Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Tesztgyőztes Bulls elektromos kerékpárok

Tesztgyőztes Bulls elektromos kerékpárokVannak, akik megelégszenek az éppen jóval. 
Vannak, akik a nagyon jót választják. 
És vannak, akiknek csak a legjobb kell. Na ők azok, akik a pedelec biciklik közül a Bulls elektromos kerékpárokat vásárolják. 
 
Az egyetlen bökkenő, hogy a Bulls kerékpárjai Magyarországon eddig sajnos nem voltak elérhetőek, de örömmel jelentjük be, hogy nálunk mostantól megvásárolhatóak! Sőt az egyik tesztgyőztes modelljük már ki is próbálható! 
 
 
bulls elektromos kerékpár
Hogyan és miért a Bulls?
 
Még tavasszal a Spezi kiállításon próbáltam egy Bulls kerékpárt és nagyon megtetszett. Erős volt, dinamikus, tudott visszatölteni, finoman adagolható rásegítéssel rendelkezett, váza kellően merev, felszereltsége átlagon felüli, minden finoman működött rajta, hagyományos kerékpárokhoz képest kényelmes is volt (sajnos nem fekvőbringa...), magyarán élvezet volt vele bringázni. Pedig az még nem is a csúcs gépük volt!
 
Miután olvastuk a témakörben mérvadónak számító Extra-Energy nevű német cég legfrissebb tesztjeinek eredményét, melyen több Bulls elektromos kerékpár is az első helyen végzett különféle kategóriákban (10 kategóriából 4-ben a Bulls valamelyik elektromos biciklijét hozták ki a legjobbnak idén!), ez visszaigazolta a tapasztalataimat. Elhatároztuk hát, hogy felvesszük a őket az Annyira Más Bringabolt kínálatába, hiszen 250 W feletti kategóriában a Bionx-hez méltó, visszatöltésre is képes motorral eddig nem tudtuk vevőinket kiszolgálni, a Bulls pedig még 500 W-os erőművel is tud ilyet adni! 
Nem volt egyszerű a dolog, de örömmel jelentem, hogy megérkezett az első szállítmány, benne rögtön az egyik díjnyertes, a Bulls Greenmover E45 nevű modell.
 
bulls greenmover elektromos kerékpár
Mit érdemes tudni a Greenmover E45 pedelec kerékpárról?
 
elektromos kerékpár hajtás
A Bulls Greenmover E45 egy speed trekking elektromos kerékpár. A nevében szereplő 45 nem egy találomra kitalált szám, hanem azt a sebességet jelenti km/h-ban, ameddig képes eljuttatni a tulajdonosát. Ráadásul mindezt játszi könnyedséggel teszi, hiszen 500 W-os motorja hihetetlenül erős, nyomatékos. Még csak ki se kell belőle hozni a maximumot, hogy bármilyen emelkedőt kisimítson az utunkból, így aki szeret például az Alpok csúcsairól lenézni az alatta elterülő csodaszép tájra, evvel az elektromos biciklivel ez könnyedén megvalósítható még jól megtömött csomagokkal is. 
 
Lefelé menet sem kell a fékkel bajlódni, hiszen visszatöltési funkciója révén csak annyira fogunk felgyorsulni, amennyire éppen akarjuk, a többi energia megy vissza az akkumulátorba, evvel is növelve az amúgy sem kicsi, 100 km-es hatótávot! 
Gondoljunk csak bele! 100 km-es hatótáv úgy, hogy akár 45 km/h sebességel is haladhatunk közben! Kell ennél több? Alig hiszem...
 
Tudom, sok elektromos kerékpárról lehet olvasni, hogy nagyon erős motorja van, így nehéz elképzelni, mit tudhat az E45. Ezt sajnos elmondani nehéz, inkább csak a személyes tapasztalat mutatja meg, ki kell próbálni! Egy ilyen cikkben legfeljebb avval tudom szemléltetni a különbségeket, hogy egy 1,2-es Zsigulihoz képest egy 150 lóerős Volkswagen Passat már erősnek számít, de egy M5-ös BMW azért más kategória, ugye? Hát esetünkben az M5-ös BMW a Bulls Greenmover E45...
 
Mielőtt valaki a fejemhez vágja, hogy ez már nem is kerékpár, hogy ebben nincs is sportérték, annak innen üzenném, hogy ez bizony kerékpár, és pont annyira lehet sportosan használni, amennyire a kerékpáros akarja. A motor ugyanis mindig annyira segít, amennyire akarjuk, így mehetünk rásegítés nélkül is, (sőt az igazán edzésre vágyók a visszatöltés bekapcsolásával még egy normál biciklinél nagyobb izommunkát is végezhetnek), de a másik végletben akár úgy is suhanhatunk, hogy alig kell tekernünk, minden erőlködést elvégez helyettünk a bivalyerős GreenMover motor. A két véglet között természetesen rendelkezésünkre áll pár fokozat, így a választás szabadságát kapjuk: mehetünk vele hatalmas távokat, felmehetünk vele a legdurvább, leghosszabb emelkedőn, mehetünk lassan, de versenyezhetünk a madarakkal, vagy éppen a sporttársakkal. Mindeközben annyira terheljük meg magunkat, amennyire akarjuk. Ha fáradtak vagyunk, igényelhetünk több rásegítést, így hegymenetben még csak meg sem kell izzadnunk. Tekerhetünk úgy, mint egy karbon bringával a versenyzők, vagy mint ahogy egy elektromos rásegítés nélküli túrakerékpárral szoktunk, de ha arra vágyunk, pár perc alatt felnyomhatjuk pulzusunkat addig, hogy ne fázzunk nagy hidegben síkon, lassan bringázva. Bármi lehetséges, csak rajtunk múlik.
 
 
A Bulls Greenmover E45 elektromos kerékpár egy jolly-joker. Arra és úgy használhatod, amire éppen szükséged van. Megspórolhatja számodra az autóhasználattal járó költségek nagy részét, hiszen 45 km/h-ás sebesség tökéletesen elég arra, hogy felvegyed a forgalom ritmusát. Lámpánál elsőként indulhatsz, gyorsaságod miatt nem akarnak megelőzni, így nem kell félned a leszorítástól, a dugókat magad mögött hagyva elsőként, fitten érkezhetsz be munkahelyedre akár izzadás nélkül, és a benzinköltség megspórolása mellett még parkolási díjat sem kell fizetned. Hihetetlen, de egy ilyen elektromos bringával egy 1 km megtétele kevesebb, mint 1 Ft az elektromos rásegítés igénybevételével. Tudom persze, hogy a Greenmover E45 tipikus vevőkörének nem a költségek jelentik a legfontosabb döntési szempontot, sokkal inkább az egészségesebb életmód, a mozgás öröme és szabadsága, és az ezzel a bringával elérhető felejthetetlen élmények jelentik a legfontosabbat.
 
Első benyomások az E45-tel
 
Mi is nagyon izgatottak vagyunk az E45-tel kapcsolatban, úgyhogy igyekszünk mihamarabb elegendő személyes tapasztalatot összeszedni vele kapcsolatban ahhoz, hogy egy tesztcikkben bővebben is be tudjuk majd mutatni. Már az első tapasztalatok során leesett az állunk, pedig egyelőre csak annyira futotta, hogy készítettünk egy rövid videót arról, mikor 43 km/h-val tekertem fel könnyedén az ürömi emelkedőn, mely kb 12%-os, tehát normál bringával izzasztós rendesen...
A Greenmover E45 maximális rásegítését használva viszont úgy mentem fel hihetetlen sebességgel könnyedén, mintha síkon tekernék. Nagyon brutális az ereje, az biztos, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyire nem ért a nyomába sem az a két másik speed pedelec (tehát szintén nagy sebességű rásegítésre is képes elektromos kerékpár), a Focus Jarifa Speed és a Bosch motorral szerelt Kalkhoff Pro Connect, melyek közül az utóbbi volt eddig a gyors pedelec kategóriának a királya nálunk!  A Bulls azonban leiskolázta őket, megmutatta, mire is képes a király!
 
 
Az ExtraEnergy szerint is a Bulls a legjobb elektromos kerékpár gyártó
extraenergy
 
A Greenmover E45 természetesen nem az egyetlen elektromos kerékpár a Bulls kínálatában. Ahogy említettem fentebb, az Extra-Energy cég (mely a világ legmérvadóbb független minősítő cége, ők kifejezetten az elektromos kerékpárokra specializálódtak) értékelésében emellett még más Bulls bringák is tesztgyőztesként szerepelnek, mint az idei év legjobbjai. A 10 legfontosabb kategóriából négyben ugyanis Bulls kerékpárok nyertek, ami elsöprő siker, hiszen rengetegen indultak és rajtuk kívül egyetlen cégnek sem sikerül 2-nél több első helyezést elérnie! Ez döbbenetes, nézzük a győztes bringáikat:
 
Legjobb Urban Lifestyle pedelec: Bulls Greenmover Lavida Plus
 
Legjobb Urban Business pedelec: Bulls Greenmover E45
 
Legjobb Szabadidős Sport Offroad pedelec: Bulls SIX 50 E FS
 
Legjobb Szabadidős Lifestyle pedelec: Bulls Greenmover Lavida Plus
 
Ezek a bringák is megrendelhetőek mostantól nálunk (meg persze a Bulls bármelyik kerékpárja), azonban azokból jelenleg még nem tudunk demo darabot mutatni, de természetesen a későbbiekben, kereslet esetén még bármi lehet...
Viszont ami már most biztos, mától egy Bulls Greenmover E45 várja a prémium elektromos kerékpárok iránt érdeklődőket az Annyira Más Bringaboltban! 
Hamarosan a webshopunkra is felrakjuk a kínálatuk érdekesebb részét, addig kis türelmet kérünk!
 
Végül egy figyelmeztetés:
Ha félsz kisértésbe esni, ha félsz megtudni, hogy milyen lehet a legjobb elektromos kerékpár, akkor inkább ne próbáld ki, mert könnyen beleszerethetsz, és ha a családi költségvetés nem bírja el, akkor csak a szíved fog fájni utána! 
blog comments powered by Disqus