Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Miért jó egy fatbike?

Miért jó egy fatbike?Fogadjunk, hogy még sose próbáltál ki egy fatbike-ot!
Fogadjunk azt gondolod, hogy a nevéhez mélóan túlsúlyos, nehéz tekerni, nem Neked találták ki...
Én mindenesetre valahogy így gondoltam, mikor először láttam egy külföldi kiállításon fatbike-ot. Mikor aztán a Déli-sarkra egy ICE fekvő-fatbike-kal jutottak el leggyorsabban, már jobban felfigyeltem erre az új kerékpár típusra, de még mindig az volt bennem, hogy rendben, ilyen lehetetlen terepre jó lehet, de ki az az őrült, aki hóban vagy homokon akar bringázni? 
Idén az Eurobike-on azonban kipróbáltam több fatbike-ot, ráéreztem ez előnyeikre, és már tudom, hogy bizony egy fatbike Magyarországon is őrületesen nagy élmény lehet! 
Fogadjunk nem hiszed!
 
Ugye volt már veled is olyan, hogy valamit őrültségnek gondoltál először, aztán amikor kipróbáltad, rájöttél, hogy a valóság egészen más, mint feltételezted. Valahogy így voltam a fatbike-okkal, melyek fő jellemzője, hogy rendkívül ballonos, crossmotor-szerű gumikkal vannak szerelve. A kerékpárok Hummerei ezek a járgányok, melyekkel szinte semmi sem jelent akadályt a kerékpárral közlekedő számára. 
Fatbike próba nehéz terepen
A puha, csupán 0,3-2 bárra fújt, ugyanakkor 10-16cm széles külsők szinte akadálymentesen gördülnek homokban, hóban, sárban, sziklás, vízmosásos erdei utakon, friss szántásban... 
Nagy előnyük, hogy nem kell drága, összteleszkópos vázat vennünk ahhoz, hogy ne rázzon szét minket a borzalmas útminőség, sőt olyan terepen is mehetünk, ahol bármilyen más kerékpárral lévők simán elakadnak. (Márpedig rossz minőségű út sok van hazánkban, főleg a gyönyörű erdei utak járhatatlanok emiatt normál bringások számára.) 
ICE fatbike próba az Eurobikeon
Az idei év legnagyobb kerékpáros élménye számomra egyértelműen az volt, mikor a Eurobike-on tekerhettem az erdőben egy jót a Déli-sarkot leggyorsabban elérő ICE fatbike-kal. 
Az ICE fatbike ami a leggyorsabban elérte a Déli-sarkot
Erről a háromkerekűről nemrég egy príma videó is készült, ami hétköznapibb felhasználás közben mutatja meg a képességeit ennek a fantasztikus szerkezetnek:
 
 
Hasonlóan lenyűgözte a fatbike az egyik legtapasztaltabb hazai bringás újságírót, Atomot, amikor egy Specialized fatbike-ot 3 hétig tesztelt homokban, sárban, szántásban, bozótosban, nádasban, stb. Nem talált olyan utat, mely megálljt parancsolt volna neki... (A tapasztalatait egy videókkal is illusztrált, érdekes cikkben itt olvashatod.)
 
Könnyebb tekerni a fatbikeot?
Nyilván felmerül benned, hogy biztos dög nehéz egy ilyen fatbike-ot tekerni, de pont az a döbbenetes, hogy ez nincs így! Nyilván nem érdemes vele egy országúti versenyen elindulni, de az erdei utakon nem vall szégyent, a puha vagy göröngyös, kavicsos, sziklás talajon pedig verhetetlen. Olyan erdei emelkedőre fel lehet vele jutni, amire nem feltételeznéd. Az érzés leírhatatlan, ki kell próbálnod! 
 
 
Persze tudom, az átlagos hazai kerékpáros (jut eszembe, "átlagos" kerékpáros akarsz lenni?) nem szeret úttalan utakon tekerni, nem vágyik a megmászhatatlan legyőzésére, így jogosan gondolhatsz arra, hogy ez akkor sem Neked való. 
De gondolj bele a következőkbe:
 
Hol szeretnél inkább bringázni? 
Az országúton, a büdös autók, kamionok között vagy az erdőben, a jó levegőn? 
Ugye hogy jobban szereted a gyönyörű tájakat, a tiszta levegőt, a csendet? 
Ugye hogy nagyobb biztonságban éreznéd magad egy autóktól elzárt erdei úton, mint egy forgalmas közúton? 
Ugye jobb lenne egy erdei úton egymás mellett tekerni és közben beszélgetni, mint egymás után libasorban haladni?
Fatbike túra télen
Fogadjunk, hogy csak az tart vissza, hogy az aszfalton könnyebb suhanni, nem igényel annyi erőt, mint a köves földút! 
Fogadjunk, hogy sokkal szívesebben mennél az erdei utakra, ha nem kellene tartanod a nehézségektől, ha nem lenne nehéz a váratlanul felbukkanó emelkedőkkel megbirkózni! Ha nem ráznák szét az izületeidet az úthibák, a kövek, a sziklák! Ha komfortosan, puhán gördülhetnél a mesés erdei ösvényeken, élvezhetnéd közben a természetet és a melletted haladó barátoddal való beszélgetést! Ha tudnád, hogy nem jelent akadályt számodra semmi, sem gyatra minőségű vagy kerékpárral járhatatlannak tartott út, sem meredek emelkedő! Ha szabadon élvezhetnéd azt bárhol, amit jelenleg csak külföldi aszfaltos, jól kiépített kerékpárútakon tudsz megtapasztalni!
Pedelec elektromos rásegítéssel
 
Hidd el, ez nem csak álom! Egy fatbike, főleg egy elektromos rásegítéssel felszerelt pedelec fatbike erre ad lehetőséget! 
Persze ha csak az út minősége jelent jelenleg problémát, akkor már egy normál fatbike is tökéletes megoldás a számodra, de ha olyan könnyedén akarsz terepen is tekerni, mint egy jó aszfalton, ha a dimbes-dombos utak emelkedő szakaszát is a sík utak kényelmével akarod leküzdeni, akkor kérd a fatbike-ot elektromos rásegítéssel! 
Nem tudod, mit veszítesz, ha ezt kihagyod! 
Miért korlátoznád magad bármivel, tapasztald meg a kerékpározás igazi szabadságát egy pedelec fatbike-kal! 
Már a honlapunkon is találsz belőlük, csak kattints erre a linkre , vagy ha a jobb felső sarokban lévő kereső mezőbe (mely mellett a nagyítót látod) beütöd, hogy fatbike, máris megkapod az éppen kapható fatbike modelleket. 

Ebike rásegítéssel minden úthoz
 
Az elektromos rásegítésű, azaz pedelec fatbike a jövő korlátlan kerékpárja! 
Választhatod hagyományos vázzal vagy fekvős verzióban is, ahogy csak akarod! 
 
A lényeg, hogy végre igazán szabadon bringázhass, bárhol, bármikor! 
Ismétlem: BÁRHOL és BÁRMIKOR! 
Akár a világkerülő túrázók!
Szabad bringázás bárhol és bármikor
 
Ha sikerül összehozni, akkor már most télen lehetőség lesz nálunk fatbike próbára. Még nem tudom, hogy fekvőkerékpáros verzióból is, vagy csak montisból sikerül, de valamilyen lesz. Minél nagyobb az érdeklődés, annál valószínűbb, hogy több féle is. Ha tehát érdeklődsz, szeretnéd Te is megtapasztalni a fatbike előnyeit, ha tennél egy próbát az erdei ösvényeken egy pedelec fatbike-kal, hívj minket bátran, vagy írj az email címünkre! 
 
Keress minket, ha kipróbálnád a fatbikeot
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus