Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Leonardo di Caprio elektromos kerékpárja

Leonardo di Caprio elektromos kerékpárjaVan elképzelésed, milyen kerékpárja van Leonardo di Caprio-nak? A sajtóban több cikkben is szerepel egy olyan kép, ahol a híres szinész a jachtján látható 5 csinos hölgy társaságában, és a háttérben egy szürke kerékpár fedezhető fel a hajó korlátjának támasztva. De mi lehet ez a kerékpár? Mi megfejtettük a kérdést, és állítjuk, hogy téves válasz született korábban...
 
 
Egy nemrégiben megjelent külföldi cikkre utalva több hazai cikkben is a svájci Stomer elektromos kerékpár gyártó egyik termékével azonosították a kérdéses kerékpárt, mivel Leonardo állítólag vett abból az elektromos kerékpárból. Azonban valakinek, aki annyira szeret bringázni, mint Leonardo, és elegendő pénze van arra, hogy megvegyen akár több neki tetsző modellt is, vajon tényleg elég bizonyíték ez arra, hogy a kérdéses képen egy Stromer lenne?
elektromos kerékpár a yachton
Amikor olvastam a hírt, én sem figyeltem fel semmi különösre, hiszen a címben már utaltak a Stromer-re. Vagy csak a hölgyek vonták el a figyelmemet, nem tudom... :)
Valahogy úgy vagyunk kondícionálva, hogy amit olvasunk, azt elhisszük, ezért elsőre nem kérdőjeleztem meg a cikkben említett állítás igazság tartalmát. Viszont amikor kicsit jobban megnéztem a képet, feltűnt, hogy valami nem stimmel. Elsőre a kerékpár vázának formája keltette fel a gyanúm, mivel az feltünően hasonlított egy általunk forgalmazott prémium márka vázára, illetve valahogy nem emlékeztetett egyik Stromer modellre sem. Jobban megnéztem ezért a képet, kicsit ránagyítottam a kérdéses részletre, és azonnal kiderült a számomra, hogy a vonatkozó cikkekben bizony tévednek.
 
Nézzük először is, hogyan néz ki egy Stromer:
stromer eletromos kerékpár
 
A kérdéses kerékpár ettől több pontban is jelentősen eltér. Biztos vagyok benne, hogy a paparazzik képén nem egy Stromer, hanem egy City vázas GRACE ONE elektromos kerékpár, annak is a megnövelt hatótávos verziója látható. Bár a kérdés nem egetrengetően fontos, de ez kiváló alkalmat ad a számomra, hogy egy kicsit bemutassuk a GRACE ONE -t... :)
 
Nézzük tehát, mi támasztja alá a véleményem:
kerékpár
  • mind a nyeregcső, mind a felsőcső jelentősen vastagabb, erősebb a GRACE ONE esetében, mint a Stromer modelljénél;
  • a nyeregcső felső harmadánál tisztán kivehető a színes GRACE logó jobb oldala, a kék és a minimális piros rész;
  • a váz alsócsövénél jól látszanak azok a csatlakozók, kiállíások, melyek a GRACE ONE tipikus jellegzetességei és a Stromer bringáknál hiányoznak, mert másképp van elrejtve az akkumulátor a vázban;
  • az egyedi szürke szín még nem lenne önmagában bizonyíték, de a fentiekkel együtt tovább erősíti a véleményt.
Nézzük tehát sorban! 
A csövek vastagságát illetően elég ránézni a két képre és máris észrevehető a jelentős különbség. A GRACE ONE egész felépítése erőt sugároz, olyan, mint egy elpusztíthatatlan tank, persze jó értelemben. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy 45 km/h körüli sebességgel száguldozva mennyire merev a vázunk, milyen módon képes elviselni a megnövekedett terheléseket kanyarodáskor, fékezésor, rázkódáskor, mennyire tudjuk kézben tartani minden körülmény közepette. Ha valaki felül egy GRACE ONE-ra, majd egy hagyományos kialakítású elektromos kerékpárra, mely ugyan szintén megnövelt sebesség határú, de a váza a szokásos csövekből készült (márpedig ilyen a piacon kapható speed-pedelecek jelentős része), akkor rögtön érezni fogja, hogy miről beszélek. Sokkal nagyobb biztonságban érzi magát az ember egy GRACE ONE vagy egy hasonlóan erősített vázas modell nyergében. A különbség majdnem olyan, mintha egy tescós össztelós bringát hasonlítanánk egy világversenyen használt downhill csodához! 
Félreértés ne essék, most nem azt akarom evvel mondani, hogy a Stromer váza ennyire gyenge lenne, mert az övé speciál az erősebbek közé tartozik, csak érzékeltetni szerettem volna, milyen különbségek lehetnek elektromos kerékpárok között.
 
Menjünk ezért a következő pontra! Íme a GRACE logója, melynek jobb széle viszonylag tisztán látható a bekarikázott részen:
grace logo
A következő pontra vonatkozóan (váz alsó csövénél lévő csatlakozók, mely nincs a svájciaknál) az alábbi GRACE One kép ad jó támpontot, bár ez éppen a túloldalról mutatja a bringát, de a fehér színhez képest talán jobban láthatóvá teszi azt, amit mutatni akartam. Ezen a képen megnézhetjük a GRACE ONE elektromos motorkerékpárt teljes felszereltségében, minden olyan kiegészítővel együtt, mint az első teleszkóp, a sárvédő és a csomagtartó:
grace fehér ebike
 
Végül a színre mutatnék egy gyári képet a GRACE ONE elektromos motorkerékpárról . Ezen jól látszik a logó is és az alsó vázcső csatlakozója is. Az itt látható GRACE ONE-hoz képest egyébként annyiban más Leonardo di Caprio kerékpárja, hogy míg ezen a képen az Universal váz látható, melynek felsőcsöve jobban lejt hátrafelé, addig a sztár GRACE ONE-jának City váza van, ami magasabban és vízszintesebben fut (lásd az előző képen a fehér GRACE ONE):
 
grace fekete eletromos kerékpár
 
Azt hiszem, ennyi bizonyíték elég arra, hogy megállapítsuk, Leonardo di Caprio egy GRACE ONE elektromos kerékpárral hajókázott a csinos kiséretével együtt. 
Azt hiszem, jól választott, jó az ízlése! Persze ezt már a fotón lévő hölgyek alapján is meg lehet állapítani, nem? :)
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus