Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Láthatatlan kerékpársisak

Láthatatlan kerékpársisakSokan nem hordják vagy csak nem szeretik a kerékpáros sisakokat, mert tönkreteszi a frizurát, nem elég kényelmesek vagy mert nagy buci méretűek és otrombán néznek ki. Ezek a kifogások többnyire hölgyektől származnak, így nem véletlen, hogy éppen két hölgy találta fel a láthatatlan, beépített légzsákkal rendelkező kerékpáros sisakot. 
 
 
 
 
A fejlesztés 7 hosszú évig tartott, de ma már kapható a Hövding márkanevű láthatatlan kerékpáros sisak, mely tökéletes védelmet nyújt a kerékpáros balesetekbenláthatatlan kerékpáros sisak
 
Nézzük sorjában a felmerülő kérdéseket:
Mitől láthatatlan?
Mert a fejen a kerékpárosnak nem kell viselnie semmit, az szabadon maradhat bringázás közben. Csupán egy körsál jellegű nyakbavalót kell hordani, ebben van ugyanis elrejtve a légzsák és a teljes automatika. Az automatika tudja, hogy milyen jellegű események bekövetkezése szokta jelezni a balesetet, így amennyiben ilyet érzékel, a másodperc tört része alatt berobbantja a légzsákot, mely a szokásos bukósisakokhoz képest sokkal nagyobb mértékben beborítja és védi a kerékpáros fejét. Amennyiben például átrepülünk a kormányon, vagy hátilról elüt minket egy autó, vagy oldalra esünk, a berobbanó légzsák megvédi fejünket és nyakunkat a sérülésektől. Ráadásul nem csak egyetlen ütést képes hárítani, hanem azt is, amikor először mondjuk a kocsi szélvédőjébe ütközünk, majd onnan leesünk az aszfaltra, mivel pár másodpercig még felfújva marad és csak azután ereszt le, hasonlóan az autókban alkalmazott légzsákokhoz.  
 
Mennyire biztonságos?
A biztonság a legfontosabb követelménye egy sisaknak, így ebben kell a legjobban teljesítenie egy ilyen high-tech cuccnak. Mivel sokkal nagyobb felületen védi a fejet a behatásoktól, így bizonyítottan lecsökkenti a sérülés esélyét a balesetek esetén. A kérdés inkább csak az, hogy mennyire tudja elkülöníteni a tényleges baleseti szituációt az olyan esettől, amikor például lehajolunk a leejtett kulcsért...
A konkrét ütközési adatok és szimulációk alapján fejlesztették ki a működési algoritmust, amit folyamatosan továbbfejlesztenek a termék fekete-dobozának adatai alapján. Ugyanis ennek a cuccnak még ilyenje is van, így utólag minden esemény rekonstruálhatóvá válik, pont mint a repülőgépek esetén. Mondtam én, hogy high-tech!
 
Az alábbi videó jól bemutatja a működést különféle baleseti szimulációknál:
 
 
Rohanjunk-e venni?
Mielőtt lecsapnánk erre az "annyira más" termékre, nem árt tudni pár dolgot! Egyrészt ugyanúgy, mint az autók légzsákja, ez is csak egy berobbanásig, tehát az első balesetig használható. Külföldön a biztosító fizeti ugyan az új sisak költségét, de itthon erről nincs tudomásunk. Esetleg ha valakinek van konkrét biztosítós információja, kérjük ossza meg velünk!
A high-tech termékhez ráadásul high-tech ár is tartozik, emiatt nyilván nem számíthatunk arra, hogy holnaptól a bringások nagy része ilyet fog hordani, ugyanis a 399 Eur-t, ami kb 120eFt-ot jelent, nem sokan fogják megfizetni. Aki viszont mégis, az biztos lehet benne, hogy egy láthatatlan full-face sisakot kap a pénzéért, ami akár az életét is megmentheti. Innentől kérdés, hogy kinek mennyit ér az élete?
 
További információk a gyártó honlapján: http://www.hovding.com/en/
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus