Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Medvés kör kerékpártúra

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
A MedvésKör egy 63 km-es kerékpáros tejesítménytúra a Karancs-Medves vidékén.

Leírás

A MedvésKör egy 63 km-es körtúra a Karancs-Medves vidékén (Salgótarján környéke). A teljesítménytúra egyénileg bármikor teljesíthető. Az útvonalak teljes hosszában turistajelzéseken haladnak. A teljesítést az útvonalakon elhelyezett ellenőrző (QR) kódok segítségével lehet igazolni. Ehhez egy okostelefonra és mobilinternet hozzáférésre van szükség. Négy módon teljesíthetők: gyalog, futva, kerékpárral és e-MTB-vel. A teljesítés módjától függően változik a szintidő.

Vargánya Vendégház (Somoskőújfalu, Vörösmarty u. 39) – Eresztvény (SK, P) – Somoskő (SK, P+) – Medves-fennsík (SK, Z) – Rónabánya (SK, S, Z) – Rónafalu (aszfalt) – Medves-fennsík (PK, S4) – Salgóbánya (ZK, S4) – Salgó-vár alatti pihenő (Mókus) – Balra le a Nyúl szoborig (ZK), ami innen kb 400 m – Tatárárok (ZK, Z) – Beszterce lakótelep (Z, ZK, Z4) – Kercseg-laposa bejárat (P3)  – Somoskőújfalu (SK, S+) – Vargánya Vendégház (öltözhetsz, felveheted a tartalékot a második részre) –  Siatorska Bukovinka (Sátoros) utolsó házánál balra, 60 m múlva át a vasúti átjárón (Szlovákia, aszfalt) – Határsáv Tanösvény (az elején Piros kerékpáros jelzés és MK feliratú fa útjelző táblák, pihenők és információs táblák, majd Z a határkövek mentén, kövesd a GPS track-et vagy a határköveket) –  Nagyromhányi-kilátó (Z, visszafordító pont) – Karancsberény (Z4) – Karancslapujtő karancsberényi elágazás (Aszfalt) – Elágazóban balra, majd 100 m múlva Polgármesteri Hivatal épülete a jobbra eső buszmegállónál –  Lepény-kői kereszt (Z+) – Kis-Dobroda-Patak völgye (P) – Kis- Kercseg (P) – Kercseg-laposa (P3)  – Somoskőújfalu (SK, S+) – Vargánya Vendégház (Somoskőújfalu, Vörösmarty u. 3

Ajánlott látnivalók

  • Régi vasúti alagút (1km)
  • Somoskő vára (5. km)
  • Salgó vár (18. km)
  • Tóstrand (21. km)
  • Egy kis Szlovákia (28. - 32. km)
     Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!

Paraméterek

Szintemelkedés 2898méter
Átlagos meredekség 4.5%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Gyerekkel nem javasoljuk
Hegység Cserhát