BULLS Sonic Evo AM 2 Carbon elektromos kerékpár (625Wh, zöld szín)

Ár:
2.037.900 Ft (1.604.646 Ft + ÁFA)

A Bulls Sonic Evo AM 2 Carbon a német gyártó legkedvezőbb áron elérhető fully e-mtb gépe.

Ne gondoljunk ugyanakkor egy gyengébb tudású ebike-ra, hisz ez a bringa a Sonic család karbon vázas gépei közé jelenti a belépő modellt. A Sonic pedelec-ek, pedig a Bulls ékkövének számítanak, a legmodernebb, legagresszívabb elektromos hegyikerékpárjaik tartoznak ide. (bővebben itt írtunk a Sonic ebike-okról.)

Az elektromotoros rásegítést a Bosch legerősebb motorja, a 85Nm-es csúcsnyomatékkal bíró Performance Line CX adja, ami a legnagyobb rásegítési szinten az emberi erő 340%-át teszi hozzá a bringás erejéhez, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem igazán lesz olyan emelkedő, ahol ne tudnánk felmenni!

Ezt a bivalyerős motort egy vázba rejtett, 625Wh kapacitású Bosch PowerTube akkumulátor látja el árammal, míg a Bosch pedelec rendszert a Purion kijelzőn keresztül tudjuk kezelni.

De nézzük a klasszikus bringás részeket is! Mint minden AM, azaz all-mountain Sonic, ez is egy mullet bike, azaz vegyes kerékméretű gép. Elől egy 29-es kerék veszi játszi könnyedséggel az akadályokat, míg hátul egy ballonos, 27,5-es játékosabb kerék tartja a kapcsolatot a talajjal és hajtja előre az ebike-ot. Gumikből egyébként elől a Schwalbe Magic Mary-t, míg hátul a Schwalbe Hans Dampf-ot találjuk.

A motor erejét egy 12 sebességes prémium Shimano Deore láncváltó továbbítja a hátsó kerékre egy extra széles áttétel tartomány (10-51-es) fogsor társaságában. Ennek hála tényleg gyerekjáték lesz feltekerni a meredélyeken, még úgy is, ha nem feltétlenül a legnagyobb rásegítési szintet használjuk!

A fékezésről négydugattyús Shimano Deore hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak 203mm-es tárcsák hathatós közreműködésével, így a fékrendszert sem érheti panasz, az biztos!

Az elől-hátul 150mm-es rugóutat egy vastagabb becsúszókkal ellátott Suntour Lytro 35 Supreme 1.8-as levegős villa és egy szintén levegős Suntour Edge LOR8 hátsó tag biztosítja.

Az AM 2 Carbon egyik "partytrükkje" szénszálas váza, aminek hála könnyebb, s ezáltal játékosabb, mint aluvázas testvére, illetve konkurenciája. Ezt persze nem csak a szerves anyagból készült vázának, de hosszú évek munkájával megtervezett, kiváló geometriájú Sonic AM váznak is köszönheti!

Természetesen innen sem hiányozhat a dropper, azaz kormányról állítható magasságú nyeregcső, amit meg is kapunk a Limotec Alpha 1-es dropper post személyében.

Emellett olyan praktikus megoldásokra is gondoltak a tervezők, mint az első MonkeyLink dokkoló, ahová egy mozdulattal tudunk világítást csatlakoztatni, ami az ebike akkujából nyeri az áramot és a Bosch Purion kijelzőről tudjuk kapcsolni.

Bátran ajánljuk ezt a modellt bárkinek, aki egy jól felszerelt, karbon vázas prémium fully elektromos mountain bike-ot keres!

Változatok: M vázméret
További információk a termékről