Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Budapest - Balaton (BuBa) kerékpáros útvonal

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
A sokak által várt útvonal, amin keresztül lejuthatnunk a fővárosból a magyar tengerhez. Tekintve, hogy ez egy kimondottan hosszú túra útvonal, amiben ráadásul szintemelkedés is van bőven, a legjobb egy ilyen túrának egy elektromos rásegítéses kerékpár nyergében nekivágni! Válogass kimondottan nagy akkus modelljeink közül, ha biztosra akarsz menni!

Ha első körben nem a BuBa-nak vágnál neki egy ebike nyergében, hanem első körben csak ismerkednél a villanybringákkal, jó hírünk van! Tudtad, hogy az Annyira Más Bringaboltokban teljesen ingyen és bérmentve ki tudsz próbálni többféle ebike-ot is? Ha érdekelnek a részletek, hogy néz ki egy ilyen élményprogram, kattints ide


Még nem próbálnál, de érdekel, hogy igényeid alapján melyik bringáink jöhetnek szóba Neked? Töltsd ki ebike4you személyre szabott ajánlónkat ITT és mutatjuk jobbnál jobb ebike-okat!

Leírás

A Budapest Balaton kerékpáros túraútvonal jelenleg (2022) Velencéig készült el. Illetve Székesfehérvár nyugati szélétől Balatonakarattyáig.

Első szakasz Budapest Velence

Budapest közigazgatási határától indul a Budaörsi Kamaraerdőből (amely már csak a nevében őrzi az erdő szót). Gyakorlatilag a Seregély utca és a Kolozsvár utca sarkáról.

Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy, Egyek, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pázmánd és Nadap településeket érintve vezet el minket Velencére.

Az útvonal kerékpárutakon, és vegyes használatú (mezőgazdasági és kerékpár) utakon halad végig. Az útvonal nagyon jól van kitáblázva, könnyen követhető Velencéig az útvonal.

Három kerékpáros pihenőt találhatunk az utunk során. Az első Etyek és Gyúró között félúton, itt van egy bringaszerviz állomás is állvánnyal, szerszámokkal és pumpával. A második Tordas határában található, a harmadik pedig Pázmándon. Ingyenes vízvételi lehetőség csak a pázmándi bringás pihenőnél van.

Második szakasz Velence Székesfehérvár

Ez a rész először a Velencei-tó kerülő kerékpáros útvonalon halad Pákozdig. A Gábor Áron utcára balra fordulva halad a tó körül tovább. Mi itt egyenesen tekerünk tovább a kerékpárúton Székesfehérvár határáig. (Észreveszed, a szép és modern széles kerékpárút beszűkül és átmegy gyalog és kerékpárútnak álcázott járdává.)

Innen a jelzéseket követve hajts át a városon. A jelzések jók, kis figyelemmel teljesíthető. Az út minőségét hagyjuk, látványosság nulla. Így jutunk el a város túlfelére a Balatoni út és Úrhidai utca körforgalmához, ahonnan ismét az új BuBa-n tekerhetünk.

Harmadik szakasz

Balatonakarattyáig átbringázunk Szabadbattyán, Kőszárhegy, Polgárdi, Füle és Balatonfőkajár településeken.

Paraméterek

Szintemelkedés 1165méter
Átlagos meredekség 2.2%
Körtúra vagy egyirányú Egyirányú, egyvonalú
Gyerekbarát Igen, de vannak nagyobb odafigyelést igénylő részek