Vérkör MTB kerékpártúra

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Egy igazi monti túra a Vértesben
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Vérkör MTB kerékpártúra
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

A VérKör egy 75 km-es teljesítménytúra a Vértesben ami egyénileg, bármikor teljesíthető.

Az oroszlányi sportcsarnokot a piros túrajelzésen hagyjuk el és Vértessomlón át követjük 10 km-en keresztül. Szarvaskúttól a kéktúra jelen haladunk tovább. Csáktornyapusztától a kék keresztet követjük. Teszünk egy hurkot az 1-es ellenőrző pontot érintve, majd visszafelé haladunk a kék kereszten a vérteskozmai műútig, ahonnan a zöld túrajelzésen haladunk Csákvár felé.

Ezen az úton találjuk a 2. ellenőrző pontot. Tovább haladva áttérünk a sárga túrajelzésre, amin a 3. ellenőrző pont is található. Ez után érünk be Csákvárra.

Innen először a zöld túra, majd a zöld háromszög jelen haladva tekerünk be Gántra, miközben érintjük a 4. ellenőrző pontot.

Gántról előbb a kék túra jelen haladunk, majd a zöld túrát követjük. Itt található az 5. ellenőrző pont. Mindszentpusztától a kék négyzeten hajtunk Kőhányásig, ahol átváltunk a kék túrajelzésre. Ezt Várgesztesig követjük.

Várgesztestől a sárga túra jelen tekerünk tovább Oroszlány felé. A település előtt belecsatlakozunk a piros túrajelzésbe. Innentől az elinduláskor megismert úton tudunk visszatérni a kiindulópontra.


 

Ajánlott látnivalók:

A Vértes hegyei, völgyei

Körvélyesi erdei temető (17. km)

Török torony Csákvár előtt (34. km)

Az Öreg-hegy csodálatos panorámája Csákvár és Gánt között (42. km)

Bánya múzeum (73. km)

Kamalduli remeteség (74. km)

Majki-tó (74. km)

Paraméterek

Szintemelkedés 1739méter
Átlagos meredekség 3%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Gyerekkel nem javasoljuk
Hegység Vértes