PEGASUS Savino Evo 12 CX elektromos kerékpár

Ár:
1.323.900 Ft (1.042.441 Ft + ÁFA)

A Savino pedelec-ek a német Pegasus teljesen új modellcsaládjába tartoznak, amik egy, szintén a gyártónál teljesen új termékkategóriába is tartoznak: a SUV ebike-ok közé. Azaz ezek afféle mindenes modellek, amik ötvözik a mountain bike-ok sportosságát és a trekking kerékpárok kényelmét, így végeredményben egy komfortos elektromos kerékpárt kapunk, amivel könnyedebb terepen és aszfalton is remekül boldogulunk. 

Tekintve, hogy ez egy Pegasus modell, a kényelemre a SUV modelleknél megszokottnál még nagyobb figyelmet fordítottak. Ez a magasabb állású kormányon is tetten érhető, aminek magassága egyébként egy mozdulattal bármikor megváltoztatható (nem csak a dőlésszöge mint a legtöbb kerékpárnál). Szintén a kényelem fokozása végett kapott ez a gép dropper (azaz kormányról állítható magasságú) nyeregcsövet is, aminek hála rendkívül könnyed lesz a kerékpárra felszállni a leengedett nyeregcsővel, amit aztán egy gombnyomással "menetkész" magasságba emelhetünk. De nem csak ennyit tud a bringába szerelt Limotec Alpha 3 A3-Z nyeregcső, ez ugyanis egyszerre dropper és lengéscsillapítós is!

Egy ilyen kategóriájú kerékpárnál már természetes, hogy levegős első villával tompítja az úthibákat, nincs ez másképpen itt sem! A Savino Evo 12 CX emellett 12 sebességes Shimano XT váltórendszerrel dolgozik, amin keresztül a piacon jelenleg az egyik legjobban tud hasznosulni a Bosch Performance Line CX motor maximálisan 85Nm-es nyomatéka, a váltórendszer extra széles áttétel tartományának hála.

Lévén, hogy a Saviono "félig" egy trekking pedelec is, a jól megszokott túra kiegészítőkkel is fel van szerelve: csomagtartó (i-Rack-es ráadásul!), teljes világítás (elől 100 LUX-os) és kitámasztó.

Még egyetlen egy dolgot nem említettünk ezzel az elektromos kerékpárral kapcsolatban, ez pedig a kerékmérete. A legtöbb SUV modell 27,5-es kerekekkel "operál", de nem a Savino gépek, ez ballonos (2.4"-es) 28"-as, SUV gumikkal tartják a kapcsolatot a járt, illetve járatlan utakkal.

Összegezve: bátran ajánljuk a Saviono modelleket azoknak akik egy merev farú, kényelmes SUV bringát keresnek!

A Pegasus Savino Evo 12 CX férfi vázas változatáról készült videónkat megtekintheti alább:

 

Változatok:
További információk a termékről