Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Rekumbens - Hogyan válasszunk fekvőbiciklit?

Egy fekvőkerékpár kiválasztása nem nehéz feladat, feltéve ha az ember megfelelően végiggondolja az igényeit, illetve, hogy hol és milyen célra fogja használni. Gyakran nehéz minden eshetőséget előre látni, így hasznos egy szakemberrel konzultálni, valamint kipróbálni pár eltérő modellt. Mindkét kérdésben tudunk segíteni próba szolgáltatásunkkal.
Ennek első lépéseként igyekszünk körüljárni azokat a kérdéseket, melyek elvezetnek a legmegfelelőbb modellekhez, hogy tudjunk javaslattal szolgálni.

Mik ezek a kérdések? Íme néhány példaként:

- Mi a legfontosabb célod a fekvőkerékpárral? Mi volt az, ami felkeltette az érdeklődésed iránta? A kényelme, a sebessége, a különlegessége? Esetleg hogy nagyobb biztonságban tekerhess, vagy hogy ne kelljen egyensúlyoznod?
- Hol fogod leginkább használni? Városban, vagy inkább kisebb forgalmú utakon? Mennyire fontos a minél jobb láthatóság?
- Milyen jellegű utakon fogod leginkább használni? Csak aszfaltos utakon vagy erdei földutakon is?
- Lakásban vagy tárolóban, esetleg garázsban fogod tárolni? Mekkora helyen kell tudnod tárolni?
- Fogod-e gyakran szállítani és ha igen, akkor mivel?
- Milyen kiegészítőkre van feltétlenül szükséged? (pl erős csomagtartó, sárvédők, kitámasztó, stb)


Ha végiggondolod a fentieket, az már fél siker, kiinduló pontként legalábbis kiválóak!

Azonban a legfontosabb a fekvőkerékpár próba!


Enélkül nem javasolt rekumbenst választani, mert elsőre (főleg a tapasztalatlan szem számára) észrevehetetlenek illetve felmérhetetlenek az egyes modellek vagy egyes konstrukciók közötti különbségek.
Vannak objektív kiválasztási szempontok, de akadnak nagyon is szubjektív tényezők is. Egy alsó kormány például van akinek a legfőbb vágya, kifejezetten az a szabadság és komfortélmény tetszik neki, amit vele átélhet, mások azonban hallani se akarnak másról, mint a felső kormányról. A kezelhetőség sem az a tulajdonság, melyet látszatra meg lehet ítélni, így mindenképp szükséges a próba.
Elmondani sem tudom, hányszor fordult elő már nálunk, hogy a próbák során valakinek teljesen megváltoztak az elképzelései, és végül másmilyen modellt választott, mint amit elsőre kinézett magának. Ez természetes, ezért is tartunk demo modelleket és ezért alakítottunk ki egy tesztpályát a boltunk körül, melyen forgalomtól védett helyen lehet megismerni az egyes típusokat. A célunk, hogy mindenki megtalálja azt a modellt, ami az igényeinek a leginkább megfelel!

Ne késlekedj, vedd igénybe segítségünket, jelentkezz ingyenes próbánkra most azonnal!

Szeretettel várunk egy számodra is megfelelő, előre egyeztetett időpontban!
Tartalomhoz tartozó címkék: Ismeretterjesztő anyagok