Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Ebike - a kerékpárok sífelvonója

Síeléskor felvonóval mész fel a hegyre vagy önerőből mászod meg az emelkedőt?

Teljesen egyértelmű, és vitathatatlan, hogy a sífelvonó használatával kevesebb időd megy el a hegymenetre, így többet tudsz síelni, élménydúsabb lesz a napod.
Amikor elektromos rásegítést használsz, annak ugyanez a hatása: kevesebb időd megy el a hegymenetre, így nagyobb távot tudsz bebringázni, és élménydúsabb lesz a napod!
Ráadásul elektromos rásegítés mellett Neked is tekerned kell, így többet mozogsz, mint amikor felvonóval mész...

 

Rengetegen szeretnek síelni. Fantasztikus érzés siklani a pályán, megcsodálni a hegy tetejéről a környező hegycsúcsokat, élvezni a nap melengető sugarait, együtt lenni a barátokkal, a családdal.

 

Sífelvonó a hegyen

 

A síelés leginkább nem kedvelt része volt évtizedekkel ezelőtt a hegyre való feljutás. A felvonó telítettsége vagy éppen a hiánya miatt az embernek vagy hosszan kellett sorban állnia és várakoznia, vagy gyalog kellett felszenvednie magát az emelkedőn azért a pár perc élményért, amit a lecsúszás során megtapasztalt. Nem véletlen, hogy gyorsan és egyre több helyen elterjedtek a felvonók, melyekkel a rendelkezésre álló idő alatt nagyságrendekkel többet lehetett síelni. Ahogy egyre nagyobb kapacitásúak és egyre gyorsabbak is lettek a felvonók, úgy egyre több lett az élmény és a szabadság, ezáltal sokkal többen kaptak kedvet a síelésre

Jót tett tehát a sífelvonó a síelésnek? Egyértelműen igen!

 

Elektromos rásegítés a felvonónál és a kerékpárnál is

Mi a közös egy sífelvonóban és egy ebike-ban: mindkettő fokozza az adott sportág élményfaktorát azzal, hogy megkönnyíti az emelkedőkre/hegyekre való feljutást.

 

Nem tudok senkiről, aki kétségbe vonná, hogy a síelés sport lenne, arra hivatkozva, hogy nem önerőből mászik fel a síelő a hegyre, hanem használja a felvonót. Nem hallottam még senkitől, hogy "csalás lenne a sífelvonót használni". Vagy hogy "majd ha öreg leszek, akkor használom a sífelvonót". Vagy hogy "lustáknak való a sífelvonó"...

Érdekes módon az elektromos rásegítéses kerékpárokkal kapcsolatban időnként hallani lehet ilyen, vagy ehhez hasonló véleményeket a bringásoktól:
Hogy az elektromos rásegítés csalás. Hogy a lustáknak való. Hogy majd akkor fog érdekelni, ha öreg leszek...

Miért gondolják ugyanazok az emberek, akik síeléskor lazán beülnek a síliftbe, hogy kerékpározáskor kínos elektromos rásegítést használni az emelkedőn felfelé? Különösen érdekes ez, ha belegondolunk, hogy amíg a sífelvonón ülve egyáltalán nem mozgunk, addig elektromos rásegítéses kerékpárral a hegyre felfelé is tekernünk kell, hiszen csak akkor segít a motor, ha pedálozunk! Melyik akkor a sportosabb? 

 

Pedálozás elekrtomos segítséggel

Könnyedén az emelkedőn, de azért ne feledjük: nekünk is ki kell vennünk a részünket a munkából!

 

Az elektromos rásegítéssel hasonló eredményt érünk el a kerékpározásban, mint a síelésben a sífelvonóval. Csökkentjük az időtrabló és nehézkes részét a bringázásnak, és elérhetővé tesszük, hogy mindenki annyit és ott bringázhasson, ahol kedve van. A cél, hogy a meredekebb emelkedő vagy a nagyobb táv ne váljon a bringázás gátjává, ne vegye el senkinek a kedvét!  Elektromos kerékpárral lehetővé válik, hogy többen és többet bringázzunk, így egészségesebbek és boldogabbak lehessünk. Szabadabban élvezhessük ki a kerékpározás azon részét, ami élményt jelent a számunkra. És közben azt fogjuk észrevenni, hogy élménnyé válik a korábban az erőlködéstől levegőhiányos, izzasztó, izmokat és izületeket kikészítő hegymenet is. Mint amikor a sífelvonóról gyönyörködünk az alattunk elterülő tájban, elektromos kerékpárral felfelé tekerve is nézelődni fogunk! Nincs többé gyötrelem, marad a mozgás öröme ls az élmény!

És persze ahogy eddig is, ha valaki akar, felmehet a hegyre önerőből, senki nem tiltja meg neki! ;)