Bringatúra a Szellemfaluba

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Egy igazi Szellemfalu Borsodban.
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Bringatúra a Szellemfaluba
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

<

Ez az a túra, amelynél érdemes a telefont a zsebünkben tartani, mivel az útvonal nincs kijelölve, így a szellemfalu megtalálásához néha nem árt egy kis navigáció. Viszont megéri meglátogatni.

 

Utunkat Mezőkövesden a vasútállomástól indítjuk. Az állomásúton végigtekerünk, majd jobbra a Lövői útra fordulva elhagyjuk a várost. A Mezőkövesd szélén található körforgalom 3. kijáratán tovább haladva elhaladunk az elhagyott bánya tavak mellett. Érdemes lehet itt is kicsit körülnézni.

 

Utunk egy kereszteződésbe torkollik, amiben jobbra fordulva az autópálya fölött áthaladva elérjük Szentistvánt. A falun gyakorlatilag egyenesen áttekerünk. (Széchenyi utca, Mátyás király utca) balról egy mezőgazdasági telep mellett eltekerve egy „Y” elágazásba érünk. Itt az aszfaltos út jobbra folyatódik. Mi a másik ágon, immár földúton hajtunk tovább.

 

Rövidesen elérjük a Csincse-patak hídját, amin túl egy tábla hívja fel a figyelmünket arra, hogy ez már természetvédelmi terület. Nevezetesen a Borsod-Mezőségi Tájvédelmi Körzet.

 

A pusztán egy félköríves kanyart téve, hátulról közelítettük meg Nagyecsért, a szellemfalut. Ehhez kell a telefonos navigáció.

 

A szellemfalut elhagyva ismét a pusztán tekertünk Mezőnagymihály irányba. A községben érjük el ismét az aszfaltos utat.

 

Mezőkövesdre vissza innen már közutakon tekertünk. Mezőkeresztes, Szentistván, Mezőkövesd útvonalon jutottunk vissza a kövesdi vasútállomáshoz.

 

Ajánlott látnivalók:

Borsod-Mezőségi Tájvédelmi Körzet

Nagyecsér, a szellemfalu

Paraméterek

Szintemelkedés 200méter
Átlagos meredekség 0.5%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Igen, végig ajánlott gyerekekkel is