Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Bionx-es Smart pedelec Ferenc pápának

Bionx-es Smart pedelec Ferenc pápánakA Mercedes gyár Smart márkája nemrég kijött egy elektromos kerékpárral, melyben elektromos rásegítő rendszerként Bionx motor meghajtás került. A világ egyik vezető autógyártója az elektromos kerékpárok között is korszakalkotót akart létrehozni. Ez a megújító szellemiség pedig jellemző a jelenlegi katolikus egyházfőre is, talán ezért adtak Ferenc pápának ajándékba egy Smart elektromos bringát.
 
smart ebike
Az elektromos kerékpárok megreformálták a kerékpár piacot. Míg az ezredforduló környékén még igencsak kicsi volt ez a szegmens, manapság már többet adnak el elektromos kerékpárokból, mint bármilyen másik típusú kerékpárból! Ez a kerékpár piac legdinamikusabban fejlődő szegmense, sőt majdhogynem az egyetlen fejlődő...
 
Nem akarunk vallási kérdésekkel foglalkozni, de az új katolikus egyházfőről, Ferenc pápáról hasonlóan forradalmi reformokat rebesgetnek. Talán nem túlzás azt állítani, hogy amennyire nehéz lehetett elfogadtatni a biciklis társadalommal az elektromos kerékpárokat (ami mára tökéletesen sikerült, legalábbis tőlünk nyugatra), legalább annyira nehéz lesz az egyház megújítása az új pápának. 
Ferenc pápa elektromos kerékpárral
Visszatérve a Smart elektromos kerékpárjához, ez a pedelec bringa számtalan kifinomult részlettel (rejtett akkumulátor, Bionx motor, benne hármas agyváltó!!, Gates karbonszíjas meghajtás, stb) vívott ki magának különleges figyelmet amellett, hogy a híres Mercedes első elektromos bringája. 
Külön érdekesség, és jó PR, hogy a pápamobilt lehetőleg hanyagoló pápa számára ajándékba adott a Mercedes vezetősége egy Smart elektromos kerékpárt!
 
Nem tudom ugyan, hogy hol fogja tudni használni a Smart pedelec-et a pápa, de kívánom neki a legjobbakat ezúton is!
 
Nehezen tudom elképzelni, hogy a pápa bringás ruhába bújik, a reverendát pedig nem erre találták ki... :)
Mindenesetre ha valaki fellel a neten egy olyan képet, ahol Ferenc pápa éppen bringázik (lehetőleg ennek a Smart-nak a nyergében), azt mindenképp küldje el! 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus