PEGASUS Savino Evo 10 CX elektromos kerékpár

Ár:
1.206.900 Ft (950.315 Ft + ÁFA)

A Savino pedelec-ek a német Pegasus teljesen új modellcsaládjába tartoznak, amik egy, szintén a gyártónál teljesen új termékkategóriába is tartoznak: a SUV ebike-ok közé. Azaz ezek afféle mindenes modellek, amik ötvözik a mountain bike-ok sportosságát és a trekking kerékpárok kényelmét, így végeredményben egy komfortos elektromos kerékpárt kapunk, amivel könnyedebb terepen és aszfalton is remekül boldogulunk. 

Tekintve, hogy ez egy Pegasus modell, a kényelemre a SUV modelleknél megszokottnál még nagyobb figyelmet fordítottak. Ez a magasabb állású kormányon is tetten érhető, aminek magassága egyébként egy mozdulattal bármikor megváltoztatható (nem csak a dőlésszöge mint a legtöbb kerékpárnál). Szintén a kényelem fokozása végett kapott ez a gép dropper (azaz kormányról állítható magasságú) nyeregcsövet is, aminek hála rendkívül könnyed lesz a kerékpárra felszállni a leengedett nyeregcsővel, amit aztán egy gombnyomással "menetkész" magasságba emelhetünk. De nem csak ennyit tud a bringába szerelt Limotec Alpha 3 A3-Z nyeregcső, ez ugyanis egyszerre dropper és lengéscsillapítós is!

A Savion Evo 10 CX egy 10 sebességes Shimano Deore váltórendszerrel lett szerelve, illetve ahogy a kerékpár neve is "elárulta" egy Bosch Performance Line CX motor gondoskodik a rásegítésről. Arról, hogy az említett motort mekkora kapacitású akkumulátor lássa el energiával, a leendő tulajdonosok dönthetnek: 400, 500 vagy akár 625Wh kapacitású Bosch PowerTube vázba rejtett akkuk közül választhatunk.

Lévén, hogy a Saviono "félig" egy trekking pedelec is, a jól megszokott túra kiegészítőkkel is fel van szerelve: csomagtartó (i-Rack-es ráadásul!), teljes világítás (elől 100 LUX-os) és kitámasztó.

Még egyetlen egy dolgot nem említettünk ezzel az elektromos kerékpárral kapcsolatban, ez pedig a kerékmérete. A legtöbb SUV modell 27,5-es kerekekkel "operál", de nem a Savino gépek, ez ballonos (2.4"-es) 28"-as, SUV gumikkal tartják a kapcsolatot a járt, illetve járatlan utakkal.

Összegezve: bátran ajánljuk a Saviono modelleket azoknak akik egy merev farú, kényelmes SUV bringát keresnek!

Ismerje meg közelebbről a Pegasus Savino Evo 10 CX-et a trapéz vázas változatról készült videónkban:

 

Változatok:
További információk a termékről