Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

9. rész: Ergon markolatok, Pegasus Opero Evo 10, Casco Vautron lencse, Pegasus Solero Evo 8 és Bulls E-Stream Evo 45 FS

9. rész: Ergon markolatok, Pegasus Opero Evo 10, Casco Vautron lencse, Pegasus Solero Evo 8 és Bulls E-Stream Evo 45 FS

Ergon markolatok

Tudja, hogy mi a közös a felsőkategóriás trekking elektromos kerékpárjaink 99%-ban? A képek talán már árulkodtak, a közös pont ugyanis a német Ergon markolataiban keresendő!

Formára már talán látott, fogott hasonlót, hisz már több gyártó is foglalkozik ilyen tenyér felé kilapított formával, azonban -legalábbis számunkra biztosan- még egyik sem ért fel egy Ergon kényelmével.

A trükk a rendkívül ergonomikus kialakításon kívül az eltérő keménységű anyagok használatában van és persze a többféle méretverzióban! Hisz egy kicsi tenyérrel megáldott hölgynek nem célszerű ugyanakkora markolatot adni, mint egy nagyobb kezű férfinak.

A többféle szarvkialakításról pedig még nem is beszéltünk!

Az Ergon szuper kényelmes markolatait itt találja meg weboldalunkon.

Vagy lényegében bármelyik, felsőkategóriás ebike-unkon:)

 

 

Pegasus Opero Evo 10

Egyike a kimondottan ajánlott trekking elektromos kerékpárjainknak a Pegasus Opero Evo 10, nem véletlenül:

- nagyon kényelmes mindhárom vázformával, főleg az alacsony átlépőssel!
- a Shimano Steps E8000-es motor bőséges erővel bír még a meredek emelkedőkön való feltekeréshez is (nem véletlenül, ez a japán gyártó csúcs pedelec motorja)
- a rendkívül nagy Supercore akkunak hála 750 Wh kapacitás áll rendelkezésünkre, így a 100 km+ -os túrák megtétele nem igényel különösebb játszadozást és matekozást a rásegítési szintekkel

Ezen felül bombabiztos 10 sebességes Shimano Deore váltó és hidraulikus Shimano tárcsafékek dolgoznak alattunk, a kényelmünkről pedig a szuper vázgeometrián kívül az imént emlegetett Ergon markolatok és Selle Royal Lookin nyereg gondoskodik.

 

 

Casco Speedmask Vautron lencse

Ez a bejegyzés egy rövid "szerelmes levél" a Casco SPEEDmask Vautron lencséhez, vigyázat, elfogult vagyok:)!

De nem is kertelek tovább, a rajongás fő okáról gyorsan le is libbentem a fátylat: fényre sötétedő lencséről van itt ám szó!

Az elején kicsit szkeptikus voltam (Norbi, több, mint 2 éve boldog Vautron lencse tulaj) az egésszel, mennyire alkalmazkodik majd gyorsan a fényviszonyokhoz, tényleg kiváltja-e a napszemüveget, eléggé "ki tud-e világosodni", hogy a pincémben is lássak vele.

A válasz: igen, igen, igen és igen! Vakító napsütésben sem kell hunyorognom, zseniális (nekem aztán meg pláne, mivel szemüveges vagyok, így a napszemüveg kérdés mindig is macerásabb volt. Ha már itt tartunk: a szemüveg simán elfér a lencse mögött!). Amikor lemegyek az ebike-omért a pincébe, akkor is tökéletesen látok és amikor napfényre jutok már sötét is!

Én személy szerint nagyon élvezem, hogy legyen bármilyen napszak, időjárás, ezzel az egy lencsével le van tudva minden. Mondhatnám akár azt is, hogy "egy lencse mind felett".

A klasszikus, lencsés előnyök pedig szintén nem elhanyagolhatóak: szél/por/rovar védelem a szemeimnek, amire elég hamar rákaptam, a sisakom (pláne a Vautron SPEEDmaskom) nélkül már furcsa érzés kerékpáron ülni, picit, mintha hiányozna valami. Hiába, a jóhoz könnyű hozzászokni!

A Casco SPEEDmask árát és a kompatibilis Casco sisakok listáját itt megtalálja.

 

 

Pegasus Solero Evo 8

Bemutatjuk az egyik legjobb árú Bosch motorral szerelt rejtett akkumulátoros elektromos kerékpárunkat, a Pegasus Solero Evo 8-at!

A kimondottan csendes működésű Bosch Active Line Plus motor visszafogottabb ereje ellenére (összevetve a Bosch CX-el legalábbis) szépen teszi a dolgát és a meredek emelkedőket is segít leküzdeni.

Az Active Line Plus szintén jó választás, ha a hatótáv maximalizása a cél egy 500 Wh-s akkuból, hisz itt nagyobb távokat tudunk megtenni rásegítéssel, mint egy CX motoros ebike esetében.

A Pegasus Solero Evo 8 esetében érdemes még kiemelni, hogy habár a Solero-k a német Pegasus ár-érték arányt előtérbe helyező ebike családjanak tekinthetőek, ez a modell is megkapta az elektromotort alulról védő aluminium burkolatot (ezt sok gyártó csak a montikra szereli fel), ami kiválóan védi a motort az esetleges sérülésektől.

Nekünk az elegáns csomagtartó megoldás is tetszik, hisz itt lényegében ez a váz nyúlványának mondható. Emellett i-Rack kompatibilis is, így számtalan villámgyorsan rögzíthető/levehető táskával használható, megkönnyítve a mindennapi használatot.

Ha már mindennapok: remek szolgálatot tehet a rövid boltba beugrások során a Solero Evo 8-ra gyárilag felszerelt Axa patkólakat is.

A Pegasus Solero teljes elektromos kerékpár családját itt találja.

 

 

Bulls E-Stream Evo 45 FS

Van egy -szerintünk mindenképpen- remek ajánlatunk: 2017-es Bulls E-Stream Evo 45 FS összteleszkópos, Brose motoros, 45 km/h-ig rásegítős (gyárilag, mindenféle tuning nélkül), 22 sebességes XT váltós speed-pedelec most rendkívül kedvező, 1.200.000,- Ft-s áron!

Az ebike tudását és felszereltségét tekintve baráti ára annak köszönhető, hogy ez egy használt (de nagyon megkímélt -pl: a kijelzővédő fólia még gyári-, ezért is számítottuk be a 2019-es utódmodell árába, pedig ilyet nagyon ritkán szoktunk) elektromos kerékpár.

A kerékpár elérhetőségéről, lévén, hogy csak ez az egy darab van, érdeklődjön telefonon!