Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Endura Thermolite nadrág teszt

Endura Thermolite nadrág teszt
Télvíz idején két tényező árt a bringásnak: a tél, a maga hidegével, szelével, és a víz. Az utóbbi azzal, hogy átáztatja a ruhát, lerontva annak hőszigetelő képességét, és megduplázva a hidegérzetet. A skót Endura márka Thermolite nadrágja egyszerre segít mindkét bajon.


Tesztünkben Pupu az Endura Thermolite Tights nadrágról szerzett tapasztalatait írta le.
"A történet banálisan indult: egy lelkes amatőr bringaversenyző, a skót Jim McFarlane egy évig Ausztráliában élt, és elindulgatott triatlonversenyek kerékpáros szakaszán, mígnem egyszer ellopták a komplett ruházatát. Pótlás után kellett néznie, és elkeseredett a kínálaton. Így aztán, visszatérve hűvös és esős, kimondottan cudar időjárású hazájába, elhatározta, hogy maga fog kerékpáros ruhadarabokat gyártani, méghozzá a saját maximalista szellemében, azaz kiváló funkcionalitással és hosszú élettartammal, megalkuvás nélkül az anyag és a kidolgozás tekintetében. Bejött neki. Ma már elismert világmárka az Endura, versenyzőket és jótékonysági akciókat támogat, és egyre több hívet szerez az igényes bringások között.

Saját anyagból

Kezdetben minőségi textilanyagokat gyártó skót vállalatoknál vásároltak, de rá kellett jönniük, hogy ezeknek hiányzik a kerékpáros szakértelmük, anyagaik csak általános célra felelnek meg. Az Endurának sem kellett több, nekiállt kifejleszteni saját bringás anyagait, és ezeket 1993 óta folytonosan tökéletesíti. A piacra a montisoknak való MT 500 nadrág- és mez-családjával tört be, éppen akkor, amikor felfutóban volt a terepkerékpározás népszerűsége. Az angolok rákaptak az Endura cuccokra, és ma már a márka szilárdan megvetette a lábát gyakorlatilag mindegyik földrészen, Dél-Amerikát kivéve. Kétszer elnyerte az Eurobike Design Award díjat."

A teszt a további részével együtt a Tudástárunkban olvasható ide kattintva .
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus