Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Hévíz 2. bringás körtúra (H2)

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Hódítsuk meg a Hévíz közelében található Rezi várat.

Leírás

A túrát a hévízi tó melletti parkolóból indítottuk. Hévízről elindulva kerékpárúton vezet át a túraútvonal Keszthelyre a híres hévízi véderdőn keresztü. Keszthely kertvároson át közelítjük meg Cserszegtomajt, amely a lélekszámához viszonyítva rendkívül nagy, tágassága folytán Európa egyik legkülönösebb települése. Nevezetességei közé tartozik a 3 km hosszú, fokozottan védett Kútbarlang, de a településen található egy arborétum, illetve egy 31 m magas kilátó is, amelyről a Balaton panorámája tárul elénk.

Cserszegtomaj után következik Rezi község, amely a Keszthelyi-hegység belsejében helyezkedik el. Körös-körül erdőségek, nyugatról szőlős domboldalak övezik. Legfőbb nevezetessége a Rezi várrom, amely a 427 méter magas Meleg-hegyen található. Ide vezet fel a túraútvonal erdei utakon. A várból csodálatos panoráma tárul elénk a környék erdeire, a nem messze lévő Tátika várromra, a zalaszántói buddhista szentélyre: a Sztupára, valamint a Balatonra.

A csendes, érintetlen, természetközeli hely kiváló lehetőség egy kellemes piknikre. Visszafelé kellemes lankás útvonalon érünk vissza Hévízre.

 

Ajánlott látnivalók:

Hévíz

  • Hévízi-tó

  • Kék templom

  • Városháza épülete

Cserszegtomajt

  • 3 km hosszú Kútbarlang

  • arborétum

Rezi

  • Rezi vár

 

Paraméterek

Szintemelkedés 531méter
Átlagos meredekség 2%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Gyerekkel nem javasoljuk