Mackó kör jelvényszerző kerékpártúra

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
A MedvésKör egy 27 km-es kerékpáros tejesítménytúra a Karancs-Medves vidékén.
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Mackó kör jelvényszerző kerékpártúra
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

A MackóKör egy 27km-es körtúra a Karancs-Medves vidékén (Salgótarján környéke). A teljesítménytúra egyénileg bármikor teljesíthető. Az útvonalak teljes hosszában turistajelzéseken haladnak. A teljesítést az útvonalakoon elhelyezett ellenőrző (QR) kódok segítségével lehet igazolni. Ehhez egy okostelefonra és mobilinternet hozzáférésre van szükség. Négy módon teljesíthetők: gyalog, futva, kerékpárral és e-MTB-vel. A teljesítés módjától függően változik a szintidő.

Amennyiben a teljesítményért járó elismerés is érdekel látogass el a Mackó kör kiírójának weboldalára. Kattints IDE!

Vargánya Vendégház (Somoskőújfalu, Vörösmarty u. 39) – Eresztvény, Petőfi sétány (SK, P) – Somoskő vár (SK, P+) – Petőfi sétány (ZKS)- Medves-fennsík (SK, Z) – Rónabánya (SK, S, Z) – Rónafalu (aszfalt) – Medves-fennsík (S4, PK) – Salgóbánya (S4, ZK) – Salgó-vár alatti pihenő (Mókus, S, ZK) – Balra le a Nyúl szoborig (ZK), ami innen kb 400 m – Tatárárok (ZK, Z) – Beszterce lakótelep (ZK, Z4,) – Kercseg-laposa bejárat (P3)  – Somoskőújfalu (SK, S+) – Vargánya Vendégház 

Ajánlott látnivalók

  • Régi vasúti alagút (1km)
  • Somoskő vára (5. km)
  • Salgó vár (18. km)
  • Tóstrand (21. km)

Mielőtt elindulnál
Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!

Paraméterek

Szintemelkedés 732méter
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Gyerekkel nem javasoljuk
Hegység Cserhát