Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

7 karácsonyi ajándékötlet bringásoknak (nem csak ebike-okhoz)

karácsonyfa bringásnak való díszítéssel

“Nyakunkon” a karácsony, ilyenkor bizony nem mindenkinek egyértelmű, hogy milyen ajándékkal lepje meg szeretteit. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy szeretek olyat adni, ami nem csak szenteste okoz örömet, hanem utána is, mert gazdája szívesen használja ajándékomat.

Ezt legkönnyebben szerintem a praktikus ajándékokkal lehet elérni, viszont fontos, hogy túlzásokba se essünk, ne csak a praktikusságot tartsuk szem előtt (itt rád nézek, örökzöld klasszikus karácsonyi zokni).

Olyasvalakinek keres ajándékot, aki szeret kerékpározni? Esetleg nemrég kezdett el kerékpározni (legyen az akár hagyományos, fekvő vagy elektromos rásegítésű)?
Mutatunk 7 praktikus ajándék ötletet, ami nem csak hasznos, de jól is mutatja, hogy ismeri szerette hobbiját!

 

1. Useeme
 

irányjelző karperec a Useeme-től

Mi a karácsony egyik elengedhetetlen kelléke? A fények! A Useeme LED-es kerékpáros irányjelző karpántok szenteste akár a fa egyik díszei is lehetnek! ;) Az ünnepek után pedig a Useeme segít, hogy környezetünk mindig lássa bringázás közben, hogy épp merre akarunk menni, merre “indexelünk” karjainkkal. A Useeme magyar fejlesztés, különlegessége, hogy a beállításától függően vagy bekapcsolásának idejére folyamatosan, vagy csak akkor villog, ha valóban jelzünk karunkkal. Utóbbi esetben amikor visszarakjuk visszahúzzuk a kezünket, például a kormányra, akkor kikapcsol a villogás, így “némán” figyel csuklónkon a következő karjelzésig.

A Useeme irányjelző karperec nagyban fokozza a kerékpáros közlekedés biztonságát, szürkületben és sötétedés után pedig valósággal életmentő lehet. Kincset érő darab, nem véletlen, hogy ezen a teszten 5 pontból a maximális 5 pontot kapta!

 

2. Airzound 4 XL

 

Légkürt minden kerékpárhoz
Ha nem is bír egy száncsengő kecses, ünnepi hangzásával, de legalább többszörösen túl is tudja harsogni azt: ő az AirZound 4 XL légkürt! Ha már többször hallotta szerettétől, hogy “ezek már rá se bagóznak a csengőre” vagy “simán levegőnek néznek az autósok”, itt a megoldás! Szabályozható, de akár 115 decibelnyi hangerő (ennyi egy rock koncert az első sorokban) harsog fel belőle egy gombnyomásra. Ekkora hangerőnél már biztosan és messziről észre veszik az embert, ezzel elkerülhetünk vele egy esetleges balesetet. Az AirZound 4 XL is elhozta a maximális 5 pontot a holkerekparozzak.hu tesztjén.

 

3. Abus Bordo Big 6000 XL

 

fekete összehajtható zár
Az első két ajándékötletünk a bringás biztonságát fokozta, az Abus Bordo viszont a bringáét. De mi is ez? Egy remek, 120 cm hosszú, összehajtható  "colstok zár". Megfelelő védelmet biztosít a bringánknak, ugyanakkor igencsak praktikus is, köszönhetően a colstok-szerű kialakításnak. Ez magában még nem lenne elég az üdvösséghez, a lényeg a lakat 120 cm-es hossza, így lehetővé téve, hogy lényegében bárhova ki tudjuk kötni szeretett kerékpárunkat.  (Összehasonlításul, az U lakatok legnagyobb baja pont az, hogy a kerékpár vázának nagyon közel kell lennie a kikötési ponthoz, ami bizony nem mindig oldható meg, a láncos lakatoknak pedig a kerékpáron való elhelyezése/szállítása problematikus.)

Az Abus Bordo “összezárt” állapotban sokkal kisebb helyet igényel, mint a többi kerékpáros zár. Nem véletlenül használunk mi is Abus Bordo-kat az Ambringánál saját elektromos kerékpárjainkon!

 

4. Selle Royal Scientia

 

kényelmes Selle Royal Scientia nyergek

A biztonságról térjünk át a kényelem témakörére, kezdjük az egyik legfontosabbal, a nyereggel! Itt a legkényelmesebb nyergünket a Selle Royal Scientia család tagjait ajánljuk, hogy többé ne üljön a problémán!

Ezt a nyereg verziót a legújabb tudományos kutatások és ezernyi egyedi mérés alapján fejlesztették ki. A Scientia nyereg 9 eltérő méretverzióban készül, és a kerékpár jellegének és a kerékpáros csontozatának függvényében lehet meghatározni a konkrét esetben ideális verziót.
Ez az egyetlen ajándékötlet a listánkról, aminél jobb lenne, ha a megajándékozott is jelen tudna lenni a kiválasztásnál. Ugyanis ennél a nyeregnél pont az a lényeg, hogy a kerékpáros csontozatához illeszkedő struktúrájú változatot kell választani, hogy a kényelem tényleg maximális legyen. Ehhez pedig szükséges, hogy bemérjük az illetőt a Scientia mérőpaddal. Nem kell túlkomplikált dolgokra gondolni, csak rá kell ülni egy speciális “székre” és már meg is vagyunk! A mérést ráadásul mindkét boltunkban el tudjuk végezni.

Ha meglepetés ajándékként lenne, akkor vagy ajándék utalványt tudunk adni, ami átváltható a mérést követően a konkrét nyeregre, vagy kiküldünk a telefonos egyeztetést követően egy vélhetően megfelelő nyerget, és karácsony után, amikor elvégezzük a konkrét bemérést, még mindig ki tudjuk cserélni, amennyiben látatlanban nem találtuk el az ideális verziót.
Ha megvan a megfelelő méret és fazon, onnantól mindent megtettünk (a fekvőkerékpárra való átálláson kívül, mely a legvégső és legbiztosabb megoldás), hogy elfelejthessük a kerékpározást megkeserítő fenékfájdalmat egy Selle Royal Scientia nyergen ülve!


5. Ergon GP

 

minőségi markolatok a csuklófájdalom ellen
 

Ha a fenékfájást megszüntettük a Scientia nyereggel, ideje a csuklófájdalmat célkeresztbe venni! Az Ergon GP markolatok régóta laknak szívünk egyik csücskében, ugyanis az eddig próbált markolatok közül ezeket találtuk a legkényelmesebbnek. Nem véletlen, hogy a prémium elektromos kerékpárokon Ergon markolattal találkozunk az esetek többségében.
Ami különösen kényelmessé teszi az Ergon markolatokat, az az egyedi kialakítása, aminek köszönhetőn tenyerünkbe simul a markolat (az eltérő tenyér méretek miatt többféle méretben érhetőek el ezek a markolatok, ebben is egyedi az Ergon) és így a testsúlyunk egyenletesen oszlik el tenyerünkön.

Szintén az Ergon “tenyérbemászó” kialakításából adódik, hogy ideális szögben támaszkodhatunk a kormányon, nem “törjük meg” a csuklónkat, így végre búcsút inthetünk a csukló fájdalmaknak is. Az eltérő keménységű anyagok használata a kényelem további fokozása érdekében, a prémium minőség és kinézet, a többféle választható szarv már csak hab a tortán. Hisz a lényeg úgyis a kényelem, ez pedig csillagos ötös az Ergon GP markolatainál

 

6. Bulls Gravity Cam Full HD 

 

Bringára szerelhető akciókamera
Ha már többször is előfordult bringás szerettével, hogy olyat látott tekerései során, amit szíve szerint megosztott volna másokkal is, de valahogy elfelejtette lefotózni vagy egyszerűen csak egy pillanatról beszélünk, amit fényképezővel nem tudott már elkapni, egy akciókamera remek ajándék lesz, főleg most akciósan! Csak vegye fel, kapcsolja be minden induláskor és a Bulls akció kamera mindent rögzít. Így nem múlik el semmi nyomtalanul!

 

7. Northwind Smartbag One4All

 

alakítható táska csomagtartóra
 

Amikor kitaláltuk, hogy írunk egy ilyen bringás karácsonyi ajándékötlet listát tudtuk, hogy különleges táskáinkból egyet mindenképp bemutatunk, hisz nagyon hasznos kiegészítőkről van szó. Nem árt, ha a szóban forgó táska nemcsak mutatós és parktikus, de bővíthető is szükség esetén.
Végül a Northwind Smartbag táskákra, azon belül is a One4All táskára esett választásunk, hisz ez minden fajta csomagtartóval kompatibilis.
A One4All hű társunk lesz rövidebb túrák során is, ilyenkor elég csak a fő tárolót használni illetve a kulacstartóját. Reméljük, hogy az esővédő huzatra nem lesz szükség, de azért megnyugtató, hogy ilyen is van, nem?
Hosszabb tekeréseken, vagy ha több csomagot akarunk magunkkal vinni, akkor is számíthatunk a One4All-ra, ilyenkor bontsuk ki az oldaltáskákat és máris megdupláztuk a rendelkezésre álló helyet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Blog - főoldal
blog comments powered by Disqus