Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Bulls elektromos kerékpárok

Bulls elektromos kerékpárokAz általunk képviselt elektromos kerékpárok gyártóiról készült sorozatunk következő cikkében a Bulls elektromos kerékpárjait mutatjuk be röviden. Azért nem részletesen, mert ez a híres és elismert német gyártó, aki a hagyományos kerékpárok piacán is az egyik legkomolyabbnak számít Németországban, túl sok elektromos kerékpárt vonultat fel a kínálatában ahhoz, hogy egy ilyen cikk keretében mindet be tudjuk mutatni. Cikkünkben ezért csak pár érdekesebb Bulls elektromos kerékpárt veszünk most sorra.
 
A Bulls neve Németországban fogalom. Ott a legtöbb kerékpár boltban kaphatóak kiváló minőségű kerékpárjai, az általuk szponzorált Bulls-team pedig rendre kiválóan szerepel a kerékpáros versenyeken, maraton menőik leigázták a fél világot. Magyarországon még kevéssé ismert ez a márka, ezért inkább csak a német piacot jobban ismerők tudják, hogy mit is várhatnak egy Bulls modelltől.
extranergy éves körteszt
 
A külföldi kiállításokat járva korábban már próbáltunk egyébként Bulls elektromos kerékpárokat, és nagyon tetszettek nekünk, így amikor tavaly a 10 kategóriából 4-ben (!) a Bulls valamelyik elektromos kerékpárja nyert az ExtraEnergy éves körtesztjében , (más gyártóknak maximum egyetlen kategóriában sikerült ilyen címet elérni) visszaigazolva láttuk a saját pozitív tapasztalatainkat. 
 
Rögtön komolyabbra fűztük tehát velük a kapcsolatunkat, és 2013 közepén el is kezdtük forgalmazni a Bulls kerékpárokat. Ha már egyszer elektromos kerékpár specialisták vagyunk, a Bulls kerékpárok közül is elsődlegesen a Bulls elektromos kerékpárjaira fókuszálunk, de persze vehetsz tőlünk hagyományos Bulls kerékpárt is, nem haragszunk meg, ha most valamiért nem elektromos rásegítésű kerékpárt szeretnél! 
 
Első sikerünk: Kékesi csúcstámadás egy Bulls Greenmover E45 nyergében
 
Vélhetően sokan akkor hallottak először a Bulls elektromos kerékpárjairól, amikor 2013 őszén a Kékesi csúcstámadás nevű versenyen mi voltunk a leggyorsabbak egy Bulls Greenmover E45 elektromos kerékpár nyergében. Ez a verseny egyébként a legkeményebb hazai hegymászós országúti verseny, melyen több, mint félezer profi és amatőr kerékpáros indult el. Mi a szervezők kérésére csak leghátulról, több perces késéssel léphettük át a rajtvonalat, mégis mindenkit leelőzve, percekkel mindenki előtt értünk be hazánk legmagasabb csúcsán felállított célba. A verseny során végig 6-14%-os emelkedőkkel kellett megküzdenünk, de ez nem volt nehéz az E45 segítségével.  Az álla sokaknak leesett, nem gondolták volna, hogy sikerül ennyivel gyorsabbnak lennünk. Íme a célfotó, amikor mindenki döbbenten nézi versenyzőnket...:
elektromos kerékpár verseny
Sikeresen és látványosan bizonyítottuk be, hogy egy erős és nagy hatótávolságú elektromos kerékpárral a legdurvább emelkedőkön is könnyedén, még a profikat is könnyedén lehagyva lehet bringázni, azaz bárkivel együtt bringázhat egy kevésbé edzett kerékpáros is, ha egy jó elektromos kerékárt használ. Nem probléma többé az emelkedő vagy a nagyobb sebesség, táv!
A versenyről egyébként készítettünk több videót is, melyek közül legalább ezt érdemes megnézni, mert jól bizonyítja, hogy milyen könnyedén előztük le még a profikat is: 
 
 
(A Youtube Ambringa csatornáján még két videót lehet megnézni ezzel kapcsolatban, az egyiken a verseny teljes, vágatlan felvétele van 16-szoros gyorsításban , míg a másik a verseny előtt pár nappal készült, amikor kipróbáltuk, hogy mennyi idő alatt tudunk majd feljutni. Ekkor egyébként még sokkal jobb időt tekertünk, mert nem kellett előzgetnünk, nem tartott fel minket senki.)
bulls elektromos kerépár
 
Az említett Bulls Greenmover E45, mely egyébként az év elektromos kerékpárja címmel is rendelkezik, azóta is elismerést elismerésre halmoz mind a boltunk vevői, mind a szakmai tesztelők között, például a Velo.hu tesztjében is le voltak nyűgözve tőle, amit nem csodálunk egyébként... 
A konklúziójuk a következő volt: "Semmi spórolás, csak profizmus."
 
És ez tökéletesen így van, tanúsíthatom! Mióta megismertem a Bulls Greenmover E45 elektromos kerékpárt , azóta nagy problémám, hogy minden elektromos kerékpárt hozzá hasonlítok, és a legtöbb elektromos kerékpár sajnos nagyon elbukik az összehasonlításban. Tudom, hogy nem fair ez az összehasonlítás, ha például egy kevesebb, mint a fele árú pedelec bringával vetem össze az E45 tudását, de hát ez van. Aki egyszer belekóstolt a jóba, az nehezen felejti el, milyen is a legjobb...
 
Milyen Bulls elektromos kerékpárokat tudunk még ajánlani?
bulls elektromos bicikli
Még az a szerencse, hogy a Bulls egyéb elektromos kerékpárjai is nagyon jók, így bátran lehetek őszinte, nem kell finomkodni... 
Ha le tudunk mondani például arról, hogy 45 km/h-ig segítsen az elektromos motor, és megelégszünk a maximum 25 km/h rásegítéssel, akkor rögtön ott van például a másik kedvencem, a Bulls Lavida Plus , mely pár hónapja lett az év elektromos kerékpárja! Ugyanannak a Greenmover motornak a kisebb testvére dolgozik benne, viszont szerencsére 25 km/h-ig szinte észre sem venni a kettő között a különbséget, olyan finoman, kulturáltan, és teljesen hangtalanul dolgozik alattunk ez a visszatöltésre szintén képes hátsó agymotor. Ráadásul jelentősen olcsóbb a Bulls Lavida Plus, így kiváló alternatíva!
 
elektromos kerékpár
Ha viszont nem az aszfalton akarunk túrázni, hanem kifejezetten a vadregényes erdei csapásokon igényeljük az elektromos kerékpár erejét, akkor a Bulls montijai jelentik a tökéletes megoldást a számunkra. Ezek közül kiemelném a Bulls Six50 modelleket. Közöttük van össztelós változat, azaz elöl és hátul lengéscsillapítással felszerelt elektromos kerékpár is, mely a "vadabb" montisok álma. A Bosch középmotoros rendszere ugyan nem tud visszatölteni, mégis ideális ehhez a felhasználáshoz, hiszen a motor nem a rugózott tömeget növeli, így gyors reakciót és kiváló rugózást biztosít a hátsó kerék számára. Úgy kisimítja még a durva terepeket is, hogy ezáltal bátran száguldozhatunk ott is, ahol egyébként egy bika nyergében éreznénk magunkat egy merev vázas montival. Az ElektroRad tesztjében is kiválóan szerepelt ez a modell:
 
 
Természetesen, akinek elég az első teleszkóp és a merev hátsó váz, annak is tud több elektromos kerékpár modellt is kínálni a Bulls. Ha ebben a kategóriában valakinek szüksége van a 45 km/h sebességig a rásegítésre, akkor neki tudjuk ajánlani a Bulls Greenmover E45 Outlaw fenevadat:
 
elektromos bicikli
 
Ha viszont megelégszünk a 25 km/h sebességtartománnyal, akkor tökéletes választás a merev vázas Bulls Six50. Vagy különlegességként érdemes megemlíteni még a Bulls Greenmover Copperhead modellt, melynek motor nélküli verziójáról (Bulls Copperhead 3) készült egy profi videó is:
 
 
A Bulls tehát sokféle (elektromos) kerékpárt kínál sokféle igényre. Komoly német gyártóként tény, hogy nincsenek jelen az olcsó árkategóriában, azaz nem mindenki tudja megfizetni a Bulls kiváló modelljeit, de aki igényes elektromos kerékpárt szeretne, annak mindenképp javasoljuk, hogy tegyen egy próbát egy Bulls elektromos kerékpárral! Nem fogja megbánni, de ha elmulasztja, azt később szinte biztosan! 
Senki ne mondja, hogy nem szóltunk! 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus