Fertő-tavi kerékpártúra

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Egy tó, két ország. Ezt tudja ez a tókerülő kerékpártúra.
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Fertő-tavi kerékpártúra
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

A túrát Fertődről javasoljuk indítani, majd az óramutató járásával ellentétesen haladva a határon átlépve Pamhagen felé folytassuk az utat. Itt Török tornyot érdemes mindenképpen megnézni. Apetlon település határában található a Lange Lacke tó, amely Ausztria legmélyebb pontja. Tovább haladva majd Podersdorf am See következik, ahol szélmalom világító torony található. Weiden am See-n útszéli piac, Neusiedl am See-n várrom található.

Jois utunk legészakibb pontja, itt Néprajzi Múzeum, illetve egy hippi stílusú étterem található a jacht kikötőben. A következő település amin átkerekezünk Winden am See lesz. Breitenbrunnban Toronymúzeum, történelmi pincesor vár minket. Purbach am Neusiedler Seeben egy törökfejes szobor találunk, amely az 1500-as évekből származik. Illetve ha nem unjuk a pincéket itt is vár minket egy történelmi pincesor. Donnerkirschen után egy szép város Rust következik, ahol az óváros az ami mindenképp szót érdemel. Az utolsó osztrák település a határ előtt Möbisch.

Haza érve Fertődig Fertőrákos és az ott lévő kőfejtő, Balf, Fertőboz, Fertőhomok és Fertőszéplak településeken tekerünk át.

Az osztrák oldal szépen ki van táblázva, eltévedni nem lehet. Az út minősége is tökéletes. A magyar oldal még hagy némi kívánnivalót...

 

Ajánlott látnivalók:

(a teljesség igénye nélkül)

  • Fertőd-Eszterházy-kastély
  • Szikes puszta Ferdőd és Podersdorf am See között
  • Világítótorony Poresdorf am See
  • Szőlő ültetvények borkóstolási lehetőségek a tó nyugati oldalán

Paraméterek

Szintemelkedés 575méter
Átlagos meredekség 1%
Körtúra vagy egyirányú Körtúra
Gyerekbarát Igen, de vannak nagyobb odafigyelést igénylő részek
Folyó vagy tó Fertő-tó