Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Elektromos kerékpárokat tesztel a Hajtás Pajtás

Elektromos kerékpárokat tesztel a Hajtás PajtásÉrdekes kezdeményezésről kaptunk hírt. A Hajtás Pajtás futárszolgálat Bosch motorral szerelt elektromos kerékpárokat fog tesztelni a jövő héttől a dombos területekre történő kiszállításokhoz. Érdekes tapasztalat lesz, hiszen a megszokottnál jelentősen durvább igénybevételnek lesz kitéve a 2 pedelec bringa az egy hónapos teszt során.
 
 

pedelec kerékpárral a Lánchídon
Íme a hivatalos sajtóhír:

"Budapest - A futárkodásban nincs kifogásra lehetőség. Három tényező van: az ember, a kerékpár és az út. Néma és hibátlan fogaskerék módjára kell működni. Bár a Bosch által fejlesztett és a Miskolcon, illetve Hatvanban gyártott hajtással épített elektromos bringák 2011 óta már itthon is számos fórumon debütáltak, ezúttal keményebb kihívás előtt áll az e-Bike. Az ország legrégebbi kerékpáros futárszolgálata, a Hajtás Pajtás most extra igénybevétellel, igazi munkára fogja a Bosch kétkerekűit: egy hónapon át tartó egész munkanapos tesztelésben gondolkodnak.


A Hajtás Pajtás futárjai 500 fuvart bonyolítanak le naponta. Az átlagos menetidő, a telefonhívástól a leadásig, nagyjából 50 perc. Pedálozással ez nem rossz idő. A következő egy hónapban kiderül, hogy megbízható láncszemként működik-e a Bosch elektromos meghajtása. A következő egy hónapban zajló tesztelés a töltés, a sebesség, a lakatolás, az öltözködés szempontjaira helyezi a fő hangsúlyt, ezen kívül a futárok terhelhetőségének változásait is vizsgálják. Köztudott, hogy a Hajtás Pajtás alapítói és a munkatársak civilben évek óta a városi kerékpározás terjedéséért küzdenek, így az értékelésben külön kitérnek majd a közlekedési eszközként való használat általános tapasztalataira is.

A Bosch e-Bike rendszere nagyfokú tervezési szabadságot kínált a gyártóknak, így a hegyikerékpártól a túrakerékpáron át az országúti kerékpárig minden kerekező megtalálja a számára legalkalmasabb kétkerekűt. A hajtóegység az adott kerékpártípushoz illő négy mód - gazdaságos, túra, sport és sebesség - bármelyikére beállítható. Az e-Bike rendszere azt is lehetővé teszi, hogy a kerékpáros a HMI (Human Machine Interface) megoldással maga válassza ki a kerékpáron elérhető módok közül a számára legmegfelelőbbet. Az átgondolt tervezésnek köszönhetően a Bosch e-Bike rendszerét alkotó elemek egymáshoz is jól illeszkednek. A hajtóegység, az elektronika, az akkumulátor és a töltőegység, valamint a kormányra szerelt HMI olyan könnyű és nagyteljesítményű hajtórendszert képeznek, amely nem csupán erős és strapabíró, hanem középső és alacsony helyzetben levő súlypontja miatt nagyfokú menetstabilitást is biztosít.

A tesztelési időszakban a kerékpárokat a Hajtás Pajtás legtapasztaltabb futárai hajtják majd, de kipróbálják azt is, hogy az idősebbek és a lányok mit szólnak hozzá. Mivel a Hajtás Pajtás jelenlegi munkaszervezése a kizárólagos hegyvidéki és hosszú távú alkalmazást jelenleg nem teszi lehetővé, ezért elsősorban az ilyen jellegű szállításoknál tesztelnék az e-Bike rásegítő képességét.

A vállalat évente mintegy 80 millió darabot gyárt olyan precíz, kompakt és rendkívül hatékony elektromotorokból, melyek az e
-Bike hajtásban is megtalálhatók. Az e-Bike energiatároló rendszerének alapjául a Bosch elektromos kéziszerszámait is működtető lítium-ion akkumulátorok fejlesztési és gyártási tapasztalatai szolgáltak.

Nagy izgalommal várjuk a tesztelés eredményét, mert bár a Bosch széleskörű technológiai szakértelme és innovációs szemlélete az e-Bike rendszer kialakításában is nyomon követhető, ehhez hasonló próbatételnek eddig nem lett kitéve. Bízunk benne, hogy életre és hajtásra terveztük." - nyilatkozta Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

Az e-Bike, azaz az elektromos kerékpárok meghajtás-rendszereinek sorozatgyártása 2011 óta Miskolcon történik, amelybe a hatvani Bosch gyár által készített motorvezérlések kerülnek. A Magyarországon gyártott e-Bike alkatrészek világszinten 40 kerékpármárkába kerülnek beépítésre."

Izgatottan várjuk a fejleményeket!
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus