Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Grace elektromos kerékpárok

thumb_grace-mxii-action2.jpg"The world's coolest ebikes." Magyarul: "A világ legmenőbb elektromos kerékpárjai." - ez a szlogen szerepel a német high-end elektromos gyártó Grace honlapján és prospektusain. Aki ismeri a választékukat, az tudja, hogy nem túloznak, tényleg nagyon ott vannak a csúcson a termékeikkel. Olyasmik ők az elektromos kerékpárok gyártói között, mint a Tesla Motors az autógyártók között, azaz nem a cég mérete, hanem inkább a jóhíre óriási. 
Komoly elismerésnek érezzük, hogy az Annyira Más Bringaboltot, azaz minket választottak, hogy képviseljük őket Magyarországon! 
De nézzük, mit is érdemes tudni róluk...
grace-mx-action.jpg
GRACE MX
 
A Grace egy hihetetlenül sikeres, fiatal, dinamikus cég. Nem tekint vissza hosszú múltra, csupán öt éve, 2009-ben alapította Michael Hecken és Karlheinz Nicolai. (A Nicolai név vélhetően ismerősen cseng, ugyebár?) Első elektromos kerékpárjuk a Grace Pro rögtön hatalmas elismerést vívott ki a cég számára az elektromos kerékpárok piacán, köszönhetően annak, hogy nem ismernek kompromisszumokat a design és a technológia területén. A tökéletest próbálják megvalósítani elektromos kerékpárjaikkal (is). 
 
Kínálatuk jelenleg négy fő modellnek a különféle verzióiból áll. 
 
 
grace-one-advantages.jpg
 GRACE One
GRACE ONE
A Grace One a Grace Pro méltó leszármazottja, a világ első számú és talán legelismertebb e-motorbike-ja. Döbbenetes erő, egyedi design, vad kinézet jellemzi ezt az 1300 W-os hátsó motorral felszerelt fenevadat, mely még pedálozás nélkül is képes könnyedén 45 km/h feletti sebességgel repíteni a használóját. Erre mondta egy korábbi beszélgetésünkben a cég egyik vezetője, hogy "lehet pedállal hajtani, ha akarja valaki, de minek?"
Gyorsulása bámulatos, egészen különleges élményt nyújt, nem hasonlítható össze más elektromos kerékpárral, csak a motorokkal. Pedig a Grace One csak félig elektromos motor, félig elektromos kerékpár, azaz bátran lehet vele közlekedni úgy is, ha lemerül az akkuja, hiszen teljesértékű pedálos meghajtási rendszere van. A hivatalos felfogás szerint egyébként segédmotoros kerékpárnak számít, hiszen a motor teljesítménye jócskán meghaladja a kerékpárokban megengedettet, ezért bukkósisak, vezetői engedély és biztosítás kell a hozzá. A fiatal menedzserek tökéletes járgánya!
Aki pedig mindenből a leges-legjobbat akarja, olyat, ami senki másnak nincs, annak most is gyártásban van a Grace Pro , melyre mindenből a legjobbat rakták, és az egyediség céljából még a váz színe is kérhető kívánságra.
 
 
grace-easy-action.jpg
GRACE Easy
GRACE Easy
A következő érdekesség a Grace Easy , mely egy Bionx motorral szerelt gyönyörű városi elektromos kerékpár. Különlegessége, hogy a beépített Bionx motorban egy agyváltó is található, így nem kell lemondani az álló helyzetben történő váltásról és a gondozásmentes működésről. Nagyon könnyű, kevesebb, mint 19 kg. Az akkumulátora a vázba van rejtve, az erőátvitel pedig kérhető lánc helyett Gates karbon szíjjal. A Grace Easy már nem csak s-pedelec-ként kérhető, létezik csak 25 km/h sebességig besegítő normál pedelec verziója is. Ez a modell az utóbbi években sorra nyerte el a legrangosabb díjakat és elismeréseket, 2012-ben például a rangos Red Dot termékdesign díjat, 2013-ban pedig az elektromos kerékpárok legkomolyabb szakértőjének és teszt-gurunak számító német ExtraEnergy tesztjének volt a kategória győztese. 
 
 
Grace MXII elektromos kerékpár
GRACE MXII
 
GRACE MX és GRACE MXII
Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a Grace MX modelleket, melyből a Grace MX a régebbi és kevésbé jólfésült, míg a Grace MXII a frissebb, letisztult formavilágú modelljük, egyben a legújabb fejlesztésük is. Az Grace MX modellek Bosch középmotorral vannak szerelve, és szintén kaphatóak pedelec és s-pedelec verzióban is, így a 25 km/h sebességig működő rásegítéssel kiegyezők és a sebesség megszállottjai is megtalálhatják a kedvencüket közöttük. Személy szerint nekem a kettő közül az MXII a szívemhez közelebb álló, mely a technikai részletekhez kevésbé értőknek is világossá válik, ha csak ránéznek ere az elektromos kerékpárra. Ugyanis a formavilága annyira letisztult, olyan gyönyörűen megoldották minden apró részlet összehangolását, hogy azt tanítani kellene! 
Ráadásul a technikai paraméterek is figyelemre méltóak. A 400 Wh-s akkumulátorral a Bosch legújabb Performance-line motorja akár 185 km-t is képes megtenni, de még a 45 km/h-ig besegítő s-pedelec változat is 120 km-es elméleti hatótávval rendelkezik, ami ilyen sebesség tartomány mellett igazán kiemelkedőnek mondható. 
Az Urban verzióban az MXII NuVinci N360-as fokozatmentes váltót kapott, amire Gates karbonszíj viszi át a pedál és a motor hatalmas nyomatékát. Aki inkább terepen fogja az MXII-t használni, ezért fontosabb számára az első teleszkóp és a valamivel kisebb súly, az agyváltó helyett pedig inkább láncváltót szeretne, annak a Trail verziót tudnánk ajánlani, nem fogja megbánni, az biztos!
grace-mxii-action2.jpg
Ha pedig ennyi információ valakit még mindig nem győzött volna meg arról, hogy egy igazán prémium elektromos gyártóról van szó a Grace esetében,  akkor talán még annyit róluk, hogy a Mercedes autógyár Smart elektromos kerékpárja is tulajdonképpen az ő termékük... :)
 
A GRACE elektromos kerékpárjait a pár nap múlva megnyitó Bringaexpo kiállításon fogjuk bemutatni a hazai elektromos kerékpár kedvelő közönségnek!
 
Szeretettel várunk 2014.02.27 és 03.02 között a Hungexpo G pavilon 2-es standján!
 
 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus