CORRATEC E-Power Trekking 28 SE 3.0 CX7 12S Wave elektromos kerékpár (750Wh, metallic light sand)

Gyártó: Corratec
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: BK29330-55COLO01_cf
Az E-Power Trekking 28 SE 3.0 CX7 12S a Corratec legjobban felszerelt, kényelmes trekking, azaz túrázáshoz tervezett ebike-ja. Csúcs Bosch CX motorral, hatalmas 750Wh-s akkuval és színes Kiox 300 kijelzővel. Emellett extra széles áttételű 12 sebeséges Sram láncváltóval, minőségi Tektro hidraulikus tárcsafékekkel és a kényelmet garantáló levegős, nagy rugóutas első villával és lengéscsillapított nyeregcsővel.
Kívánságlistára teszem
Vázméret
1.748.900 Ft (1.377.087 Ft + ÁFA)
CORRATEC E-Power Trekking 28 SE 3.0 CX7 12S Wave elektromos kerékpár (750Wh, metallic light sand)
1.748.900 Ft (1.377.087 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

A Corratec egy német gyártó, akik hagyományos kerékpárok mellett nagy hangsúlyt fektetnek az ebike-ok fejlesztésére is. A modelljeiket házon belül tervezik, több, egyedi fejlesztésük van (például a váztechnológiák terén, mint a Shadow Tube 3.0, ami egy speciális vázmerevítést takar magában). Németországban és azon kívül is népszerűek modelljeik, amit annak is köszönhetnek, hogy nem csak a technikai felszereltségük prémium, de a kinézetük is. A magasabb kategóriájú Corratec ebike-ok esetében például párját ritkítóan szépen vannak eldolgozva a varratok a vázon.

A Corratec kínálata igen széles, fully e-mtb-től kezdve, a SUV-okon át a klasszikus túra, illetve városi ebike-okig "szinte bármivel" találkozhatunk a márka palettáját böngészve. Különlegességük a Life S széria, amibe már-már fatbike gumi vastagságú, 20-as kerekű városi cirkálók tartoznak (ilyenből akár 3 kerekű is)
.

A trekking kerékpárokról

Ha azt mondjuk kerékpár, a legtöbbünk lelki szemei előtt egy trekking kerékpár képe jelenik meg. Mitől trekking, azaz túra egy kerékpár? A legfontosabb a "teljes harci dísz", azaz a túrázáshoz elengedhetetlen kiegészítők: sárvédők, csomagtartó, kitámasztó és a világítás. Másik ismérvük, hogy a trekking ebike-oknál fontos a kényelem is, ezért a legtöbbször ergonómikusabb markolatot és állítható dőlésszögű kormánybefogót is találunk egy trekking pedelec-en. A 28-as (esetleg 26-os) méretű aszfaltosabb (simább futófelületű) és vékonyabb (2.2 alatti) gumik is árulkodnak arról, ha egy túra bringával állunk szemben.

Bosch Performance Line CX 4. gen Smart System motorról

Lényegében a Bosch csúcsmotorját köszönhetjük a Smart System-es CX személyében. Egy bivalyerős, 85Nm-es, ugyanakkor kis tömegű és kompakt motor ez, ami rendkívül sportosan, dinamikusan indul és kitartóan menetel a 25km/h-s rásegítéses végsebességig. Bosch motoros mountain bike-okban lényegében szinte csak ezzel a csúcsmotorral találkozhatunk, de ez nem jelenti azt, hogy az e-mtb-k kisajátították volna maguknak a CX-et! SUV, illetve prémium trekking pedelec-ekben is serényen dolgozik a CX azon, hogy az emelkedőket szinte meg se érezzük.
Bátran állíthatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb Bosch motor a CX, nem véletlenül, ereje mindenkit meggyőz!
A Smart System-es vérfrissítésnek hála a CX karakterisztikája az okostelefonunkon futó ‘Flow’ alkalmazáson keresztül finomhangolható, illetve otthonról frissíthető a szoftvere is.
További újítás, hogy a motorba egy úgynevezett ‘Connect Module’-t lehet beszerelni, aminek hála GPS-es nyomkövetéssel vértezhető fel ebike-unk és a megszokott ‘Flow’ alkalmazáson keresztül tudjuk követni, hogy merre jár meglovasított kerékpárunk.

Működési elv: Nyomatékszenzor
Csúcsnyomatéka: 85Nm
Legnagyobb rásegítés: 340%
Mit jelent ez? Turbo-ban a legnagyobb rásegítési szinten az emberi erő 340%-át képes leadni a motor
Rásegítési szintek (gyárilag 4 rásegítési szint választható az alábbiakból): OFF, ECO, TOUR, TOUR+, SPORT, AUTO és Turbo
Nominális motor teljesítmény: 250W
Elektromos rásegítés sebesség-limitje: 25 km/h
Tömege: 2,9 kg

Bosch PowerTube (Smart System) akkumulátorról

Az PowerTube a Bosch vázba, az alsó csőbe rejtett akkumulátorát jelenti. Az akkumulátor természetesen ki is vehető a vázból és külön is tölthető. A biztonság érdekében az akkumulátor kulccsal nyitható csak. A Smart System-es rendszerek esetében 3 különböző kapacitású PowerTube akkumulátorral találkozhatunk: 500, 625 és a legnagyobb 750Wh-val.

Ebben a kerékpárban a legnagyobb, 750Wh kapacitású PowerTube "bújik" meg az alsó csőben. Kíváncsi vagy arra, hogy ez mire elég? Nézd meg a Bosch hatótáv kalkulátorában, amit ITT találsz.

Bosch LED remote kezelőegységről

2022-ben debütált ez a kijelző/kezelőegység az új Bosch Smart System-el. Lényegében minden Smart System-es ebikeon találunk egy ilyen LED Remote-ot (vagy e-mtb-ken egy System Controller-t). Sokszor a LED Remote-ot kiegészítik egy Kiox 300 színes kijelzővel vagy egy Intuvia 100 fekete-fehér kijelzővel.
A LED Remote magában is teljes értékű egység, ugyanis a Bosch rendszert kiválóan tudjuk vele kezelni, a rajta található 6 gombon keresztül.
A LED Remote nem rendelkezik kijelző résszel, helyette több, színes led-el jelzi az akkumulátor töltöttségét, illetve a kiválasztott rásegítési szintet.
Okostelefonnal összekapcsolható a rendszer, így az eBike Flow applikáción keresztül láthatjuk, hogy mennyivel megyünk, mi volt az átlagunk. Ezeket az információkat egyébként a LED Remote-al kompatibilis Kiox 300 vagy Intuvia 100 kijelzőn is meg tudjuk tekinteni (nem véletlen, hogy a legtöbbször valamelyik kijelzővel együtt szerelik a LED Remote-ot) Utóbbiak kezeléshez viszont mindenképpen szükség van a LED Remote-ra, mivel csak ezen vannak gombok, amikkel az ebike rendszert tudjuk állítani.

Cyclocomputer funkciók: magán a LED Remote-on nincs, az eBike Flow appban viszont igen
Akkumulátor töltöttség százalékos visszajelzése: nem
Toló támogatás: van
Kijelző átmérője: nincs, helyette 7 led jelez vissza a rendszer állapotáról
Színek: színes led-ek
Okostelefonnal összekapcsolható: igen
Gombok száma: 6 db (+, - , bekapcsoló, jobbra, balra és OK gomb)
Gombok háttérvilágítása: nem
Tápellátás: belső akkumulátorról + ebike akkumulátoráról
Levehető: nem
Vízállóság: IP54 (por és fröccsenő víz ellen védett)

Bosch Kiox 300 színes kijelzőről

A Bosch 2022-ben debütált Smart System rendszerének csúcs kijelzője a Kiox 300. Ez az egység szó szerint egy kijelző, azaz egyedüli feladata az információk megjelenítése. Magát az ebike rendszert egy vele kábellel összekapcsolt LED Remote-on vagy System Controller-en keresztül tudjuk kezelni.
A Kiox 300 egy színes, 2” átmérőjű, nagy fényerejű és tükröződés csökkentő bevonattal ellátott kijelzővel van ellátva a kiváló olvashatóság érdekében.
Maga a Kiox 300 levehető az elektromos kerékpárról és akár így, levett állapotban is tovább tudjuk használni kerékpárunkat, élvezve a rásegítést.
Az, hogy milyen információkat szeretnénk megjeleníteni A Kiox 300-on, alapvetően szájízünkön múlik, köszönhetően annak, hogy az egyes információs nézetek tetszés szerint személyre szabhatóak például az okostelefonunkon keresztül elérhető eBike Flow applikációval.

Cyclocomputer funkciók: túratáv (Distance), bringázással töltött idő (Riding Time), összes megtett táv (Total Distance), becsült hatótáv (Range), bringás által leadott teljesítmény (Power), bringás pedálfordulata (Cadence), becsült hatótáv az egyes rásegítési szinteken (Range), átlagos sebesség (Avg. Speed), legnagyobb elért sebesség (Max. Speed), okostelefonos összeköttetés esetén plusz infók: tengerszint feletti magasság (Altitude), szintemelkedés (Ascent), legnagyobb szint (Max. Altitude), navigációs ablak
Akkumulátor töltöttség százalékos visszajelzése: igen
Toló támogatás: magán a Kiox 300-on nincs, de a vele párosított kezelőn (LED Remote vagy System Contoller) van
Kijelző átmérője: 2”
Színek: színes
Okostelefonnal összekapcsolható: igen (okostelefon akkujának %-os kijelzése is)
Gombok száma: nincs
Gombok háttérvilágítása: nem
Tápellátás: belső akkumulátorról + ebike akkumulátoráról
Levehető: igen
Vízállóság: IP54 (por és fröccsenő víz ellen védett)

12 sebességes Sram SX Eagle láncváltóról

Az SX Eagle az amerikai SRAM kedvező árú, 12 sebességes, extra széles áttétel tartományt biztosító mountain bike láncváltója. Mit keres mégis ez a váltó egy trekking ebike-ban? Nagyon is gyakori, hogy túra ebike-ok eredetileg hagyományos (nem elektromos) montikba tervezett váltókat kapnak, hiszen ezek strapabíróbbak és jellemzően az áttétel tartományuk is szélesebb, így remek választásnak bizonyulnak egy túra pedelec-be (is).

Ha a sokak által jobban ismert Shimano minőségi hierarchián szeretnék elhelyezni az SX Ealge-t, akkor azt mondhatjuk, hogy egy szinten van az egyik kedvenc Shimano váltó családunkkal, a Deore-al.

Ez a konkrét SX Eagle váltó láncváltó a 11-50-es fogszám tartományú fogsornak hála extra széles áttétel tartományt biztosít, pariban van a Shimano extra széles fogsoraival.

Tektro Gemini (HD-M535) tárcsafékről

A Gemini (HD-M535) a Tektro komolyabb mountain bike hidraulikus tárcsafékei közé tartozik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Az egyszerűbb fékrendszerekhez képest (pl: Shimano MT200 vagy Tektro HD-M280) még jobb, könnyebb kezelhetőséget, illetve tartósabb és erőteljes fékhatást. Utóbbi azt jelenti, hogy nagyobb terhelés alatt, hosszú leejtőn is tökéletesen megállja a helyét ez a fékrendszer anélkül, hogy csökkenne a hatékonysága. A fejlettebb ergonómia, megbízhatóság, tartósság és alacsony karbantartási igény már csak hab a tortán!

Suntour NX1 LO Air villáról

Az NX1 a Suntour minőségi trekking villái közül a belépő modell. Vastagabb becsúszókat kapott, mint az egyszerűbb Suntour villák (pl: NEX E25), így nagyobb a torziós merevsége. Alapvetően trekking, azaz túra célra fejlesztett első lengéscsillapítóról beszélünk. 

Ez a konkrét NX1 egy levegős változat, ami azt jelenti, hogy nem csak finomabban mozog, mint egy acélrugós villa, de sokkal jobban testre is szabható annak hála, hogy a légkamra nyomását meg tudjuk változtatni. Ennek hála megoldható az, hogy egy 50, illetve 95kg-s bringás is ki tudja hozni a maximumot ebből a villából, egyiküknek sem kell kompromisszumot kötniük csak azért, mert testsúlyuk eltér az átlagostól. Amellett, hogy ez egy levegős NX1, van még egy "trükk a tarsolyában", ez ugyanis egy kimondottan nagy, 80mm-es rugóutas változat (a trekking gépeknél a 63mm a jellemző), így még nagyobb kényelmet biztosít.

MIK rendszerről

A MIK gyorsrögzítős rendszerű csomagtartónak hála a kompatibilis táskákat, kosarakat lényegében csak fel kell helyeznünk a csomagtartóra és hagyni, hogy a MIK rögzítő karjai "ráharapjanak" a speciálisan kialakított dokkoló felületre a csomagtartón. A levételhez elég csak megnyomni a kioldó kart és egyszerűen leemelni táskánkat, kosarunkat.

PEDELEC RENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
motorgyártó Bosch
motor elhelyezéseinformation_mark Középmotor
motor Bosch Performance Line CX - Gen.4 'Smart System'
érzékelő / szenzorinformation_mark Nyomatékszenzor
motor teljesítménye 250 W
maximális sebesség rásegítésselinformation_mark 25 km/h
motor maximális nyomatéka 85Nm
motor legnagyobb rásegítési szintje 340%
akkumulátor helye vázban rejtett (integrált)
akkumulátor Bosch PowerTube 'Smart System'
akkumulátor kapacitásinformation_mark 750 Wh
akkumulátor típus Li-ion
akkumulátor feszültség 36 V
akkumulátor töltő Bosch töltő 'Smart System' (4A)
kijelző Bosch Led Remote + Kiox 300 'Smart System' színes, okostelefonnal összekapcsolható kijelző
okostelefonos kompatibilitás Igen, Bosch eBike Flow alkalmazáson keresztül
VÁZ TULAJDONSÁGAI helykitolto
váz típusainformation_mark Komfort (unisex)
szín Homokszínű
felhasználási területinformation_mark Aszfaltra
teherbírás Normál
váz anyaga alumínium
LENGÉSCSILLAPÍTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
első villa Teleszkópos, lengéscsillapított
első lengéscsillapító / villa NX1-32-Boost-Air LO DS 29“ 80 mm
rugóút (első villa) 80mm
lengéscsillapítás működési elve Levegős villa
hátsó lengéscsillapítás Lengéscsillapított nyeregcső
KEREKEK ÉS GUMIK TULAJDONSÁGAI helykitolto
kerékméret 28
gumi (első) Schwalbe Land Cruiser (55-622 / 28 x 2.15)
gumi (hátsó) Schwalbe Land Cruiser (55-622 / 28 x 2.15)
MEGHAJTÁS TULAJDONSÁGAI helykitolto
váltórendszer típusa Láncváltó (csak hátul)
váltó Sram SX Eagle 12 sebességes láncváltó
fokozatok száma 12 sebesség
fogaskoszorú Sram PG1210 Eagle 11-50T
váltókarok Sram SX Eagle 12S
FÉKRENDSZER TULAJDONSÁGAI helykitolto
fékrendszer fajtája Hidraulikus tárcsafék
fékek Tektro Gemini (HD-M535)
féktárcsák átmérője (első/hátsó) 180/180
KÉNYELEMMEL KAPCSOLATOS ALKATRÉSZEK helykitolto
nyereg Selle Royal Ariel
nyeregcső típusa lengéscsillapított nyeregcső
nyeregcső ZZYZX Suspension Seatpost 30.9 x 350mm
KIEGÉSZÍTŐK TULAJDONSÁGAI helykitolto
világítás Van, ebike akkumulátoráról kapja az áramot és a kijelzőről kapcsolható
első lámpa van
hátsó lámpa van
csomagtartó van, MIK rendszerű gyorsrögzítős
sárvédő van
EGYÉB INFORMÁCIÓK helykitolto
ország Németország