Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Grace elektromos kerékpárok

Grace elektromos kerékpárok"The world's coolest ebikes." Magyarul: "A világ legmenőbb elektromos kerékpárjai." - ez a szlogen szerepel a német high-end elektromos gyártó Grace honlapján és prospektusain. Aki ismeri a választékukat, az tudja, hogy nem túloznak, tényleg nagyon ott vannak a csúcson a termékeikkel. Olyasmik ők az elektromos kerékpárok gyártói között, mint a Tesla Motors az autógyártók között, azaz nem a cég mérete, hanem inkább a jóhíre óriási. 
Komoly elismerésnek érezzük, hogy az Annyira Más Bringaboltot, azaz minket választottak, hogy képviseljük őket Magyarországon! 
De nézzük, mit is érdemes tudni róluk...
Grace MX elektromos kerékpár
GRACE MX
 
A Grace egy hihetetlenül sikeres, fiatal, dinamikus cég. Nem tekint vissza hosszú múltra, csupán öt éve, 2009-ben alapította Michael Hecken és Karlheinz Nicolai. (A Nicolai név vélhetően ismerősen cseng, ugyebár?) Első elektromos kerékpárjuk a Grace Pro rögtön hatalmas elismerést vívott ki a cég számára az elektromos kerékpárok piacán, köszönhetően annak, hogy nem ismernek kompromisszumokat a design és a technológia területén. A tökéletest próbálják megvalósítani elektromos kerékpárjaikkal (is). 
 
Kínálatuk jelenleg négy fő modellnek a különféle verzióiból áll. 
 
 
Grace One elektromos kerékpár
 GRACE One
GRACE ONE
A Grace One a Grace Pro méltó leszármazottja, a világ első számú és talán legelismertebb e-motorbike-ja. Döbbenetes erő, egyedi design, vad kinézet jellemzi ezt az 1300 W-os hátsó motorral felszerelt fenevadat, mely még pedálozás nélkül is képes könnyedén 45 km/h feletti sebességgel repíteni a használóját. Erre mondta egy korábbi beszélgetésünkben a cég egyik vezetője, hogy "lehet pedállal hajtani, ha akarja valaki, de minek?"
Gyorsulása bámulatos, egészen különleges élményt nyújt, nem hasonlítható össze más elektromos kerékpárral, csak a motorokkal. Pedig a Grace One csak félig elektromos motor, félig elektromos kerékpár, azaz bátran lehet vele közlekedni úgy is, ha lemerül az akkuja, hiszen teljesértékű pedálos meghajtási rendszere van. A hivatalos felfogás szerint egyébként segédmotoros kerékpárnak számít, hiszen a motor teljesítménye jócskán meghaladja a kerékpárokban megengedettet, ezért bukkósisak, vezetői engedély és biztosítás kell a hozzá. A fiatal menedzserek tökéletes járgánya!
Aki pedig mindenből a leges-legjobbat akarja, olyat, ami senki másnak nincs, annak most is gyártásban van a Grace Pro , melyre mindenből a legjobbat rakták, és az egyediség céljából még a váz színe is kérhető kívánságra.
 
 
Grace Easy elektromos kerékpár
GRACE Easy
GRACE Easy
A következő érdekesség a Grace Easy , mely egy Bionx motorral szerelt gyönyörű városi elektromos kerékpár. Különlegessége, hogy a beépített Bionx motorban egy agyváltó is található, így nem kell lemondani az álló helyzetben történő váltásról és a gondozásmentes működésről. Nagyon könnyű, kevesebb, mint 19 kg. Az akkumulátora a vázba van rejtve, az erőátvitel pedig kérhető lánc helyett Gates karbon szíjjal. A Grace Easy már nem csak s-pedelec-ként kérhető, létezik csak 25 km/h sebességig besegítő normál pedelec verziója is. Ez a modell az utóbbi években sorra nyerte el a legrangosabb díjakat és elismeréseket, 2012-ben például a rangos Red Dot termékdesign díjat, 2013-ban pedig az elektromos kerékpárok legkomolyabb szakértőjének és teszt-gurunak számító német ExtraEnergy tesztjének volt a kategória győztese. 
 
 
Grace MXII elektromos kerékpár
GRACE MXII
 
GRACE MX és GRACE MXII
Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a Grace MX modelleket, melyből a Grace MX a régebbi és kevésbé jólfésült, míg a Grace MXII a frissebb, letisztult formavilágú modelljük, egyben a legújabb fejlesztésük is. Az Grace MX modellek Bosch középmotorral vannak szerelve, és szintén kaphatóak pedelec és s-pedelec verzióban is, így a 25 km/h sebességig működő rásegítéssel kiegyezők és a sebesség megszállottjai is megtalálhatják a kedvencüket közöttük. Személy szerint nekem a kettő közül az MXII a szívemhez közelebb álló, mely a technikai részletekhez kevésbé értőknek is világossá válik, ha csak ránéznek ere az elektromos kerékpárra. Ugyanis a formavilága annyira letisztult, olyan gyönyörűen megoldották minden apró részlet összehangolását, hogy azt tanítani kellene! 
Ráadásul a technikai paraméterek is figyelemre méltóak. A 400 Wh-s akkumulátorral a Bosch legújabb Performance-line motorja akár 185 km-t is képes megtenni, de még a 45 km/h-ig besegítő s-pedelec változat is 120 km-es elméleti hatótávval rendelkezik, ami ilyen sebesség tartomány mellett igazán kiemelkedőnek mondható. 
Az Urban verzióban az MXII NuVinci N360-as fokozatmentes váltót kapott, amire Gates karbonszíj viszi át a pedál és a motor hatalmas nyomatékát. Aki inkább terepen fogja az MXII-t használni, ezért fontosabb számára az első teleszkóp és a valamivel kisebb súly, az agyváltó helyett pedig inkább láncváltót szeretne, annak a Trail verziót tudnánk ajánlani, nem fogja megbánni, az biztos!
gekete elektromos kerékpár
Ha pedig ennyi információ valakit még mindig nem győzött volna meg arról, hogy egy igazán prémium elektromos gyártóról van szó a Grace esetében,  akkor talán még annyit róluk, hogy a Mercedes autógyár Smart elektromos kerékpárja is tulajdonképpen az ő termékük... :)
 
A GRACE elektromos kerékpárjait a pár nap múlva megnyitó Bringaexpo kiállításon fogjuk bemutatni a hazai elektromos kerékpár kedvelő közönségnek!
 
Szeretettel várunk 2014.02.27 és 03.02 között a Hungexpo G pavilon 2-es standján!
 
 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus