Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Végéhez közelít az állami támogatás elektromos kerékpárokra

Rossz (vagy inkább jó?) hírrel szolgálhatunk az elektromos kerékpár állami támogatás kapcsán. A PEDELEC-2022 pályázat keretén belül elérhető 1 milliárd forintból mostanra ugyanis “mindössze” 140 millió forint szabad keret maradt. 

Ez rossz hír azoknak, akik a pályázat beadásával a kivárásra szavaztak, hisz az óra ketyeg, nagyságrendileg már csak 900 ember pedelec vásárlását tudja még akár 180.000,- forinttal támogatni az állam. Éppen ezért javasoljuk, hogy aki az elkövetkező 6 hónapban tervez maximum 1,2 milliós ebike-ot vásárolni, adja be most a pályázatát, hogy élhessen a támogatással (a nyertes pályázatokat ugyanis 180 napon belül kell csak felhasználni). Ezen az oldalon összeszedtük, hogy jelenleg milyen elektromos kerékpárok közül tud válogatni, amikre érvényesíthető a 180 ezres támogatás.

 

    Kipróbálná, hogy mi a különbség az egyes rendszerek között? Kérdéses, hogy melyik államilag támogatott modell lenne a megfelelő Önnek? Látogasson el valamelyik boltunkba, ahol szakértő kollégáink segítenek leendő pedelec-jei kiválasztásában! Boltjaink elérhetőségeit itt megtalálja.    

 

 

 

Jó hír ugyanakkor a keretösszeg ilyen tempójú fogyása, hogy a tavalyinál láthatóan nagyobb az érdeklődés az idei pedelec állami támogatásra. A korábbi program ugyanis úgy ért véget, hogy még “maradt benne” felhasználható forrás, de azokat a program véget érte miatt már nem lehetett felhasználni. A mostani támogatás esetében viszont a fordítottja lesz igaz. A PEDELEC-2022 ugyanis hivatalosan 2023. április 14-éig tartana, de már látszik, hogy ezt jó eséllyel “nem fogjuk megélni”, hiszen idő előtt ki fog merülni a rendelkezésre álló keret. A legfrissebb információk alapján eddig összesen 3011 nyomatékszenzoros és 3193 pedálfordulat érzékelős ebringára adtak be pályázatot és 5774, azaz a beadott igények 93%-a kapott pozitív elbírálást.

Ez a magas érdeklődés az elektromos kerékpárok iránt rendkívül pozitív, ezúton is köszönjük azoknak külön is, akik minket tiszteltek meg bizalmukkal és nálunk vásárolták meg állami támogatással új ebike-jukat!

 

Amennyiben többet szeretne megtudni a PEDELEC-2022 állami támogatásos programról, az alábbi linken összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

 

Frissítés: az idei állami támogatás sikerét mi sem jelzi jobban, hogy az állami támogatás kerete jóval a program meghirdetett vége előtt, 2022. szeptember 23-án kimerült, ezzel a program -jelen állás szerint- véget ért.

Így sajnos pályázatok beadására jelenleg nincsen lehetőség. Ugyanakkor a már beadott pályázatok elbírálása nem áll meg, sőt aki már be tudta adni kérelmét az állami támogatásra és pozitív elbírálásban részesül, tud majd élni a támogatással, a támogatói okiratot felhasználva. Így ha Önnek van még fel nem használt támogatói okirata, továbbra is tud nálunk állami támogatással elektromos kerékpárt vásárolni!