Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

ICE fekvőkerékpárok

ICE fekvőkerékpárokEgyszerre ennyi ICE háromkerekű fekvőkerékpár még sose volt a boltunkban! Az össztelós Sprint fs után megjött az új VTX, így ha a régi demo trike-unkat, a kék ICE T-t nem is számoljuk, az Adventure RS-sel kiegészülve már teljes az ICE palettája. Igaz ugyan, hogy a 3 fő modellnek sok különféle változata van, de így együtt már jól látszanak a fő különbségek. Nekem nagyon tetszik az a kép is, amikor egy Vortex, egy Vortex+ és egy VTX van egymás mellett... :)
 
 
Két örömteli fotózásból raktam össze ezt a kis sorozatot.
ice fekvőkerékpárok
Elsőként az ICE leggyorsabb és legalacsonyabb háromkerekűinek a csoportja csalt boldog mosolyt az arcunkra, hiszen jó volt együtt látni 3 darabot ebből a fantasztikus háromkerekűből. A képen balról sorban egy Vortex+, egy Vortex és egy VTX+ látható, utóbbi a legújabb verzió (ráadásul itt már a vevő kérésére kicserélt karbon hátsó kerékkel). 
ice vortex fekvőkerékpár
Pár dolgot változtattak a Vortexhez képest a VTX-ben, például átalakították a hátsó traktust, evvel rövidebb és merevebb lett. Az ülés dőlésszögének beállítása is változott, természetesen előnyére. Az ülés látványos párnázása helyett klasszikusnak nevezhető betétet kapott, erre nyáron, a forróságban leszek kiváncsi különösen, hiszen akkor izzad leginkább az ember, nem ilyenkor a hidegben.
ice vortex vtx fekvőkerékpár
A kormány minimálisan, de hátrébb került, amitől ugyan a fordulókör kicsit csökkent, viszont közelebb került a markolat, ami a rövidebb kezüeknek jelenthet örömöt. Érdekes, hogy a hajtómű is magasabban van ugyanolyan lábhossz mellett, ami pont elég ahhoz, hogy ha a boomot rövidebbre állítjuk, akkor se érjen le a cipőnk sarka. Az első kerekek 36 küllősről 32 küllősre cserélődtek, bár ez elsőre nem igazán tűnik fel az embernek.
fekvőkerékpárok
A második kört vasárnap fotóztam, hogy jobban láthatóvá tegyem a különféle ICE modellek közötti különbségeket. Jól látszik, hogy mennyivel magasabb az ICE Adventure mint a Vortex, vagy a köztük lévő Sprint. 
fekvő biciklik
Az ülés dőlésszöge is hasonlóképpen skálázást mutat. A Vortex szélessége is jól láthatóan kisebb, mint a nagyobb testvéreié, így könnyebb vele elférni a szűkebb helyeken. Érdekes, hogy mennyit számít a súlypontban a magasság! Ugyanis a keskenyebb nyomtáv ellenére a Vortex a stabilabb bármelyik másik ICE modellhez képest. Kanyarban verhetetlen!
ice fekvő biciklik
Az ICE T (a képen a kék) és az utódjának, az Adventure-nek (a képen a piros) a különbségei is szembeötlőek. A legfontosabb ezek közül az összecsukhatóság továbbfejlesztése. Korábban ugyanis a hátsó lengőkar tengelye volt az összecsukás tengelye is, viszont az Adventure esetében már ez különvált. Ezáltal meg tudták oldani, hogy a hátsó kerék az összehajtást követően elfordul 90 fokot oldalirányban, és befekszik a két első kerék közé. Zseniális megoldás, melynek előnyeit az idei Bringaexporól való visszapakoláskor megtapasztalhattuk, amikor a 3 fordulóval kihozott mennyiséget 2 fordulóban kellett visszaszállítanunk... Az új összecsukással az ICE Sprint fs-t szinte lapraszerelten, minimális helyet elfoglalva tudtuk elhelyezni az autóban.
rekumbens kerékpárok
Láthatóan az ülés is sokat finomodott az évek alatt (korábban egyszerű hálós szövet volt, most már oldalpárnákkal is ellátták, ezáltal a kényelmesség növelése mellett az oldaltartás is tovább javult) , mint ahogy a kormány és a csomagtartó kialakítása is. Hiába, nem véletlenül az ICE manapság az egyik legtöbb újdonsággal kijövő fekvőkerékpár gyártó!
ice rekumbens kerékpárok
Érdemes tehát megismerkedni Európa és talán a világ legjobb fekvőkerékpár trike gyártójának, az angol ICE-nak a kínálatával, melyben a három fő modell, az Adventure, a Sprint és a VTX sokféle változata között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőbbet. Hiszen például a Sprint modellnek van merev vázas, hátsó rugózású, sőt össztelós változata, kérhető hálós vagy kompozit üléssel, egyforma méretű (20") kerekekkel, de akár hátul nagyobb méretűvel is, vagy például az Adventure a normál súlyúakra tervezett verziók mellett a túlsúlyasoknak szánt megerősített vázú és szélesebb ülésű kivitelben is rendelhető, hogy csak néhányat említsek a sok lehetőség közül. 
A kínálat nagy, ha meg szeretnéd tudni, hogy melyik a legmegfelelőbb a céljaidnak, látogass el a boltunkba!
Szeretettel várunk az Annyira Más Bringaboltban!
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus