Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Rekumbensek a Tour de Pelso-n

Rekumbensek a Tour de Pelso-nBár a rekumbensek negatív megkülönböztetésben részesültek az idén a Tour de Pelso-n, mégis négyen indultak el fekvőkerékpárral rajta. Én sajnos a rendezvényen kiállítóként voltam jelen, így nem tudtam részt venni a versenyen, de örömmel láttam, hogy rekus társaim jól szerepeltek és minden gond nélkül teljesítették a 200 km-es távot.
Gratulálunk mind a négyüknek!

A verseny egy ötletet felvetett a számomra, melyre vonatkozóan kiváncsi lennék a meglátásotokra!
rekumbens kerékpárosok


A korábbi évekkel ellentétben az idén a tömeg végéről kellett elrajtolnia a fekvőkerékpárral indulóknak, ami nem kedvez a jó eredményre vágyóknak, hiszen a sokkal lassabbakon kell átkűzdeniük magukat, ami amellett, hogy időveszteséget okoz, közben az élboly elhúz, és őket már nagyon nehéz utolérni. Idén így alakult, remélhetőleg jövőre, ha többen lesznek a rekumbenssel indulók, ismét ki tudjuk alkudni a kedvezőbb pozícióból rajtolást.
ambringa stand

A verseny közben az AMbringa a starthelyen felállított kiállítói részben mutatta be fekvőkerékpárjait és elektromos kerékpárjait az érdeklődőknek. Volt érdeklődés, különösen  beérkező versenyzők tudták értékelni a rekumbensek fantasztikus kényelmét...
fekvőkerékpáros háromkerekű fekvőkerékpár


Látva, hogy mekkora küzdelem zajlott a verseny győztesének járó 100eFt jutalomért, azon tűnődtem, hogy vajon mekkora nyeremény indítaná be tényleg sokak fantáziáját arra, hogy ne a fenék-, tenyér- és derékgyötrő országúti kerékpárral, hanem a kényelmes és gyors fekvőkerékpárral induljanak el a Tour de Pelso-n? Két lehetőség fogalmazódott meg a fejemben a jövőre vonatkozóan:

1, Felajánlani egy díjat a fekvőkerékpárral legjobb időt elérő versenyzőnek
2, Felajánlani egy másik, komolyabb díjat annak a versenyzőnek, aki fekvőkerékpárral nyeri meg a Tour de Pelso-t

Az első minden évben megnyerhető lenne, és mivel kisebb a konkurencia, így nagyobb eséllyel tudná megnyerni egy edzett sportoló, ezért talán többen megpróbálkoznának, így a több rekus induló miatt lenne hasznos a "fekvős társadalomnak". Ha viszont a Tour de Pelso győztese fekvőkerékpáros lenne, az komoly hírértékkel bírna!. Bár el tudom képzelni, mennyien kiakadnának, elképzelhető, hogy a következő évben már nem is engednék indulni a rekusokat...
Természetesen sok feltétele van annak, hogy egy ilyen komoly eredményt el lehessen érni. Pl jobb pozícióból indulás, jóval több rekumbenses versenyző, akik bolyban haladva tudják egymást segíteni, kísérő autó, engedély a verseny szervezőitől, stb. Abban biztos vagyok, hogy időben el lehet érni jobb eredményt, mint országútikkal, csak kérdés, hogy érdemes-e hergelni az alvó oroszlánt?
Mi a véleményetek minderről? Szerintetek lenne értelme, segítené a fekvőkerékpárok elterjedését, vagy nem tenne jót?
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus