Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Hosszú tengelytávú rekumbens

A hosszú tengelytávú fekvőkerékpárok, azaz LWB-k az USA-ban a legnépszerűbb rekumbens kategóriának számítanak. Ez érthető is, hiszen az amerikaiak mindig is jobban kedvelték a méretesebb járműveket. Az LWB-k amolyan easy-rider jellegűek. Ennek megfelelően stílusosak, kényelmesek, könnyen kezelhetőek. Használatuk nagyon gyorsan elsajátítható, könnyű velük biztonsággal közlekedni, ráadásul a forgalomban is jól láthatóak a magasabb felépítésüknek köszönhetően. Előnyük még, hogy a kipárnázott ülésnek, a hosszú váznak és az általában nagyobb hátsó keréknek köszönhetően jól kisimítják az út egyenetlenségeit, így a hazai útviszonyokra is kiválóak. Szerkezeti kialakításuknak köszönhetően nincs szükségük bonyolult lengéscsillapító megoldásokra, ezért kisebb a karbantartási igényük, mint egy hasonló kényelmet biztosító össztelós rövid tengelytávú fekvőnek, emellett az áruk is kedvezőbb.
Leginkább túrázásra alkalmasak, arra viszont tökéletesek. Jellemzően ülősebb kialakításúak, ezért kevésbé aerodinamikusak, de létezik fektetettebb modell is, mely versenyzésre is kiváló. Nem véletlen, hogy az egyik legkomolyabb kerékpáros hosszútávú versenynek számító Race Across America 5000 km-es versenyén többen is indultak már hosszú tengelytávú fekvőbringával.
Ha tehát nem gond a szállíthatóság és a tárolás megoldható, akkor egy hosszú tengelytávú fotelbringa tökéletes választás lehet majdnem mindenkinek a számára.
Előnyök:
- könnyű kezelhetőség
- egyszerű felépítés, kedvezőbb ár, alacsonyabb fenntartási költségek
- nagyfokú kényelem
- magas felépítés miatt jó láthatóság, nagy biztonság városi közlekedésben is
- hatékony hajtáslánc
Hátrányok:
- nagyobb méret miatt nehezebb szállítani illetve tárolni
- minimálisan kisebb fordulékonyság

Kinek:
leginkább a túrázóknak, illetve kerékpárral munkába járóknak, ha van hol tárolniuk
A termékek a fenti kategóriákban találhatóak. Kattints a képekre!