Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Biztosítás elektromos kerékpárokra

 

Többekben fel szokott merülni a kérdés, hogy lehet-e elektromos kerékpárokra biztosítást kötni, enyhítendő az anyagi károkat lopás vagy baleset esetén. Felkerestük Molnár Csabát (azaz a Szuperbiztos.hu szakértő tulajdonosát), hogy meséljen a lehetőségekről (lelőjük a "poént": bizonyos szintű biztosítás megoldható!).

 

Csaba (balra) már 20 éve foglalkozik biztosításokkal, ezért is kerestük meg őt kérdéseinkkel.

 

Mondanál pár mondatot arról, hogy mire jó ez a kerékpár biztosítás?

Ami a kerékpárosokat főleg érdekelni szokta, hogy ha ellopják a biciklit, arra fizessen a biztosítás. Ezen kívül arra is fizet a biztosító, ha közlekedési balesetben sérül a bringa. A mi biztosításunk komplex megoldást kínál, mert még baleset biztosítást is tartalmaz a bringás komolyabb személyi sérülésére. Hab a tortán, hogy felelősségbiztosítás is van benne, ha bringás okoz másban kárt vagy balesetet.

Mi történik abban az esetben, ha szabad térből lopják el a bringát? A legtöbben ettől tartanak ugyanis...

Nem csoda, mert ez egy érzékeny terület. Azt tudom mondani, hogy van rá megoldás, de vannak feltételei is. Ilyen, hogy a nappali órákban vállalják és csak 500 000 Ft értékhatárig. Lényeges, hogy fix ponthoz rögzítve kell lelakatolni a bringát, és kulcsos zár szükséges hozzá. Szerződés előtt ezeket részletesen meg tudjuk beszélni, és azt is, hogy otthon hol érdemes tárolni a kerékpárt.

Milyen egyéb feltételei vannak, hogy ilyen biztosítást lehessen kötni?

Fontos, hogy legyen egy lakásbiztosítás a lakóhelyre, mert azzal együtt valósul meg a teljes körű védelem. Ha ilyen esetleg nincs még valakinek, azt is lehet nálam kötni rögtön. Vagy akár az ügyfél meglévő biztosítását is tudjuk módosítani. Feltétel még, hogy 10 évnél fiatalabb, új állapotban vásárolt kerékpár legyen, vagy maximum 300W-os elektromos kerékpárra lehet biztosítást kötni ebben a formában. Legyen meg a számlája, pontos típusa, vázszáma.

Mit tegyenek, kit keressenek azok, akik ilyen kerékpár biztosítást szeretnének kötni?

A legegyszerűbb ha nekem szól telefonon vagy emailben (Molnár Csaba elérhetőségei a szuperbiztos.hu oldalon megtalálhatóak), és egyeztetjük a részleteket! Az internetes felületeken ez még nincs fenn, úgy látom, hogy ott csak gyengébb/rosszabb megoldásokat találni.

 

Azoknak, akik szeretnék ebike-jukat a lehető legnagyobb biztonságban tudni, a biztosítás (és az azzal járó kötelező, minőségi lakatok) mellett ajánljuk a Powunity BikeTrax GPS-es, elektromos kerékpár nyomkövetős rendszereit.