Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

ICE életérzés-video

ICE életérzés-videoAz angol ICE már nem csak a trike-jainak megalkotásaira helyez nagy hangsúlyt, hanem arra is, hogy a háromkerekűit megfelelő színvonalon mutassa be a nagyérdemű számára. Új videóik nem egyszerű bemutató filmek, sokkal inkább videoklip szerűen megkomponált remekművek. Kicsivel talán kevesebbet mutatnak be a konkrét műszaki konstrukciós megoldásokból, viszont jobban átadják azt az életérzést, melyet az ember átél egy ICE ülésében. Most egy hosszabb, mindhárom modellcsaládot bemutató videót tekinthetsz meg blogunkban, melynek a legvégén szerepel személyes kedvencem, a Vortex.

Az angliai székhelyű ICE (teljes neve: Inspired Cycling Engineering, korábban Crystal Engineering) alapítója Peter Cross, aki a múlt század ötvenes éveiben még mérnökként a Lotus autók tökéletesítésében segédkezett, de versenyzőként is komoly eredményeket ért el. A 80-as években már az elektromos rásegítéses, pedállal hajtott autók versenyeiben jeleskedett. Ekkor találta ki az elől 2, hátul egy kerekes járművét, melynek első példánya 1986-ban készült el.
Mára az ICE az egyik legelismertebb fekvőkerékpár gyártó Európában. Az évek során sokféle két és háromkerekű modellt fejlesztettek ki, de leginkább a háromkerekűikkel váltak sikeressé, abban a kontinens legjobbjának számítanak. Az ICE termékei a prémium kategóriába tartoznak, de ennek megfelelő a műszaki szinvonaluk is.
Tadpole trike-jaik 3 fő kategóriába sorolhatóak, úgymint a magasabb építésű túra modellek (Adventure verziói), az átmenetet képező, gyors túra modellek (Sprint verziói), melyekből akár velomobil is építhető (több átépítő kit is kapható hozzá), valamint a sebességre orientált, könnyű verseny trike-ok (Vortex és Vortex+). Számtalan egyedi megoldást valósítottak meg, termékeik között megtalálható a legkülönfélébb tadpole trike, úgymint merev, hátsó lengéscsillapított, össztelós, összecsukható, megerősített vázas (jobban terhelhető), vagy éppen lekönnyített vázas versenymodell. Sokáig konzervatívak voltak formatervezésben, azonban az utóbbi pár évben már ezen a téren is fantasztikusat alkottak, lásd Vortex, mely számomra jelenleg etalon a gyors háromkerekűek között. Elmondani nem lehet, hogy milyen érzés vele "tringázni"!
A Vortex+ esetében az angolok megalkották a tökéletest, mindenből belerakva a legjobbat, olyan tadpole trike jött ki a kezeik közül, mely páratlan. Mindössze 13 kg, 30 sebességes (3x10), olyan könnyed és gyors, mint egy leopárd, olyan kezes, mint egy rendőrkutya, és olyan gyönyörű, mint álmaid nője. Ha beleülsz, elcsábít, többé nem menekülhetsz, tudod, hogy meglelted a nagy Ő-t, már csak az a kérdés, hogy a tied lesz-e?
Ha bővebben is érdekelnek az ICE modelljei (a honlapunkon szereplőkhöz képest eltérő verziók is kérhetőek), akkor tekintsd meg őket ide kattintva .

 

FRISSÍTÉS: sajnos a videó mostanra (2020.02.11.) már elérhetetlenné vált a márka Youtube csatornáján.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus