O gyűrű 64mm-es láncvez. görgőre 44x3,5

Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: OP101-050
'O' gyűrű láncvezető görgőre
Kívánságlistára teszem
920 Ft (724 Ft + ÁFA)
O gyűrű 64mm-es láncvez. görgőre 44x3,5
920 Ft (724 Ft + ÁFA)

A(z) Optima Cycles márkáról

Az Optima az egyik legismertebb holland rekugyártó. Az Optima Cycles céget 1994-ben alapította két fiatal mérnök, Michael van der Meijden és Edoardo Mugge. Ausztráliát átszelő kihívásokkal teli, hosszú túrájukra megtervezték és legyártották azt a fekvőkerékpárt, mely később Condor néven vált híressé. Már a kezdetektől fogva un. oversized alucsövekből építették általános célú és versenyzésre szánt modelljeiket,  a legdurvább terhelésre szánt típusokat (pl Condor, Rider) pedig acél csövekből.
A 90-es évek végére az Optimának lett a világ legszélesebb fekvőkerékpáros kínálata és számos modellje vált híressé a rekusok között. A Baron és a még durvább versenyváltozata, az X low például a sebességmániások legkedveltebb fekvője lett. A 2000-es évek elején nekik volt elsőként saját csapatuk holland, francia és belga versenyzőkkel, akik számtalan komoly díjat begyűjtöttek, evvel is ismertté téve az Optima nevet. Közben a Condor, a Dragon, a Lynxx és az Orca a komoly túrázók között vívott ki magának hatalmas elismerést. A képek magukért beszélnek, semelyik másik márkát nem használtak annyian világkörüli túrákhoz, mint az Optima modelljeit.
Az Optima filozófiája mindig a termékre fókuszált. Nem a reklámra, a hírverésre helyezték a hangsúlyt, nem marketingre költöttek hatalmas pénzeket, hanem inkább azon fáradoztak, hogy megfizethető, de kiváló minőségű rekukat építetsenek, melyek aztán a használat során maguknak vívják ki a megfelelő hírnevet. Emiatt minden alkatrészből, még a csavarok közül is mindig a legjobbakat építették be, sose voltak hajlandóak megalkudni a minőség terén némi költségcsökkentés elérése érdekében.  Természetesen ők is igyekeztek a költségeket lefaragni, de ezt úgy valósították meg, hogy a minőség ne romoljon. Emiatt a 2000-es évek vége felé optimalizálták széles kínálatukat, és evvel párhuzamosan saját gyártóüzemet hoztak létre Tajvanon, ahol a korábban megszerzett tapasztalataikat felhasználva szigorúan ellenőrzött körülmények között gyártják a termékeiket.
Általánosságban elmondható, hogy rekumbenseik rendkívül strapabíróak és könnyen kezelhetőek, nagyon barátságosak már elsőre is.