Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

eMTB: a montizás új dimenziója!

eMTB: a montizás új dimenziója!

 

A német E-Mountainbike magazin 400, elektromos rásegítéses mountain bike-al rendelkező olvasójának tett fel különböző kérdéseket, arra keresve a választ, hogy miben és mennyire változtatta meg az életüket egy ebike monti. Számunkra semmiképpen sem meglepően, az eredmények nagyon pozitívak, lássuk is őket!

Mielőtt végigmennénk az eredményeken, ejtenénk pár szót magukról a kérdőívet költöltő elektromos monti tulajdonosokról. 400 fő válaszolt, a legfiatalabb 23 éves, míg a legidősebb 83! Azért utóbbi nem semmi, jól jelzi, hogy nem csak a fiatalok profitálhatnak egy emtb-ből a lendületesebb, dinamikusabb terepezésekkel, de olyanok is bekapcsolódhatnak a montizás csodás világába, akik egyébként már kiszorultak volna abból.

Számunkra meglepő módon a válaszadók 95%-a férfi volt, gyanítjuk, hogy arányaiban ennél több hölgy hajt pedelec montit nyugaton, csak ők nem olvasgatnak szaklapokat, ahol találkozhattak volna ezzel a kérdőívvel.

 

A válaszadók 52%-a újoncnak számít az mtb világában, azaz ebike montijuk előtt semmilyen, terepezésre alkalmas kerékpárjuk nem volt. Ez igen nagy arány, jól mutatja, hogy mekkora vonzereje van annak, ha a kerékpározásból lényegében csak a színtiszta élmény marad meg és mi döntjük el, hogy mennyire akarunk megszakadni az emelkedőkön.

85% jelentősen boldogabb, amióta elektromos rásegítéses montit teker és 89% mondta azt, hogy az e-mtb pozitív változást hozott az életébe. (ezek alapján bátran kijelenthetjük, hogy a igencsak jól döntöttek, amikor pedelec-re váltottak:) )

Az elektromos kerékpárt hajtók 75%-a fittebbnek érzi magát, mióta váltott. Ez különösen annak tükrében szép szám, hogy a válaszadók 48%-a korábban hagyományos montit használt, azaz egy nagyobb részük az ebike-ot használva jobb állóképességre tett szert (még, hogy csak a lustáknak való egy elektromos kerékpár!)

De a válaszadók nem csak alapvetően fittebbnek érzik magukat, hanem 59%-uk le is dobott magáról némi súlyfelesleget, átlagosan 6 kilogrammot (gyanítjuk, hogy főként zsírt).

A legmeglepőbb eredmény számunkra az, hogy az eMTB-sek 97%-a arról számolt be, hogy a szociális élete is javulást mutatott a váltást követően. Ennek több oka is lehet szerintünk:

1.) a több, élménydúsabb mozgás miatt kiegyensúlyozottabb az ember és ez a szociális interakción is tükröződik

2.) az előzőhöz kapcsolódóan a természetközeliség is hasonló hatással lehet

3.) a többi kerékpáros / emtb-s beszélgetésbe elegyedik velük a kerékpárjukat látva

 

A fentiekből úgy gondoljuk, hogy jól látszik, mennyire jó dolog is egy elektromos kerékpár, illetve jelen esetben egy elektromos rásegítéses mountain bike. Ha már beruháztunk egy ilyen paripára, lényegében végig a montizás napos oldalán leszünk, maximalizáltuk esélyeinket, hogy boldogabbak, fittebbek és elégedettebbek legyünk mind hegyi tekergéseinkkel, mind magunkkal.

Ha kicsit jobban is érdekli, hogy miként lett a kitöltők háromnegyed fittebb egy ebike-on nézze meg az alábbi videót, amiben kiderül, hogy az elektromos kerékpár nem (csak) lustáknak való!

 

Szeretné Ön is új, magasabb szintre emelni a mountain bike-ozást? Nézze meg elektromos rásegítéses mtb kínálatunkat, vagy látogasson el valamelyik boltunkba egy próbára!