PowUnity Biketrax GPS nyomkövető Bosch rendszerű elektromos kerékpárokhoz

Ár:
84.990 Ft (66.921 Ft + ÁFA)

2020-ban Design&Innovation Award díjat nyert GPS-es nyomkövető kimondottan Bosch rendszerrel szerelt elektromos kerékpárokhoz. Két fő funkciója van: nyomkövetés, illetve riasztás. Előbbi esetében azt láthatjuk, hogy mikor és hol volt szeretett elektromos kerékpárunk, míg a riasztó bekapcsolása esetén a telefonunk rögtön értesít minket ha valaki elviszi a kerékpárunkat.  Így mi rögtön tudjuk értesíteni a rendőrséget a pontos helyadatokkal.

A nyomkövető fő áramforrása a Bosch ebike akkumulátora, azonban a PowUnity egy saját, kiegészítő akkumulátorral is ellátta a BikeTrax-et arra az esetre, ha az ebike akkumulátora lemerülne vagy a tolvajok kivették volna azt. A kiegészítő akkumulátor kapacitása 1.000 mAh, ami 14 órára elegendő aktív GPS nyomkövetést tesz még lehetővé vagy 3 héti készenléti időt. Természetesen amint bekapcsoljuk az ebike-unkat, annak akkumulátora elkezdi tölteni a PowUnity akkuját (a teljes töltési idő így 0%-ról 100%-ra kb. 90 perc).

A Biketrax a GPS jeladatokat GPRS és GSM hálózatokon továbbítja a központi szerverre, ahonnan mi azt egy okostelefonos applikáció vagy webes felületen keresztül tudjuk lekérni. A gps nyomkövető az egész EU-n belül működik és küldi az adatokat a szerverre. Külön előny, hogy Önnek nincs szüksége SIM kártyára, nem kell igényelnie semmit külön a szolgáltatójától. A PowUnity ugyanis egy integrált elektronikus SIM kártyát tartalmaz, melynek adathasználati díját az első évben a PowUnity cég állja (ezt követően havi 3,95€ a díj, viszont ezt igényelheti akár csak a nyári hónapokra is, nem szükséges télen is fizetnie, ha akkor úgy érzi nem használja a nyomkövetőt, csak mondja le átmenetileg az adatcsomagot az okostelefonos applikáción keresztül).

Maga a nyomkövető a Bosch motor burkolata alá kerül beépítésre (a motort magát nem kell megbontani). A rendszer fejlesztése során a cég kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a Bosch rendszerrel tökéletes harmóniában működjön a nyomkövető és ne befolyásolja az ebike garanciáját. Ennek köszönhetően a gps nyomkövető beépítése nem jár a garancia elvesztésével és nem okoz anomáliákat a Bosch rendszerben.

Tekintve, hogy a 2020-as Bosch Performance Line CX motor másfajta, kisebb burkolatot kapott, mi úgy találtuk, hogy a beépítés ezen motorba több időt vesz igénybe, de megoldható, ha a nyomkövetőt a nyeregcső aljában helyezzük el. Ennek előnye, hogy így még nehezebb megmondani, hogy van a kerékpárban nyomkövető (kívülről nézve egyébként egyik esetben sem lehet megmondani, maximum akkor ha elkezdik szakszerszámokkal szétszedni a motort).

A PowUnity Biketrax GPS nyomkövető kompatibilis az alábbi Bosch pedelec motorokkal (azaz az összes, motorral, ami nem első generációs): 

- Bosch Active Line 2. generáció

- Bosch Active Line 3. generáció

- Bosch Active Line Plus 3. generáció

- Bosch Performance Line 2. generáció

- Bosch Performance Line 3. generáció

- Bosch Performance Line CX 2. generáció

- Bosch Performance Line CX 4. generáció

- Bosch Performance Line Speed 2. generáció

- Bosch Performance Line Speed 3. generáció

- Bosch Cargo Line

- Bosch Cargo Line Speed

További információk a termékről