CUBE Kathmandu Hybrid SLX 750 elektromos kerékpár (750Wh, polarsilver'n'black)

Gyártó: CUBE
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 631303-58_df
A Cube egyik legjobban felszerelt prémium trekking elektromos kerékpárja. Shimano XT fékekkel, 12 sebességes XT láncváltóval, RockShox első villával. Természetesen a csúcs Bosch rendszerrel: 85Nm-es CX motor, 750Wh-s akku és a Kiox 300 színes kijelző. Klasszikus férfi vázzal.
Kívánságlistára teszem
Vázméret
L
1.799.990 Ft (1.417.315 Ft + ÁFA)
CUBE Kathmandu Hybrid SLX 750 elektromos kerékpár (750Wh, polarsilver'n'black)
1.799.990 Ft (1.417.315 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

A Cube egy relatíve fiatal márka, hiszen 1993-ban alapították Németországban. Ennek ellenére (vagy éppen pont ezért) egyedi megoldásokkal találkozunk a CUBE bringákon, amik ötvözik a minőséget, megbízhatóság és a kiváló ár-érték arányt. Ennek a mentalitásnak hála mostanra egy világmárkának számít a Cube, ami itthon is ott van a TOP márkák között. Kimondottan széles ebike kínálattal bír a gyártó, a többféle cargo modelltől kezdve, a kényelmes túra bringákon át a komoly fully e-mtb-kig szinte bármit megtalálunk a Cube kínálatában.

A trekking kerékpárokról

Ha azt mondjuk kerékpár, a legtöbbünk lelki szemei előtt egy trekking kerékpár képe jelenik meg. Mitől trekking, azaz túra egy kerékpár? A legfontosabb a "teljes harci dísz", azaz a túrázáshoz elengedhetetlen kiegészítők: sárvédők, csomagtartó, kitámasztó és a világítás. Másik ismérvük, hogy a trekking ebike-oknál fontos a kényelem is, ezért a legtöbbször ergonómikusabb markolatot és állítható dőlésszögű kormánybefogót is találunk egy trekking pedelec-en. A 28-as (esetleg 26-os) méretű aszfaltosabb (simább futófelületű) és vékonyabb (2.2 alatti) gumik is árulkodnak arról, ha egy túra bringával állunk szemben.

Bosch Performance Line CX 4. gen Smart System motorról

Lényegében a Bosch csúcsmotorját köszönhetjük a Smart System-es CX személyében. Egy bivalyerős, 85Nm-es, ugyanakkor kis tömegű és kompakt motor ez, ami rendkívül sportosan, dinamikusan indul és kitartóan menetel a 25km/h-s rásegítéses végsebességig. Bosch motoros mountain bike-okban lényegében szinte csak ezzel a csúcsmotorral találkozhatunk, de ez nem jelenti azt, hogy az e-mtb-k kisajátították volna maguknak a CX-et! SUV, illetve prémium trekking pedelec-ekben is serényen dolgozik a CX azon, hogy az emelkedőket szinte meg se érezzük.
Bátran állíthatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb Bosch motor a CX, nem véletlenül, ereje mindenkit meggyőz!
A Smart System-es vérfrissítésnek hála a CX karakterisztikája az okostelefonunkon futó ‘Flow’ alkalmazáson keresztül finomhangolható, illetve otthonról frissíthető a szoftvere is.
További újítás, hogy a motorba egy úgynevezett ‘Connect Module’-t lehet beszerelni, aminek hála GPS-es nyomkövetéssel vértezhető fel ebike-unk és a megszokott ‘Flow’ alkalmazáson keresztül tudjuk követni, hogy merre jár meglovasított kerékpárunk.

Működési elv: Nyomatékszenzor
Csúcsnyomatéka: 85Nm
Legnagyobb rásegítés: 340%
Mit jelent ez? Turbo-ban a legnagyobb rásegítési szinten az emberi erő 340%-át képes leadni a motor
Rásegítési szintek (gyárilag 4 rásegítési szint választható az alábbiakból): OFF, ECO, TOUR, TOUR+, SPORT, AUTO és Turbo
Nominális motor teljesítmény: 250W
Elektromos rásegítés sebesség-limitje: 25 km/h
Tömege: 2,9 kg

Bosch PowerTube (Smart System) akkumulátorról

Az PowerTube a Bosch vázba, az alsó csőbe rejtett akkumulátorát jelenti. Az akkumulátor természetesen ki is vehető a vázból és külön is tölthető. A biztonság érdekében az akkumulátor kulccsal nyitható csak. A Smart System-es rendszerek esetében 3 különböző kapacitású PowerTube akkumulátorral találkozhatunk: 500, 625 és a legnagyobb 750Wh-val.

Ebben a kerékpárban a legnagyobb, 750Wh kapacitású PowerTube "bújik" meg az alsó csőben. Kíváncsi vagy arra, hogy ez mire elég? Nézd meg a Bosch hatótáv kalkulátorában, amit ITT találsz.

Bosch LED remote kezelőegységről

2022-ben debütált ez a kijelző/kezelőegység az új Bosch Smart System-el. Lényegében minden Smart System-es ebikeon találunk egy ilyen LED Remote-ot (vagy e-mtb-ken egy System Controller-t). Sokszor a LED Remote-ot kiegészítik egy Kiox 300 színes kijelzővel vagy egy Intuvia 100 fekete-fehér kijelzővel.
A LED Remote magában is teljes értékű egység, ugyanis a Bosch rendszert kiválóan tudjuk vele kezelni, a rajta található 6 gombon keresztül.
A LED Remote nem rendelkezik kijelző résszel, helyette több, színes led-el jelzi az akkumulátor töltöttségét, illetve a kiválasztott rásegítési szintet.
Okostelefonnal összekapcsolható a rendszer, így az eBike Flow applikáción keresztül láthatjuk, hogy mennyivel megyünk, mi volt az átlagunk. Ezeket az információkat egyébként a LED Remote-al kompatibilis Kiox 300 vagy Intuvia 100 kijelzőn is meg tudjuk tekinteni (nem véletlen, hogy a legtöbbször valamelyik kijelzővel együtt szerelik a LED Remote-ot) Utóbbiak kezeléshez viszont mindenképpen szükség van a LED Remote-ra, mivel csak ezen vannak gombok, amikkel az ebike rendszert tudjuk állítani.

Cyclocomputer funkciók: magán a LED Remote-on nincs, az eBike Flow appban viszont igen
Akkumulátor töltöttség százalékos visszajelzése: nem
Toló támogatás: van
Kijelző átmérője: nincs, helyette 7 led jelez vissza a rendszer állapotáról
Színek: színes led-ek
Okostelefonnal összekapcsolható: igen
Gombok száma: 6 db (+, - , bekapcsoló, jobbra, balra és OK gomb)
Gombok háttérvilágítása: nem
Tápellátás: belső akkumulátorról + ebike akkumulátoráról
Levehető: nem
Vízállóság: IP54 (por és fröccsenő víz ellen védett)

Bosch Kiox 300 színes kijelzőről

A Bosch 2022-ben debütált Smart System rendszerének csúcs kijelzője a Kiox 300. Ez az egység szó szerint egy kijelző, azaz egyedüli feladata az információk megjelenítése. Magát az ebike rendszert egy vele kábellel összekapcsolt LED Remote-on vagy System Controller-en keresztül tudjuk kezelni.
A Kiox 300 egy színes, 2” átmérőjű, nagy fényerejű és tükröződés csökkentő bevonattal ellátott kijelzővel van ellátva a kiváló olvashatóság érdekében.
Maga a Kiox 300 levehető az elektromos kerékpárról és akár így, levett állapotban is tovább tudjuk használni kerékpárunkat, élvezve a rásegítést.
Az, hogy milyen információkat szeretnénk megjeleníteni A Kiox 300-on, alapvetően szájízünkön múlik, köszönhetően annak, hogy az egyes információs nézetek tetszés szerint személyre szabhatóak például az okostelefonunkon keresztül elérhető eBike Flow applikációval.

Cyclocomputer funkciók: túratáv (Distance), bringázással töltött idő (Riding Time), összes megtett táv (Total Distance), becsült hatótáv (Range), bringás által leadott teljesítmény (Power), bringás pedálfordulata (Cadence), becsült hatótáv az egyes rásegítési szinteken (Range), átlagos sebesség (Avg. Speed), legnagyobb elért sebesség (Max. Speed), okostelefonos összeköttetés esetén plusz infók: tengerszint feletti magasság (Altitude), szintemelkedés (Ascent), legnagyobb szint (Max. Altitude), navigációs ablak
Akkumulátor töltöttség százalékos visszajelzése: igen
Toló támogatás: magán a Kiox 300-on nincs, de a vele párosított kezelőn (LED Remote vagy System Contoller) van
Kijelző átmérője: 2”
Színek: színes
Okostelefonnal összekapcsolható: igen (okostelefon akkujának %-os kijelzése is)
Gombok száma: nincs
Gombok háttérvilágítása: nem
Tápellátás: belső akkumulátorról + ebike akkumulátoráról
Levehető: igen
Vízállóság: IP54 (por és fröccsenő víz ellen védett)

12 sebességes Shimano XT M8100-SGS láncváltóról

A Shimano egyik legjobb láncváltója 12 sebességes XT. Villámgyorsan és precízen vált, miközben az áttétel tartománya is extra széles, ennél a bringánál 10-51-es fogsorral párosítják, ami jelenleg a legnagyobb! Az XT család a Shimano legjobb váltócsaládja trekking/mtb felhasználásra, ez a japán gyártónál a csúcs. Egy biztos: panasz nem lesz rá, hiszen a pénzünkért az egyik legjobb és legkorszerűbb váltót kapjuk.

Shimano XT M8120/M8100 tárcsafékről

Az XT M8120 a japán Shimano egyik legjobb négydugattyús hidraulikus tárcsaféke, amivel a prémium mountain bike-októl kezdve a csúcsfelszereltségű trekking ebike-okig sokféle pedelec-ben találkozhatunk. A négydugattyús konstrukciónak (és az XT "felszereltségnek") hála jóval komolyabb fékhatással bír, mint a gyakrabban használt 2 dugattyús tárcsafékek. Gyakori választás, hogy elől egy 4 dugattyús fékrendszer dolgozik (mint itt is, a csúcs M8120), míg a hátsó keréknél, ahol kisebb fékerő is elegendő, egy 2 dugattyús hidraulikus tárcsafék "teljesít szolgálatot". Persze ezt a feladatot itt sem akármilyen fékre bízta a gyártó: szintén egy csúcs XT fék, az M8100 fékezi magabiztosan a hátsó tárcsát. A végeredmény egy jó értelemben vett harapós, de ugyanakkor jól kezelhető és megbízható fékrendszer lesz. Nagyon szeretjük!

RockShox Recon Silver (100mm) villáról

A RockShox neve egyet jelent a legtöbbeknek a minőségi első lengéscsillapítókkal, nem véletlenül. Az amerikai gyártó az évek alatt bebizonyította, hogy ha első lengéscsillapítóról van szó, ők is ott vannak az ős rivális, a Fox mellett a csúcson. A Recon villa ennek a patinás gyártónak a belépő mtb villája. Természetesen levegős konstrukcióval, azaz a villa nem csak könnyebb, mint az acélrugós változatok, de lehetőségünk van arra, hogy a kerékpáros testtömegéhez állítsuk be a villát, így testsúlytól függetlenül úgy fog mozogni a villa, ahogy az ideális!

Ez a változat a szerényebb tudású, Silver Recon, így visszaút csillapítással még nem bír. Ugyanakkor lock-olható (kimerevíthető) és 100mm-es rugóúttal várja az úthibákkal és tereptárgyakkal való találkozást.

PEDELEC RENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
motorgyártó Bosch
motor elhelyezéseinformation_mark Középmotor
motor Bosch Performance Line CX - Gen.4 'Smart System'
érzékelő / szenzorinformation_mark Nyomatékszenzor
motor teljesítménye 250 W
maximális sebesség rásegítésselinformation_mark 25 km/h
motor maximális nyomatéka 85Nm
motor legnagyobb rásegítési szintje 340%
akkumulátor helye vázban rejtett (integrált)
akkumulátor Bosch PowerTube 'Smart System'
akkumulátor kapacitásinformation_mark 750 Wh
akkumulátor típus Li-ion
akkumulátor feszültség 36 V
akkumulátor töltő Bosch töltő 'Smart System' (4A)
kijelző Bosch Led Remote + Kiox 300 'Smart System' színes, okostelefonnal összekapcsolható kijelző
okostelefonos kompatibilitás Igen, Bosch eBike Flow alkalmazáson keresztül
VÁZ TULAJDONSÁGAI helykitolto
váz típusainformation_mark Diamond (férfi)
szín Ezüst
felhasználási területinformation_mark Aszfaltra
teherbírás Normál
váz anyaga alumínium
LENGÉSCSILLAPÍTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
első villa Teleszkópos, lengéscsillapított
első lengéscsillapító / villa RockShox Recon Silver RL Air, Tapered, 15x110mm, 100mm, Lockout
rugóút (első villa) 100mm
lengéscsillapítás működési elve Levegős villa
hátsó lengéscsillapítás Lengéscsillapított nyeregcső
KEREKEK ÉS GUMIK TULAJDONSÁGAI helykitolto
kerékméret 28
gumi (első) Schwalbe Marathon E-Plus, Smart-DualGuard (55-622 / 28 x 2.15)
gumi (hátsó) Schwalbe Marathon E-Plus, Smart-DualGuard (55-622 / 28 x 2.15)
MEGHAJTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
váltórendszer típusa Láncváltó (csak hátul)
váltó Shimano XT RD-M8100 12 sebességes láncváltó
fokozatok száma 12 sebesség
fogaskoszorú Shimano Deore CS-M6100 (10-51)
váltókarok Shimano Deore SL-M6100-IR, Direct Attach
FÉKRENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
fékrendszer fajtája Hidraulikus tárcsafék
fékek Shimano XT BR-M8120/M8100
féktárcsák átmérője (első/hátsó) 180/180
KÉNYELEMMEL KAPCSOLATOS ALKATRÉSZEK helykitolto
nyereg Natural Fit Sequence Comfort
nyeregcső típusa lengéscsillapított nyeregcső
nyeregcső CUBE Suspension Seatpost HD, 30.9mm
KIEGÉSZÍTŐK TULAJDONSÁGAI helykitolto
világítás Van, ebike akkumulátoráról kapja az áramot és a kijelzőről kapcsolható
első lámpa ACID Front Light PRO-E 110, 5-16V, DC
hátsó lámpa ACID Mudguard Rear Light PRO-E, 12V, DC
csomagtartó van, teljes értékű
sárvédő van
EGYÉB INFORMÁCIÓK helykitolto
ország Németország
kerékpár súlya 27.9kg