Pap-rét Dömör kapu kerékpáros körtúra

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal

Egy sokak által kedvelt kör a Visegrádi -hegységben.

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Pap-rét Dömör kapu kerékpáros körtúra
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

A kerékpártúra kiinduló pontja Szentendrén, a Skanzen után az első bekötő útnál található, a Forrás utcában. Innen indulunk a zöld kerékpáros jelzésen, az említett úton a Pap-rétig.

A rétről tovább haladva a kék kerékpáros jelzést követjük. Az út rávezet a Szentendre és Pilisszentlászlót összekötő országútra. Balra fordulva áttekerünk Pilisszentlászlón és a jelzett úton balra fordulunk egy erdészeti útra. A fordulót egy tábla is jelzi, amely a Kisrigó vendéglőhöz vezető utat mutatja. A kék kerékpáros jelzést egészen egy T elágazásig követjük, ahol az erdészeti úton jobbra folytatódik a kék kerékpáros út.

Itt mi balra fordulunk és a katonai lőtér mellet haladunk. Hamarosan elérjük a Dömör - Kaput, ahol az út mellett egy vízesést nézhetünk meg.

Utunk innen tovább halad Szentendre felé. Abban az elágazásban, ahol tábla jelzi Pilisszentlászló irányát balra kanyarodunk. Ez az út a Szentendre - Pilisszentlászó közötti országútba torkollik, ahol jobbra fordulva visszaérkezünk a kiindulási ponthoz.

 

Ajánlott látnivalók:

A hegység hegyei, völgyei természeti szépsége

Pap-rét (7. km)

Pilisszentlászló

Dömör-kapu vízesése (17. km)

Paraméterek

Szintemelkedés 500méter
Átlagos meredekség 3.4%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Igen, de vannak nagyobb odafigyelést igénylő részek
Hegység Pilis - Visegrádi hegység