, minuszos napokra, mint ami pár hete volt! Ilyenkor egészen különleges élményt jelent a bringázás, persze ehhez megfelelő bringa és megfelelő ruházat szükséges. Nekem rendelkezésre állt mindkettő, így a Bulls Monster fat-pedelec nyergében útra keltem.

Érdekelnek a tapasztalataim?

Számomra korábban nagyjából 3-5 fok alatt megszűnt a bringázás. Egyrészt mert az átlagnál fázósabb vagyok, másrészt a friss hó, a latyak elvette a kedvemet attól, hogy nyeregbe üljek vagy ülésbe feküdjek. 
Ez azonban megváltozott, mióta van egy fatbike-unk!
Fat-pedelec bringa a nehéz terepekre
A Bulls Monster fat-pedelec ugyanis olyan laza könnyedséggel gurul minden nehéz talajon, hogy az maga az álom. Amikor más bringák megállásra kényszerülnek, vagy legalábbis görcsös erőlködéssé, kínlódássá válik velük való haladás, na ott van egy ilyen fatbike az elemében igazán! Elektromos rásegítéssel, mint amilyen ennek a Bulls Monsternek is van, na azzal meg különösen kellemes az érzés. Tavaly egyébként már leteszteltem, az akkori tapasztalataimat itt olvashatod
 
Elképesztő élmény, ha nem próbáltad, el se hiszed! 
Mióta átéltem, megváltoztam. 
Most már várom télen a havat, várom, hogy befagyjon az Omszki-tó, várom a szép fehér erdei tájat! Ezek mindegyike csábít a kerekezésre! 
Bulls Monster pedelec a téli túrán
Kérdezhetnéd persze, hogy na de mi a helyzet a hideggel? 
Szerencsére a mai kerékpáros ruhák között már vannak a hideggel tökéletesen megbírkózók. Ha pedig nagyon jegesbe fordul az idő, akkor jöhet a síruha! Nekem nagyon bevált. Pár hete csak a kedvenc Biotex hosszúujjas aláöltözetem volt a síruhám alatt, mégis teljesen komfortosan éreztem magam, és egyáltalán nem fáztam! 
Ráadásul kipróbáltam egy új kiegészítőt, a motorosok kormányra szerelhető meleg muff-jának bringás megfelelőjével vágtam neki a havas tájnak. Csupán egy vékony bringás cérnakesztyűt vettem fel (persze a melegebb kesztyűmet is vittem azért biztonságból magammal), de amikor belebújtattam a kezemet a kormányra húzott két, a kezeket tökéletesen védő muffba, melyen belül mind a fékek, mind a váltó tökéletesen kezelhető marad, tökéletesen megszűnt a hideg menetszél hatása. 
(El is határoztuk, hogy felvesszük a kínálatba ezt a terméket, kapható mostantól nálunk, hideg időben nagyon hasznos! Itt találod )
Bringázás a befagyott Omszki-tónál
Így indultam neki kis téli túrámnak, tökéletes időjárás elleni védelemmel és egy havas utakra (is) tökéletes élmény-bringával! 
Az utakon persze nem találkoztam egyetlen bringással sem, amin nem csodálkoztam. Az alacsony dunai vízállás miatt a part mentén is hosszan tudtam haladni a jeges-havas talajon. Gyönyörű volt, álomszerűen meseszép! A tökéletes csendet csak a dagadt kerekeim alatt összeroppanó hó hangja törte meg. A madarak is érdeklődve néztek rám, amint kék síruhában eltekertem mellettük.  Az idillt csak az törte meg, amikor egy szigetként kiemelkedő részhez érve, a sziget és a part közötti részen recsegni kezdett alattam a jég... 
Gondolom még akkor fagyhatott be a holtág, amikor magasabban volt a Duna, mert most csak levegő volt a jég alatt, ezért recsegett élesen a jég. Mivel nem lehettem teljesen biztos benne, hogy nem maradt némi víz is alattam, inkább felkanyarodtam a gátra, és a havas bringaúton folytattam utam északnak, a Dunakanyar irányába. 
Téli erdei kirándulás kerékpárral
Csak jóval sötétedés után értem végül haza, teljesen felvillanyozva a megtapasztaltaktól. 
Óriási élmény egyébként az úttalan utakon gurulni egy fatbike nyergében. Úgy érzi az ember, hogy nincsenek akadályok, bármin át tudsz gurulni! 
 
Egyszer próbáld ki, megéri!  Az AMbringánál erre is van lehetőséged!
 
Tekerés sötétedés után
Mindenesetre sietned kell, ha havon is meg szeretnéd tapasztalni mit tud egy fatbike, mert hamarosan itt a tavasz, melegszik az idő, indul a bringás szezon!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Blog - főoldal Írásos tesztek
blog comments powered by Disqus