Suntour

 

A Suntour cég egy tradicionális kerékpár alkatrész fejlesztő és gyártó cég. Szinte mindenki ismeri, vagy tudja hova tenni azok közül, akik nem benzinnel kétkerekűznek.

1950-ben mutatta be a cég saját feljlesztésű hátsó váltóját. 1964-ben a Suntour feltalálta aferde-paralelogrammás hátsó váltót, ami sokkal többet nyújtott akkori társainál, csak ez volt képes terhelés alatt nagyobb fogaskerékre váltani. A szabadalom lejártakor a Shimano rögtön lecsapott a megoldásra, és mai napig használja a váltói tervezésekor. A pozícionált váltás1969-ben szabadalmaztatták, amivel szintén megelőzték a két nagy riválist a Shimano-t és a Campagnolo-t. Semmiképpen sem felejtkezhetünk el arról a találmányról, ami forradalmasította az ipart, és e nélkül szintén nehéz lenne elképzelni a mai kerékpározást, ez nem más, mint a kazettás agy.

 A méltán népszerű és elismert Suntour cég immáron majdnem 20 éve foglalkozik teleszkópos villák gyártásával. Ami jellemző a Suntour villákra, az a fantasztikus ár-érték arány, a könnyű szervízelhetőség. A minden kategóriában jó teljesítmény oka, hogy más cégekkel ellentétben, nem csak a felső és felső-közép kategória modelljeit fejlesztik, hanem a közép és alsó kategóriában is remekelnek. 

Rendezés:
Kívánságlistára teszem