LEVIT Musca Urban HD elektromos kerékpár (468Wh, olive pearl)

Gyártó: LEVIT
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 75051_cf
A cseh LEVIT legjobban felszerelt 50Nm-es hátsó agymotoros, pedálfordulat érzékelős túra elektromos kerékpárja vázba rejtett, 486Wh-s akkumulátorral. Kényelmes, állítható dőlésszögű kormánnyal, lengéscsillapított nyeregcsővel. 9 sebességes Shimano láncváltóval és hidraulikus tárcsafékekkel.
Kívánságlistára teszem
Vázméret
M
687.900 Ft (541.654 Ft + ÁFA)
LEVIT Musca Urban HD elektromos kerékpár (468Wh, olive pearl)
687.900 Ft (541.654 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Ha a kedvenc belépő modelljeinkről kérdeznek minket, nagy az esély, hogy egy LEVIT bringát is fel fogunk sorolni, nem véletlenül. A cseh gyártó bringái ugyanis nem csak szuper ár-érték aránnyal bírnak, de a számokon túl (motorteljesítmény, felszereltség stb.) nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy ebike-jaik jól is nézzenek ki. Ahogy a fő tervező mondta: miért egy pedelec-nek olcsónak kinéznie attól még, hogy kedvezőbb az ára? Ez a mentalitás abszolút tetten érhető a LEVIT gépeken, hiszen design-jük modern, fényezésük, formatervezésük és megjelenésük kimondodttan igényes. Ezért is szeretjük őket annyira.

A gyártó kínálatában találunk összecsukható, hátsó agymotoros ebike-októl kezdve, a kedvező árú Bafang Maxdrive-os gépeken keresztül Vinka, illetve Bosch motoros bringákat, amik a nagy német és osztrák márkák territóriumát fenyegetik már a prémium szegmens kapujában.

Megjegyzésként: ha korábban csupa jót hallottál az Apache ebike-okról, akkor a LEVIT lesz a Te bringád, hiszen az Apache 2021 óta már LEVIT márkanév alatt fut.

A trekking kerékpárokról

Ha azt mondjuk kerékpár, a legtöbbünk lelki szemei előtt egy trekking kerékpár képe jelenik meg. Mitől trekking, azaz túra egy kerékpár? A legfontosabb a "teljes harci dísz", azaz a túrázáshoz elengedhetetlen kiegészítők: sárvédők, csomagtartó, kitámasztó és a világítás. Másik ismérvük, hogy a trekking ebike-oknál fontos a kényelem is, ezért a legtöbbször ergonómikusabb markolatot és állítható dőlésszögű kormánybefogót is találunk egy trekking pedelec-en. A 28-as (esetleg 26-os) méretű aszfaltosabb (simább futófelületű) és vékonyabb (2.2 alatti) gumik is árulkodnak arról, ha egy túra bringával állunk szemben.

A LEVIT HD (50Nm) motorról

A LEVIT HD 50Nm a csehek erősebbik pedálfordulat érzékelős hátsó agymotorja. Ez az egyszerűbb működési elvű elektromos rásegítés, ugyanakkor sokan szeretik, hiszen itt az elektromos rásegítés alapját nem az adja, hogy a felhasználó milyen erősen tapossa a pedált, hanem csak annyi, hogy a pedál jár-e vagy sem. Emiatt jobban lehet "lustálkodni" egy pedálfordulatos bringán.

A motor nyomatéka 50Nm, ami a hátsó agymotorok között soknak mondható. Összevetni ezt a számot nem nagyon lehet a középmotorokéval, hiszen itt ez az 50Nm már közvetlenül a tengelyre hat, nincsen egy változó áttétel, mint a lánc vagy agyváltóval párosított középmotorok esetében.

Működési elv: Pedálfordulat érzékelés
Csúcsnyomatéka: 50Nm
Rásegítési szintek: 0, 1, 2, 3, 4, 5 
Nominális motor teljesítmény: 250W
Elektromos rásegítés sebesség-limitje: 25 km/h

LEVIT SP2.1 akkumulátorról

Az SP2.1 a cseh LEVIT vázba rejtett, integrált akkumulátorának a nevet, amit a Bafang Maxdrive-os, illetve Vinka motoros elektromos kerékpárjaiknál használnak. Az SP2.1 LG cellákat és fém akku házat használ a tartósság és az egyenletes teljesítmény leadás érdekében.

Az akkumulátor természetesen kivehető a vázból, ehhez kulccsal ki kell nyitnunk az akkut rögzítő zárat és még a plusz, biztonsági reteszt is el kell tolnunk. Természetesen az SP2.1 tölthető úgy is, hogy a kerékpárban hagyjuk, de kivéve azt a LEVT ebike-unkból is ugyanolyan jól tölthető!

Ez a konkrét akkumulátor 468Wh kapacitással bír.

LEVIT Codac LCD kijelzőről

Az egyik leggyakrabban használt kijelzőnk a pedálfordulat érzékelős hátsó agymotoros elektromos kerékpárjainknál. A kijelző a bal oldalon, a markolat mellé van szerelve és egybe vannak építve benne a kezelő gombok és maga a megjelenítő. Az esti bringázást megkönnyítendő, a kijelző háttérvilágítással is rendelkezik, így mindig jól olvasható marad ez a fekete-fehér LCD panel.

A nagyméretű, könnyen megkülönböztethető gomboknak hála a rendszert még úgy is könnyen kezelhetjük, hogy rá se nézünk, hogy ujjaink éppen merre járnak. Funkciót tekintve a Codac átlagosnak mondható, mindent tud, ami egy elektromos kerékpár kijelzőtől elvárható. Természetesen az időjárás viszontagságainak is ellenáll, erre az IP65-ös védettség lesz a garancia!

Cyclocomputer funkciók: összes megtett táv, túratáv, legnagyobb elért sebesség, átlagos sebesség, bringázással töltött idő
Akkumulátor töltöttség százalékos visszajelzése: nem
Toló támogatás: van
Színek: fekete-fehér
Okostelefonnal összekapcsolható: nem
Gombok száma: 3 db (+, -,, bekapcsoló/infó gomb)
Gombok háttérvilágítása: nem
Tápellátás: ebike akkumulátoráról
Levehető: nem
Vízállóság: IP65 (por ellen teljességgel védett és kisnyomású vízsugár ellen is)

9 sebességes Shimano Altus láncváltóról

Az Altus váltók a japán Shimano megfizethető váltói. A belépő kategóriában középtájon helyezkednek el tudásuk és precizitásuk alapján. Szerencsére már ezek a váltók is sokkal pontosabban és megbízhatóbban váltanak, mint a Shimano belépő váltó családjának tagjai, a Tourney váltók. 

Ez a konkrét Altus váltó egy modernebb, 9 sebességes változat (RD-M2000) egy átlagos áttétel tartományt biztosító 11-36-es fogszámú fogsorral.

Shimano MT200 tárcsafékről

Az MT200 a japán Shimano legelterjedtebb hidraulikus tárcsaféke, amivel számtalan ebike-on találkozhatunk: trekking, city, SUV, illetve belépő e-mtb gépeken. A hidraulikus Shimano MT200 tárcsafék megbízható fékteljesítményt nyújt és könnyen kezelhető. 2-dugattyús, hidraulikus szerkezete garantálja a következetes lassítást. Nem mellesleg egy kiváló ár-érték arányú fékrendszerről beszélhetünk, ami a legtöbb (főkképpen a trekking és city) felhasználó igényét teljességgel ki fogja elégíteni!

Suntour NEX-E25 DS (63mm) villáról

A NEX a Suntour alap trekking, azaz túra célra fejlesztett villa családja (de nem a belépő villa, annál jobb!). Az egyik leggyakrabban használt első lengéscsillapító a trekking ebike-ok között, nem véletlenül. Ár-érték aránya kiváló és megbízhatóan teszi a dolgát. Acélrugós kialakítású, azaz személyre szabhatóságról nem igazán beszélhetünk.

Ez a konkrét villa egy 63mm-es -átlagos trekking- rugóúttal várja az úthibákkal való találkozást.

PEDELEC RENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
motorgyártó LEVIT
motor elhelyezéseinformation_mark Hátsó agymotor
motor LEVIT HD
érzékelő / szenzorinformation_mark Pedálfordulat érzékelős
motor teljesítménye 250 W
maximális sebesség rásegítésselinformation_mark 25 km/h
motor maximális nyomatéka 50Nm
akkumulátor helye vázban rejtett (integrált)
akkumulátor Levit SP2.1
akkumulátor kapacitásinformation_mark 468 Wh
akkumulátor típus Li-ion
akkumulátor feszültség 36 V
akkumulátor töltő Levit 2A
kijelző LEVIT Codac LCD
okostelefonos kompatibilitás Nem
VÁZ TULAJDONSÁGAI helykitolto
váz típusainformation_mark Komfort (unisex)
szín Zöld
felhasználási területinformation_mark Aszfaltra
teherbírás Normál
váz anyaga alumínium
LENGÉSCSILLAPÍTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
első villa Teleszkópos, lengéscsillapított
első lengéscsillapító / villa Suntour NEX E25 NLO DS
rugóút (első villa) 63mm
lengéscsillapítás működési elve Acélrugós villa
hátsó lengéscsillapítás Lengéscsillapított nyeregcső
KEREKEK ÉS GUMIK TULAJDONSÁGAI helykitolto
kerékméret 28
gumi (első) Mitas Sepia (42-622 / 28 x 1,60)
gumi (hátsó) Mitas Sepia (42-622 / 28 x 1,60)
MEGHAJTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
váltórendszer típusa Láncváltó (csak hátul)
váltó Shimano Altus M2000 SGS-shadow, 9 sebesség
fokozatok száma 9 sebesség
fogaskoszorú Shimano HG200 (11-36)
váltókarok Shimano Altus M2000
FÉKRENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
fékrendszer fajtája Hidraulikus tárcsafék
fékek Shimano MT200
féktárcsák átmérője (első/hátsó) 180/180
KÉNYELEMMEL KAPCSOLATOS ALKATRÉSZEK helykitolto
állítható dőlésszögű kormánybefogó (stucni) Igen, állítható
markolat Ergon GP10
nyereg Selle Royal Hertz
nyeregcső típusa lengéscsillapított nyeregcső
nyeregcső Spec lengéscsillapított nyeregcső (30,9x350mm)
KIEGÉSZÍTŐK TULAJDONSÁGAI helykitolto
világítás Van, ebike akkumulátoráról kapja az áramot és a kijelzőről kapcsolható
első lámpa LED
hátsó lámpa LED
csomagtartó van, teljes értékű
sárvédő van
EGYÉB INFORMÁCIÓK helykitolto
ország Csehország