BULLS Sonic Evo AM 3 Carbon 750 elektromos kerékpár (750Wh, piros szín)

Ár:
2.204.900 Ft (1.736.142 Ft + ÁFA)

A 2022-as modellévben (is) az egyik kedvenc, kiemelten ajánlott elektromos hegyikerékpárunk a Bulls Sonic Evo AM 3 Carbon 750.

Ha egy 150mm-es rugóúttal bíró, prémium összteleszkópos montit keres szuper ár-érték aránnyal ezt az ebike-ot kiemelten ajánljuk. És nem csak azért, mert elképesztően jól néz ki (például ebben a vagány, de mégis elegáns fekete-piros fényezésben).

Érdemes rögtön az elején leszögezni, hogy a Sonic a német Bulls egy teljesen új, alapoktól tervezetett elektromos mountain bike családja. Ennek megfelelően egy nagyon modern, friss formavilágú és tudású kerékpárról beszélhetünk, ami az új geometriájú vázának és frissen debütáló 1.8"-as fejcsövének (mely szabvány fejlesztésének egyik "főkolomposa" a Bulls volt) köszönhetően rendkívül stabil, jól kezelhető és agilis.

Az agilis érzést a vázgeometrián kívül nagyban köszönhetjük a váz anyagának is, ami jelen esetben carbon. A szénszálas váz előnye, hogy sokkal játékosabbnak, ha szabad így fogalmazni, "kerékpárszerűbbnek" érezzük majd ezt az ebike-ot. 

Természetesen nem lenne teljes az örömünk, ha egy ilyen remek alapokkal bíró pedelec egy nehéz, korszerűtlen elektromotort kapna. Szerencsére erről szó sincs, itt a Bosch új csúcs rendszerén, a Smart System-en belül a német gyártó legerősebb motorja a Performance Line CX nyújt hathatós segítséget az emelkedők "leküzdéséhez". Ez az új motor remekül illeszkedik a Sonic-hoz, hisz egy kimondottan kis tömegű és kompakt, de mégis bivalyerős egységről van szó. Ezt a motort pedig a Bosch valaha eddig gyártott legnagyobb kapacitású akkumulátora, egy 750Wh-s PowerTube látja el árammal.

Annak érdekében, hogy igazi all-mountain pedelec legyen a Sonic Evo AM 3 (erre utal nevében az 'AM' tag) elől-hátul 150mm-es rugóúttal rendelkező lengéscsillapítókat kapott, egyenesen a Rock Shox műhelyéből (előre egy Rock Shox 35 Gold RL került, hátra pedig egy Rock Shox Deluxe RT Select+). Ezek együtt - az alaposan átgondolt vázgeometriával karöltve- garantálják, hogy a kerékpár rázós, keményebb terepen is jól kezelhető marad.

A jó kezelhetőséghez még egy dolog járul hozzá: az eltérő kerékméretek. Akárcsak a többi 'AM' Sonic-nál, ennél az ebike-nál is előre egy 29"-es (2.35" vastag) Schwalbe Magic Mary Performance gumi került ami a könnyű manőverezhetőségért felel, míg hátul egy 27,5"-es (2.60" vastag), játékos, jobban gyorsuló Hans Dampf Performance gondoskodik arról, hogy nagy elektromos rásegítés mellett is meglegyen a kellő tapadás.

A 12 sebességes Shimano XT váltónak hála villámgyorsan és magabiztosan válthatunk, illetve a széles áttételtartománynak (10-51) köszönhetően szélsőségesebb terepviszonyok között is megtalálhatjuk a számunkra ideális áttételt és játszi könnyedséggel tekerhetünk felfelé.

A fentieken kívül a Sonic Evo AM 3 Carbon kapott kormányról állítható magasságú nyeregcsövet és MonkeyLink kiépítést, ezzel is élvezetesebbé téve a pedelec használatát. Utóbbi segítségével MonkeyLink kulacsunkat tudjuk könnyedén rögzíteni, illetve első világítással ellátni az ebike-unkat.

Természetesen a magas felszereltség, a karbon váz önmagában még nem garantálja, hogy rögtön az egyik kiemelten ajánlott modellünkké válik egy adott kerékpár, ehhez azért még kell egy összetevő, ami jelen esetben meg is van. Ez pedig a magas felszereltség, korszerű technika bajnok ár-érték aránnyal. Nem vitás, hogy ez ennél a kerékpárnál adott!

Kiemelten, jó szívvel ajánljuk bárkinek, aki egy prémium, minőségi gépet keres, legyen szó akár rekreációs bringázásról, akár sportosabb, agresszívabb erdei csapatásról.

Változatok:
További információk a termékről